Terugblik op het seizoen 2007/2008
 Geplaatst op  13-04-2008  door Pieter
4178 keer bekekenIn deze maanden van het gesloten seizoen is het mooi om terug te kijken op het afgelopen jaar. De vangsten en ervaringen die we weer beleefd hebben helpen ons om straks het nieuwe seizoen weer met goede moed in te gaan. Wat zal het ons allemaal weer gaan brengen? De tijd zal het leren maar nu kijken we eerst maar eens terug...... Het begon zoals het de afgelopen jaren is geweest met een week vissen in Zweden in de maand Mei. Voor mij was dit een week van ongekende vangsten en veel nieuwe avonturen. Heel erg ver ben ik de Zweedse scheren in gegaan deze keer en we zaten dan ook niet ver van het open water van de Oostzee af. Ik wist deze week 98 snoeken te vangen en heb een onbeschrijfelijk mooie en ruige natuur mogen beleven.


Juni is de maand dat ik een paar keer met broer Bert op stap ga en deze maand blijkt dat ondanks dat het nog gesloten tijd is voor de snoek, dat deze rovers maar moeilijk van ons kunstaas af kunnen blijven. We gaan de eerste keer een riviertje bevissen met de missie om snoekbaars te vangen op diep gevist kunstaas. Maar met ontzettend veel missers deze dag komen er desondanks alleen maar snoeken in de boot. Aan het eind van de maand gaan we een plas op en hier lijken de snoeken wel krankzinnig geworden. Ze gaan als dollen te keer als ons kunstaas het water maar raakt en we maken hier ongewoon rare dingen mee.


Juli is de vakantie maand en vaak ga ik dan met mijn vrouw en kinderen het water op. Ook zij kunnen met het mooie weer genieten van het vissen vanuit de boot. Mijn vrouw heeft zoals ik al eens vaker geschreven heb er de gewoonte van gemaakt om de meeste vis en/of de grootste vis te vangen als ze mee gaat, en dit gaat al jaar na jaar zo! Ook mijn jongste zoon weet zijn snoeken te vangen en zo weet deze vissende familie zich te vermaken op het water. Leuk te vermelden is mischien wel dat onze hond de border-collie Spot voor het eerst mee gaat met de boot, en dat honden ook zeeziek kunnen worden bleek deze dag wel want hij heeft zo'n beetje de hele boot er onder gekost.


Augustus is de maand die de afgelopen jaren weinig snoek op leverde maar dit jaar bleek het toch een produktieve maand. Ook verbeterde ik deze maand mijn pr voor roofblei, ik ving deze snelle rover net zoals de vorige op een getrolde ratelplug. Een dag met Wouter Nijlant vissen op een rivier leverde ons ondanks de zeer warme dag toch een leuk aantal snoeken op. Later deze maand ben ik nog een dag met Hilda het water opgeweest en wisten we ook leuke aantallen te vangen.


September deed ook nog mee want deze maand wist ik samen met Klaasjan het dagtotaal op een record hoogte te zetten van 13 snoeken, met meer dan 20 aanbeten deze dag was het meer dan geslaagd. Met twee metersnoeken deze dag was dit mijn beste dag van het seizoen. Een week eerder waren we nog met de SNB op pad in Almere en hier waren de vangsten erg mager. Ook gingen we deze maand een paar keer met de bellyboot op stap en ook dit waren leuke dagen, het vissen vanuit de bellyboot is nou eenmaal een ongekend leuke visserij.


Oktober was natuurlijk de maand van de snoeken.net Zwedenreis. Met Rick, Martin, Sybren, en Gijsbert waren we afgereisd naar Gary van Bergets Sportfiske om daar op de Zweedse meren op snoek te vissen. Het werdt een prachtige week met leuke snoekvangsten op twee grote meren met ontzettend veel structuur en grote plantenvelden. Voor Martin was de eerste dag met een beer van een snoek meer dan geslaagd en een paar dagen later wist hij nog eens een vis van over de meter te vangen. Ook de verzorging van Gary was tot in de puntjes geregeld.


November was voor mij de maand om over te schakelen op de doodaasvisserij maar door het zachte weer van deze winter bleef ik nog lang door vissen met kunstaas. Ik wist deze maand dan ook nog een prachtige metersnoek te vangen tijdens het trollen in een kanaal. Aan het eind van de maand werdt dan daadwerkelijk overgestapt op de doodaasvisserij en wist ik de eerste snoeken op de statisch geviste haring en sardienen te vangen. Van winter was nog lang geen sprake en het bleef ontzettend zacht voor de tijd van het jaar.


December werdt wat kouder en met veel nachtvorst werden het s'morgens prachtige maar koude momenten aan het water. De visserij met statisch geviste aasvissen bleef goed maar de echt grote snoek liet het afweten. Ook ging ik deze maand wat vaker verticalen op snoekbaars en met name op grote wateren als het Noordzeekanaal waren de vangsten bij tijden ook best goed. Op kleinschalige wateren was het op sommige dagen best lastig om de snoekbaars tot aanbeten te verleiden.


En dan januari, de plannen werden gemaakt om verder met doodaas slepend achter de boot op snoek te gaan vissen. Maar op vrijdag 25 januari "de datum staat in mijn geheugen gegrift" kregen we het vreselijk bericht dat mijn vrouw borstkanker heeft. De tijd staat stil en onze wereld stort in, het vissen waar ik normaal bijna alles voor aan de kant zet is niet belangrijk meer. Eén ding is wat vanaf nu nog telt en dat is de genezing van mijn vrouw Hilda en hier zet ik dan ook alles voor aan de kant!!!
Straks als alles achter de rug mag zijn en zij volledig genezen mag zijn waar wij toch zo naar uit zien, ja dan.............

Pieter NederlofReacties

Er zijn 2 reacties

 Markjan schreef op 15-04-2008 om 21:43:36
Ip opgeslagen


Leuk om te lezen, het was een productief seizoen voor je!

 Alfred en grietje schreef op 14-04-2008 om 07:24:43
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter!
Veel sterkte en veel geluk met de thuis situatie en hopen dat we jullie familie incl. hond eens aan de waterkant mogen begroeten!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02089 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign