Onverwachte meevaller
 Geplaatst op  06-02-2008  door Alfred en grietje
4187 keer bekekenOp vrijdag 18 januari besloot ik het eens met dood aas te gaan proberen in een water waar het de laatste tijd vooral met kunstaas, erg taai vissen is. Het water is roestbruin en stroomde ontzettend!
Hengels klaarmaken,wat niet veel tijd kost, en een grote dode voorn onder de dobber. Ik vis altijd met een enkele dreg in de rug en sla meestal al na een tel of 4a6 aan! Weinig mee gemist en altijd perfect in het scharnier gehaakt.


Maar goed, het vissen! Eerst onder een viaduct gestaan en door dat ik eigenlijk van te voren al geen vertrouwen had in de stek, besloot ik dan ook al snel weer te verkassen. Spul weer in de auto en 400mtr verderop weer proberen. De wind stond naar rechts en de stroming naar links wat dus wel voor de nodige verwarring zorgde door dat ik 1 dobber een meter uit de kant had liggen in de luwte van een bossie, (waar door die dus naar links ging op de stroming) en de andere dobber midden op het water die dus naar rechts met de wind mee ging. Na een half uurtje werd ik hier zo knetter gek van dat ik besloot om alvast 1 hengel op te pakken.


Ondertussen was er een passant blijven staan kijken en die begon te vertellen over zijn ervaringen op met name de IJssel. Hoewel ik onderhand wel naar huis wou (koud,koffie op en geen aanbeten) was het toch wel leuk om even over het vissen te kunnen kletsen! Ik trok mijn dobber in een stroompje van een duikertje en toen ie net aan de rand van de stroming stond, zag ik een harde "tik"op de dobber!!
Wat nou, dacht ik? Hejoh ie hebm biet jong, zei de passant, en ja hoor , aarzelend ging de dobber een stukje naar beneden om zo een tel of 5 te blijven staan. Ik zelf vindt dit nare aanbeten omdat je niet goed weet wat nu te doen. Maar goed, de snoek besloot toch om er met een rot gang vandoor te gaan! En ja, dan is de twijfel bij mij wel weg! Direct slaan en hangen! Voelde niet groot en schudde erg snel met de kop. Maar de kop die boven water kwam was niet de kop van een 70er tenzij ernstig misvormd! Ondanks kou wind stroming en een lege thermoskan kon ik tegen alle verwachting in toch een dikke 107cm snoek landen! Onverwacht maar tochwelkom natuurlijk!Reacties

Er zijn 2 reacties

 Dennis schreef op 08-02-2008 om 17:54:33
Ip opgeslagen


mooi visje laatst keek ik ook al bij dit verslag maar stond nog geen foto bij maar mooie snoek.   

 Fleaxes schreef op 06-02-2008 om 20:54:55
Ip opgeslagen


Mooi verslag hoor, ziet er netjes uit! Zeker vaker doen! Je ziet wel wat ik gedaan heb!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01934 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign