Forumdag onder de rook van Schiphol
 Geplaatst op  03-02-2008  door Cantor
4176 keer bekekenEvenals vorig jaar is ook dit jaar de forumdag georganiseerd. Een kleine twintig man zijn op komen dagen en hiermee kunnen we ook dit keer spreken over een geslaagde visdag.

We hebben drie prijzen ter beschikking gesteld gekregen. Hierbij spreek ik mijn dank uit aan de volgende sponsors: Lures 4 Sale, de Sportfisker, hengelsport de Fuik. De prijswinnaars waren erg blij met de verschijdenheid aan beschikbaar gesteld materiaal. Nogmaals bedankt voor deze welkome bijdrage.

Omdat er een deelnemer is die twee keer in de prijzen is gevallen, nl. de grootste vis en ook de meeste vis, is het schrijven van een verslag aan hem overgelaten.

Jaap, gefeliciteerd en bedankt voor je verslag!!


We hadden een lange reis voor de boeg daarom ging de wekker al om 5uur maar, we hebben het er graag voor over. Na anderhalf uur sturen komen we aan op onze bestemming we zijn zeker niet de eersten en we maken de boot snel klaar we stellen ons even voor aan de mensen die we niet kennen en halen daarna onze visvergunningen voor het grote water.
We praten nog wat bij en daarna word al gauw met het vissen begonnen.


De meeste vissers kiezen voor een andere water dan wij. Ik was van plan om eerst het diepere water van het kanaal af te trollen en daarna de ondiepere eilandjes af te vissen.
Langzaam trollen we een zij slootje in en komt dan toch de eerste tik op de hengel ik sla onmiddellijk aan en de snoek hangt, het is geen grote snoek maar hij geeft toch meer weerstand dan we gewend zijn maar komt boven water. Het is een snoekje van 60cm deze word na fotootje gauw terug gezet. Snel verder trollen maar de aanbeten blijven uit we zijn inmiddels het kanaal uitgevaren en trollen het toevoer kanaal naar de eilandjes in. Na ong. 1uur weer een droge tik op de hengel. Is dit wel een aanbeet maar ik sla toch aan en weer hangen. Het snoekje is toch maar weer 60cm. Wat we hier van kunnen leren is bij twijfel altijd aanslaan ,want niet geschoten is altijd mis. Dit visje word snel weer terug gezet en varen verder.


Na een kwartiertje trollen komen we bij een interessante haven aan en bij de eerste mooie bocht krijg ik een enorme ram op de hengel ik merk direct dat dit geen kleintje is de vis speurt er vandoor. En blijft maar rond de boot rond denderen. Steeds weer gaat hij er vandoor als ik hem wil pakken ik zie dat het haakje maar net vast zit. Ik denk bij me zelf voorzichtig drillen deze vis mag me niet ontsnappen want hij gaat ver over de meter heen. Als hij boven komt begint hij weer raar te draaien maar ik pak hem gauw in de kieuwgreep. Deze vis is binnen en word gemeten 1.09 een prachtige vis. We maken een paar foto’s en zetten ook deze snel terug.


Na deze snoek moeten we heel lang trollen voor een aanbeet. Alle eilandjes worden aangenaam maar de snoek laat zich niet meer zien, maar ik weet dat er aan het eind van de dag nog een goede periode komt. Dit licht meestal tussen de 3 en de 5uur. En dit komt uit want de hengel van Bert kromt zich in een gevaarlijke bocht weer hebben we in de gaten dat dit geen kleintje is want de weerstand blijft groot de vis wil niet van de bodem komen.
Maar Bert zegt deze vis gaat het niet van me winnen en drilt hem naar de boot toe. Ik grijp hem direct weer bij de kieuwgreep want ik ben bang dat hij zich van de haak draait. Deze vis is binnen en daarna begint hij te draaien in de boot, Bert houd hem stevig vast ik meet hem op de zitbank op 1.01. weer en prachtige vis en een pr! Dit is toch alweer onze tweede meter vis van de dag. En we mogen niet klagen.


Na nog wat getrolt te hebben vang ik nog een snoekje van 60cm in de bebouwde kom niet veel later een droge tik, direct slaan en hangen. Dit is ook een mooie snoek van 80cm. Het loopt al tegen vieren en varen terug naar de botenverhuur hier vangt Dennis zijn eerste snoek van de dag, maar ook zijn laatste een snoekje van ook 60cm.
Een prachtige dag is weer ten einde. En we hopen natuurlijk dat de andere ook goed hebben gevangen, maar deze hebben we de hele dag niet gezien. Het blijf een verassing. Aan gekomen bij de botenverhuur blijkt dat de anderen meer pech hadden. Na wat gepraat te hebben worden er mooie prijzen uitgereikt en we vallen in de prijzen.
We bedanken iedereen en gaan op huis aan. En tot volgend jaar.

Jaap.Reacties

Er is 1 reactie

 Fleaxes schreef op 05-02-2008 om 10:56:14
Ip opgeslagen


Leuk verslag Jaap, zo te horen hadden jullie het goed naar jullie zin. Ik had het ook goed naar me zin (op de vangsten na dan).

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01809 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign