Hengelsportbeurs Utrecht
 Geplaatst op  25-11-2007  door Pieter
4176 keer bekekenOp 23, 24 en 25 November was het weer zover, de hengelsport beurs Utrecht trok weer duizende sportvisser naar de Veemarkthallen toe. Het was dan ook weer gezellig druk deze drie dagen met voor veel vissers de jacht op koopjes en natuurlijk de bron aan informatie die er op te doen is. Er valt namelijk op zo'n beurs best wel wat op de kop te tikken en nieuws over bepaalde vistechnieken en materialen wordt op de beurs het meest onthaald. Je moet er dan ook geweest zijn om de sfeer geproefd te hebben, voor wie er geweest is weet wat ik bedoel.


Ikzelf heb er Zaterdag en Zondag op de stand van P&S visreizen gestaan om te proberen Bergets Sportfiske van Gary Kruithof een beetje te promoten. En het bleek dat Zweden en de snoekvisserij aldaar best de intresse van de nederlandse snoekvisser heeft. Velen bleken dit prachtige snoekland dan ook al eens bezocht te hebben. Andere waren geprikkeld door de mooiste verhalen van de mensen die dit beleefd hadden. Maar zoals ik ondervond deze twee dagen was er ook opvallend veel intresse voor Noorwegen en dan met name het zeevissen daar. Maar ook dit land blijkt voor de snoekvisserij steeds intresanter te worden, dus mischien in de toekomst?


Mischien nog vaak onbekend en dan vooral omdat je er niet veel over hoord is het streamervissen op snoek. Mijn intresse heeft het al een tijdje en ik bewonder dan ook de mannen die de mooiste streamers met veel zorg bouwen. Op de beurs waren er dan ook weer een aantal te vinden. Streamer komen voort uit de vliegvisvisserij maar vergeet niet dat ze vaak ook goed op de lichte spinhengel te vissen zijn. En er zijn dagen dat het vaak het verschil kan maken zo'n traag geviste dot veren met konijnenbont!


Sportvissen is prachtig om te doen maar tijdens een paar verveelde uurtjes kun je er ook leuk naar kijken. Visvisie heeft dan ook de prachtigste dvd's met alle takken van sportvissen.
Leuk om als kado te geven maar vaak kun je er ook nog veel van opsteken als je als beginnend visser een bepaalde visserij wilt beoefenen.


Boten, ja de beurs stond er weer vol van en het lijkt of het tegenwoordig niet groot genoeg kan met beestachtig veel pk's erachter. Je zou je nog schamen om met je schamele poly bootje op het water te begeven. Nee, gekheid natuurlijk. Veel van ons snoek en snoekbaarsvisser hebben gewoon niet de middelen om in deze dure vismachines te vissen en zijn dik tevreden met ons visbootje, maar een droom blijft het natuurlijk wel.


De jeugd heeft de toekomst en dat geld natuurlijk ook in onze sportvisserij. Veel jeugd was er dan ook aanwezig en bleek breed geintreseerd in alles. Naast het bekende tuigjes maken en de visdrilmachine wat veel jeugd trok waren ze ook vaak nieuwsgierig naar de werking van het vele kunstaas op de beurs. En waar kun je dit beter testen dan in het water zelf ook al zwemt er geen vis in.


Voerboten zijn al een lange tijd bekend in de karpervisserij en worden daar dan ook vaak voor ingezet. De botenbouwers spelen hier op in met het maken van de mooiste hightech boten met ingebouwde fishfinder en belichting. Maar als de karpervissers er het voordeel van hebben zouden we in de statiche doodaas visserij het ook best in kunnen zetten. En dat deze visserij tegenwoordig ook veel aandacht heeft bleek wel uit het groote aanbod aan materiaal en voorlichting op de beurs.


Sportvisserij Nederland stond weer centraal met een grote stand op de beurs en kon je voor alles wat met de sportvisserij te maken heeft inlichten. En vaak blijkt deze informatie dan ook nog nodig zoals zo vaak op de vele forums op internet naar voren komt. Ook al krijgt deze organisatie nog vaak veel onnodige kritiek toch is ze ontzettend belangrijk voor de sportvisserij in het algemeen!!!


De beurs zit er weer op en het waren weer gezellige dagen waar we veel opgedaan hebben. Oude bekenden en nieuwe visvrienden hebben we weer ontmoet en we zijn weer van veel informatie voorzien. Natuurlijk is de viskoffer weer rijkelijk aangevuld, maar genoeg droog gevist weer dit weekend. We gaan nu het water weer op om te doen wat we graag doen..........

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02893 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign