Bergets 2, Rix
 Geplaatst op  29-10-2007  door Pieter
4174 keer bekekenZaterdag 13 oktober! Eindelijk was het zo ver. Ik kon de (kunstaas)koffers inpakken voor onze reis naar Zweden.
's Avonds om 23.00 werden Martin en ik opgepikt door Pieter en Gijsbert bij de MacDonalds in Zwollywood om vervolgens naar de Mac in Heerenveen te rijden waar we nog een diepvries genaamd Sybren op moesten halen.
De reis liep allemaal redelijk door en rond 3 uur zondagmiddag waren we bij Berget's sportfiske.
Onvoorstelbaar mooi!! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het terrein op kwam. Natuurlijk had ik van tevoren al verschillende keren op www.bergets.com gekeken en de foto's aanschouwd en meestal is het dan zo dat het in het echt nooit helemaal zo mooi is als op de foto's...... nou, geloof mij.. DIT WAS MOOIER!!!


Na de welkomsborrel en een gesprek over wat en hoe we het die week allemaal gingen aanpakken was er nog even tijd over om te proberen een forelletje te verschalken op een van de mooie forelputten die gary op z'n park heeft.
Ik had de eer de eerste forel te haken en dit was tevens ook mijn 1e forel. Ik had nooit gedacht dat die dingen zo sterk waren!! Ik dacht dat de grootste forel 53 cm was en die trok dan ook behoorlijk m'n hengeltje krom.
s Avonds hebben we nog wat met Gary gedronken, maar we lagen allemaal toch redelijk vroeg in bed, want de nachtelijke rit met 5 man in 1 auto begon toch heel duidelijk 's avonds z'n tol te eisen. En het was dan geloof ik ook niet later dan 23.00 dat iedereen plat lag!


visdag 1 en 2
De 1e en 2e dag visten we op een meer met een bootje met elektromotor. Benzinemotoren waren hier verboden omdat dit meer tevens de drinkwatervoorziening van Eksjö was.
Sybren pakte de 1e vis die tot de standaardsnoeken behoorde, en dat ligt daar tussen de 50 en 60 cm. Op het gegeven moment werden overal wel wat vissen gevangen, behalve...... in de boot van Gary en Pieter. Dit was erg jammer want we hadden natuurlijk liever gezien dat er niemand had geblankt, maar ja, het is niet anders. Zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar, en als visser heb je daar naar te luisteren.
In onze boot wist ik op een gegeven moment m'n 2e snoek te landen en zei tegen Martin:
De volgende is voor jou! Toen wist ik nog niet wat me te wachten stond!


M'n idee was om even trollend naar Gary en Pieter te varen om te vragen of hun al wat in de boot hadden toen Martin hengel, maar ook mijn eigen hengel op precies hetzelfde moment dubbel klapten. ik zei jaaaaaa..........nee, toch niet, een dikke waterplant, maar toen ik naast me keek begon de waterplant van Martin wel extreem hard te zwemmen, en trok z'n hengeltje tot in het handvat krom... dit moest een dikke zijn! Toen de snoek bovenkwam werd er al snel gesproken van een meter, en Sybren durfde zelfs te zeggen dat het bakbeest over de 1.10 ging.
Na de landing (waar ik nog kippevel van krijg als ik eraan terug denk) hebben we haar gemeten en gewogen, dit bleek dus gelijk de zwaarste vis van de vakantie te zijn!!
115cm en 12,9 kilo!!
Wat een beer, ongelooflijk.
Totaal hadden Martin en ik die dag 4 snoeken in de boot gehad, ieders 2.


dag 2 was Gary niet mee, en visten we dus met z'n 5en! Via de walkie talkie hielden we contact, en toen iemand het idee opperde om de bbq aan te steken lagen we al gauw aan de kant. Lekkere worstjes werden warmgemaakt en broodjes geroosterd... ja, zo kom je een dag wel door in zweden! Martin en ik vingen vandaag beide weer 2 snoeken, en allebei 1 van precies 85 cm, dit was de grootste vis vandaag.

Dag 3 en 4
Dag 3 was de dag voor het nieuwe meer, hier voeren we met wat grotere boten, met een 5pk suzuki benzinemotor. Dit meer was ook een stuk groter, en gelukkig hadden we Gary weer bij ons die de nodige aanwijzingen gaf.
Op het gegeven moment klapte er tijdens het trollen een snoek op m'n bulldawg! Hij bleef heel diep en even dachten we dat het misschien wel..... tjsa, een vis die diep blijft en door je slip gaat en onder de boot door zwemt... nee hij was ongeveer 70 cm , maar wel duidelijk waarom hij zo gek was, hij vond de bulldawg blijkbaar iets te lekker en ging er wel heel ver overheen, met een kniptangetje is het toch nog gelukt op splitringetjes door de knippen en om de haken eruit te krijgen, maar het was een hele klus!! (foto)
Sybren pakte op dag 3 gelijk een mooie vis tijdens het trollen, alleen toen hij aan het meten was vertrok z'n gezicht toch wat in een strakkere plooi. wat bleek nou... de vis was 98cm


Balen dus, maar toch een hele mooie dikke vis van 8 kilo!
Hij was al lang blij dat hij zo'n groote had weten te landen want dit zou nog wel eens de grootste van de dag kunnen zijn.... totdat hij een halfuurtje later over de walkie talkie hoorde dat het WEER!!! Martin was die een mooie vis stond te drillen. Martin dacht eerst gewoon een 60er aan het drillen te zijn, maar dit werd al gauw anders toen we die brede rug zagen... het zal toch niet....... Ja hoor, vis in de boot , meetlint erlangs..... 110cm!
ongelooflijk!! Deze vis was lang niet zo dik als de 115 dus we hebben haar niet gewogen maar in plaats daarvan de vis weer snel terug gezet!
's middags weer een bbq aangestoken, en alle verhalen en moppen kwamen weer ruimschoots voorbij! deze dag vingen we er allebei 3!


Dag 4 was een dag die voor mij snel begon, ik zou bij Gary in de boot zitten, maar die was het een en ander vergeten, zodat hij weer terug moest. Ik ging vast alleen het water op en pakte nog voordat Gary terug was 2 leuke snoekjes van rond de 60 cm! Maar hoe het kan weet ik niet want toen Gary bij me in de boot stapte werd het wel heeel rustig!! Volgens mij zijn die vissen als de dood voor Gary...
's Middags begon het dan toch gelukkig nog even te lopen en ik wist er nog 4 bij te vangen wat het totaal voor mij vandaag op 6 zette! toch nog een nieuw dagrecord gezet in zweden!
Gary had er 2!


Toen zat het er alweer op en konden we de koffers weer gaan inpakken!
nog even een paar dingetjes voor Gary en iedereen die heeft geholpen en dan denk ik dat ik voor iedereen spreek.
Alles was supermooi geregeld, en we hebben het super naar ons zin gehad!
Wat ons ook heeeel erg naar ons zin was , dat was het eten, vooral die pitti anna.
Ook al zouden alle meren in Zweden droog staan, dan kwamen we nog terug om een bordje bij je te komen eten! echt Heerlijk met de hoofdletter H.
Ik sta nu al te trappelen om volgend jaar weer te komen!!!

bedankt voor de fantastische vakantie!Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02079 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign