Bergets
 Geplaatst op  25-10-2007  door Pieter
4188 keer bekekenIn de komende verslagen van onze visreis naar Zweden is het Martin Stokman die de spits af gaat bijten. Hem is het eer om te beginnen omdat hij deze visreis uitgroeide van beginnend snoekvisser tot specimenhunter. Martin heeft nl. twee prachtige vissen boven de meter gevangen en verbrak tijdens de eerste visdag al het record binnen Bergets Sportfiske. De fourplay plug die hij een dag voor vertrek nog even vlug aangeschaft had bleek een schot in de roos en leverde hem bijna al zijn vangsten op. Later deze week visten nog meer deelnemers met dit plugje en ook bij hen bleek dit kunstaas vaak de dag nog te redden. De eerste visdag was voor mij persoonlijk een dag vol fustratie, want ondanks dat Gary bij mij de schipper was heb ik aanbeten en volgers gehad maar wist geen vis in de boot te brengen. Later hierover meer nu veel plezier met het verhaal van Martin.

Pieter.


Snoeken.net visreis naar zweden
Eindelijk is het zo ver. Na de laatste inkopen gedaan te hebben bij de viszaak en de laatste spullen ingepakt te hebben, worden de spullen in de auto gepakt en begint de lange reis naar zweden.
Om 22.45uur staan we op de parkeerplaats in Zwolle bij de Mac om daar de koffers in de auto van pieter te laden en om de reis te vervolgen.
Na het vroege ontbijt op de boot, rond 5.15uur word de reis vervolgt door Denemarken. De zonsopgang was mooi om te zien.
Rond 2 uur kwamen we dan eindelijk aan in eksjo, waar onze gastheer Gary ons welkom heette, en de spullen even later werden uitgepakt.
De hengels werden klaargemaakt en vervolgens even vissen in de forelvijvers van Gary, en al snel werd de eerste forel op de foto gezet.


1e snoek dag.
Na een stevig ontbijt was het eindelijk zover. Snoekvissen in zweden…
Aangezien Rick en ik geen ervaring hadden met het vissen vanuit de boot, was het extra spannend voor ons.
Na een paar uur vissen was het raak voor mij, een leuk snoekje hapte toe en kon worden geland in de boot.
Niet veel later was het tijd voor een bak koffie en een broodje op het water.
Na het meer verder verkent te hebben, voeren wij naar de boot waar Pieter in zat. Snel even het kunstaas laten zwemmen…

Even later een dreun op de hengel van Rick, 2 tellen later ook een dreun op de hengel van mij.
Rick kwam direct achter dat zijn hengel vast zat en begon te lachen omdat hij dacht dat ik ook vast zat. Maar toen ik zei dat waterplanten niet zo snel konden zwemmen, keek hij wel even raar op.
Na een stevige dril dook de vis voor het eerst op, vanuit het heldere water. Ik schrok me kapot, wat een kop!!!
Met knikkende knieën begon ik de vis verder te drillen. Toen Rick via de walkietalkie zei dat het een grote vis was, kwam de eerste reactie; ja ja, dat zal wel...


Toen Sybren kwam kijken en zei dat de vis richting de 110 cm ging, begon ik het te beseffen… mijn 2e metersnoek…
Na een pittige dril en na het goede landwerk van mijn kapitein (Rix) werd de snoek vakkundig in de boot geland.
Het bleek een halve krokodil (om in de woorden van Gary te blijven) van 115 cm te zijn, met een gewicht van 12,9 kilo…. WAT EEN VIS. Ongelooflijk.
Na even later het bibberen weer onder controle te hebben, was het tijd voor een sigaret.


3e snoek dag
na een paar uur vissen zonder vis, was het raak voor Sybje. Met de woorden dat mijn 115cm er wel eens aankon gaan, toch maar even kijken…
Na een tijd verder vissen was het eindelijk raak voor mij. Het bleek een snoekje te zijn van 43 cm. die zijn had in mijn plug van 18 cm. Wel iets anders dan 115cm. Maar het is vis, en net zoals alle andere vissen, weer erg mooi getekend.
Netjes het visje onthaken en terug in het water… Plugje weer in het water en verder trollen. Bam. Hangen. Vis! Zo te voelen een mooie vis maar geen record. Hij was snel onder de boot, tot ik hem zag… die gaat ook over de meter! Wel niet zon dikke kop en vet als die 115, maar zeker weer een mooie vis. Na weer kunstig werk van rick om de vis in de boot te krijgen bleek deze mooi getekende vis, 110cm te zijn... 2 metersnoeken in 3 dagen vissen.


WOW. Wat een week! Een week wat niet meer kapot kan!
Na even weer na te genieten van deze vis, weer verder vissen. Na nog een paar leuke vissen eruit te halen was het weer tijd om de spullen in te pakken en naar het avond eten te gaan…
Na weer een prachtige zonsondergang gezien te hebben, was het tijd om een hapje te eten.
Daarna douchen, biertje pakken en dan weer naar bed. Op naar de laatste vis dag. Wat gaat de tijd weer snel... Zucht.


De laatste visdag stond er erg veel wind, maar met 6 vissen was de dag weer goed.
Na ‘het laatste avondmaal’ nog even wat nadrinken bij Gary en kon de stand van zaken worden opgemaakt. Totaal 78 snoeken geland en 1 baars.
Na een goede nachtrust werden de koffers weer in de auto gepakt en kon de terug reis worden hervat.
Deze vis week was echt een succes; de sfeer, de natuur, de vis…. Kortom, alles was super. Ik heb me echt vermaakt. Op naar volgend jaar!
Gr martinReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01988 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign