Weer een meter
 Geplaatst op  15-10-2007  door Jos
4457 keer bekekenVandaag samen met Jeffrey op pad. Altijd leuk als de kinderen vakantie hebben. Helaas liet Kevin verstek gaan, hij was te druk met Pokemon.
Omdat ik de nacht moet werken, besloten wij om niet al te vroeg op pad te gaan. Rond 9.30m uur, lagen de dobbers voor het eerst in het water. De ene na de andere aasvis werd geland. Opvallend was het prima formaat van de voorns en baarzen (tussen de 10 en 15 cm).

Al snel na het vangen van de eerste aasvis lag de snoekdobber op de stek met eronder een dode aasvis. Het duurde toch nog 2 uur voordat mijn dobber naar beneden ging. Na het aanslaan voelde ik gelijk dat het snoekbaars moest zijn. Na een prima drill kon hij geland worden en mocht op de foto. De meetlat gaf 87 cm aan, een prima formaat.


De kop was er vanaf en dat is altijd een prima gevoel. De volgende vangst liet niet lang op zich wachten. Binnen het kwartier ging mijn dobber 2 keer naar beneden. De 1ste keer was mijn aasvis verdwenen en hing er geen snoek aan de haak. De 2de keer had ik meer succes en mocht ik samen met een mooie 80er op de foto. Het is leuk om te vangen, maar als je maat niets heeft is dat helemaal zoals het moet zijn. Ik bood aan dat Jeffrey de volgende mocht pakken, ook als het mijn dobber zou zijn die naar beneden ging. Aanbieden is 1, maar accepteren is iets anders. Jeffrey is heel principieel en zei gelijk dat hij alleen zijn hengel zou gebruiken. Hij wilde absoluut geen vis vangen met mijn hengels. (wat een trots hahahaah. Kreeg Jeffrey hier spijt van )


Vis 3 van de dag was een snoek van 102 cm. Een heuse metersnoek. Mijn 3de van dit seizoen. De vis gaf prima partij tijdens de drill, maar kon ondanks zijn enthousiasme geland worden. Met genoegen gingen wij samen op de foto. Metersnoeken, blijven altijd iets aparts. Voor sommigen een wens die nooit uitkomt. Na de fotosessie mocht hij terug in het water. Terug in zijn element. Ik bood Jef nog een keer mijn hengels aan, maar die volhardde. Niet veel later, mocht ik weer aanslaan, drillen en landen. Een 90er had zich vergrepen aan mijn aasvis.(91 cm). Dat was al weer de 4de van de dag.


Hierna werd het een half uurtje rustig. Jeffrey bood aan om wat lekkers te gaan kopen. Met centen in zijn zak ging hij op pad. Ik bleef op de stek zitten. Niet geheel zonder succes overigens, want vis No.5 van de dag kon geland worden. Een 60 a 70 snoek ging er met mijn dobber vandoor. Als ik alleen ben, maak ik altijd foto’s van de drill. Op zich welkom in de serie van vandaag.

Inmiddels kwam Jeffrey terug van de boodschappen en zag nog net hoe de groene rover terug in zijn element werd gezet. Ik vroeg aan Jef”Wil jij de volgende vis vangen?”. Maar zoals jullie al vermoeden, het antwoord was, “Nee!!!”.


Na het eten van de snacks, besloten wij om terug te gaan naar de haven en daar nog even de aasvissen los te laten. Dit besluit viel goed uit. Na terugkomst in de haven, wist ik nog 3 snoeken te landen, binnen het uur. Toen vond ik het welletjes geweest. Acht mooie vissen op 1 dag, op de dobber is mij nog nooit gelukt. Ik vraag me nu nog af, wat er gebeurd was als alles was blijven hangen. Dan had ik dubbele cijfers gehaald met de dobber. Die laatste gedachte laat ik maar los, want 8 vissen op 1 visdag, waarvan een aantal een prima lengte hadden. (denk aan de metersnoek, 90er en 87 snoekbaars whow).

Voor mij is het feest even over. De komende 4 nachten werken. Ik hoop veel van jullie te lezen. Ik hoop dat jullie een hoop vangen.


Tot snoeks JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02873 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign