Na de pauze
 Geplaatst op  03-10-2007  door Jos
4434 keer bekekenHet laatste visverslag is ongeveer 2 maanden geleden. In de tussentijd ben ik op vakantie geweest en voor het werk naar Afrika. Op zich geen straf, maar ik begon het snoeken wel te missen. In het bijzonder het snoeken met de dobber. In het begin van het seizoen was het voornamelijk het kunstaas dat snoek ving, maar uit ervaring weet ik dat in de maand oktober (het koude seizoen), de dobber het weer gaat doen.


Leuke bijkomstigheid van het vissen met de dobber is de vaak wat grotere vis. Mijn 1ste visdag sinds tijden bracht ik door met viscollega Roger. Inmiddels ook aardig door het snoekvirus te pakken genomen. Hij moet de meterbarrière nog passeren, maar ik ben ervan overtuigd dat het dit jaar moet lukken. De 1ste dag werd een mix van kunst en natuurlijk aas. Mijn voorkeur voor de dobber werd uiteindelijk beloond met een dikke 90er en een mooie vis van 103 cm. Beiden gevangen op exact dezelfde plek en binnen het halve uur. De 103 gaf behoorlijk strijd. Een aantal maal brak hij door de slip, die niet al te licht afgesteld staat.


Op het kunstaas werd nog wat kleins gevangen en een dikke 80er(87) door Roger. Mooi als de complete bemanning vangt. Heerlijk dat gelijk bij de 1ste serieuze dobberpoging een meter+ aan de haak blijft hangen (dat belooft wat voor de komende herfst en winter)


De dag vloog voorbij. Ik vraag mezelf wel eens af, hoe het kan dat uren minuten lijken. Voor je het weet kan je alweer terugkijken op een geslaagde dag. Wij hadden dan ook het geluk dat de weergoden redelijk meespeelden, ondanks de negatieve voorspelling. Dat blijft vaak een belangrijke factor. Kou en vooral regen kunnen een dag behoorlijk verzieken. Al blijft behoorlijke kleding een prima wapen hiertegen.


Over behoorlijke kleding geschreven, daar kan je een heel verslag mee vullen. Van geitenharenwollen sokken tot moderne geïsoleerde winteroveralls, (lies)laarzen, handschoenen, mutsen, noem maar op. Ik ga de komende tijd op zoek naar een nieuw winterpak. Ik laat jullie t.z.t. wel weten/zien, wat het geworden is en waarom.


Het najaar en de winter, ik heb er in ieder geval veel zin in. Laat de dikke dames maar komen.(ik bedoel natuurlijk snoekdames)Kou, ijs, hagel, sneeuw en regen houden mij niet tegen. Desnoods hak ik een wak !


groet Jos BotmanReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02858 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign