Bellyboten.
 Geplaatst op  24-09-2007  door Pieter
4185 keer bekekenEnige tijd geleden kwam ik via de mail in contact met plaatsgenoot Meindert en tijdens het gesprek kwam naar voren dat hij met een bellyboot vist. Aangezien ikzelf ook een bellyboot bezit "maar hier maar weinig mee vis aangezien ik nou eenmaal vaak met de boot op stap ben" was een afspraak om samen te gaan bellyboten snel gemaakt. Ik zou voor een geschikt water zoeken met kans op verschilende roofvis als snoek, snoekbaars en baars. Zaterdag 22 September was het zover dat we op stap met de bellyboot gingen. Het beloofde een mooie dag te worden met weinig wind en zon, het weertype wat voor de bellyboot ideaal is.


Om elf uur kwamen we aan bij het viswater en konden de bellyboten opgetuigd worden en de waadpakken aangetrokken. Ook mijn zoon Gijsbert was mee en met drie bellyboten dobberden we rustig het water op. Meindert koos ervoor om met plugjes de kanten uit te werpen. Gijsbert en ik wilden het verticalend op snoekbaars proberen en begonnen het talud af te vissen naar zes meter diepte toe. Al snel hoor ik Gijsbert roepen dat hij net een mooie baars vlak voor de bellyboot verspeeld.


Dan is het Meindert die het signaal geeft dat hij vangst heeft en als wij naar hem toe flipperen is hij inderdaad een mooie snoek aan het drillen. De vis weet goed weerstand te geven en Meindert moet alle zeilen (flippers) bijzetten om de vis naar de bellyboot toe te drillen. Verschillende malen weet de vis van, onder en langs de bellyboot zwemmen maar dan weet Meindert de vis veilig te landen. De vis wordt snel onthaak zodat de dreggen veilig weg kunnen van de bellyboot. Daarna kunnen we een leuke foto maken van de vangst en kan de snoek al weer snel terug.


We gaan weer ieder onze weg na deze vangst en al snel weet Gijsbert weer een knappe baars te verleiden tot een aanbeet. Maar ook deze weet weer bij de bellyboot te ontsnappen en blijkt Gijsbert niet gelukkig deze morgen in zijn vangsten. Ook ik weet al verticalend geen aanbeten af te dwingen. Dan is het Meindert die vijftig meter verder dan zijn eerste vangst een tweede snoek zit te drillen. Hij beleefd goed plezier aan het drillen vanuit de bellyboot en ook deze snoek wordt weer veilig onthaakt en snel terug gezet al hoewel deze snoek zo'n beetje zelf uit de bellyboot sprong na te zijn onthaakt.


Gijsbert en ik besluiten na het verder uitblijven van aanbeten om ook de kanten te gaan uitwerpen op snoek. Al flipperend gaan we zo met drie bellyboten de kanten uitwerpen. De pleziervaart die ons paseerd kijk ons soms vervreemd na en sommigen roepen ons toe of het nog een beetje wil lukken zo. We antwoorden dat het prima wil lukken zo en we vissen relaxed door. Dan is het Meindert die zijn derde snoek zit te drillen en verontschuldig zich door ons te melden dat het waarschijnelijk beginnersgeluk is, dit zijn namelijk zijn eerste snoekvangsten vanuit de bellyboot. Hij geniet zichtbaar van zijn vangsten en ook deze snoek wordt veilig onthaak en terug gezet.


We zijn ondertussen een heel eind door geflipperd en besluiten om weer langzaam aan terug te gaan. Hoewel we toch al drie uur in het water liggen is het nog goed te doen en hebben we voorals nog weinig last van koude voeten. Wel is het waadpak van Gijsbert lek op de rand van de voet en dit voelt hij langzaam aan naar boven toe trekken. Het eerder gerepareerde waadpak van Meindert blijkt ook nog niet honderd procent waterdicht maar er wordt stug doorgevist. Als ik mijn plug verwisseld heb voor een shad met twisterstaartje en hiermee een aantal worpen gedaan heb weet ik dan uiteindelijk een leuk snoekje te vangen. En het is toch al wel een tijd geleden dat ik een vangst mocht drillen vanuit de bellyboot. Ik geniet dan ook volop van mijn vangst en ook deze vis weet ik veilig te landen. Verder terug blijven er vangsten uit en aangekomen bij de auto besluiten we dat het mooi is geweest voor vandaag. Het was voor ons drieen weer een geweldige ervaring vanuit de bellyboot.


Dan kan ik verder nog even in dit verslag melden dat ik de Zondag met Wouter Nijlant gevist heb. Wouter had ik uitgenodig om met mij het grote water op te gaan waar ik al een aantal jaren mooie vangsten geboekt heb. Hoewel de omstandig goed waren en wij een leuke dag gehad hebben bleek de keus voor deze enorme lap water niet de goede geweest. Op een aantal aanbeten na hebben we geen vangst weten te boeken. Voor mij is het goed vissen met Wouter en we blijken elkaar op het lijf geschreven. Wouter ik beloof je, we gaan revanch nemen!!!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03152 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign