Fair for fly&lure
 Geplaatst op  10-09-2007  door Pieter
4179 keer bekekenHet afgelopen weekend van 8 en 9 September stond weer in het teken van de Fair for fly&lure. Naar mijn bescheiden mening leek het wat minder druk dan het afgelopen jaar maar de sfeer en gezelligheid was er niet minder om. Veel was er te doen op de beurs voor jong en oud. Nog meer was er te zien in vernieuwend roof en vliegvis materiaal.


Veel winkeliers waren uit alle hoeken van Nederland naar Maurik afgereisd om hun collectie's kunstaas en roofvishengels uit te stallen. Het was dan ook afgezien bij de wanden vol met gelikte kunstaasjes maar onze kunstaasboxen zullen uiteindelijk toch weer wat nieuwelingen moeten verwelkomen.


Ook veel hightech weer op deze beurs en de bootvissers maken hier vandaag de dag toch dankbaar gebruik van. De ontwikkelingen in de navigatie en fishfinder apperatuur staan niet stil. Wat te denken van een systeem dat een volledig beeld van de onderwaterstructuur weergeeft. Je kijkt anders dan met een fishfinder nu toch echt onder water.


De ontwikkeling in hengels staat ook niet stil en is dan ook bijna niet bij te benen. Denk je net een goed verticaal hengeltje te hebben staat er al weer een volledig nieuwe serie voor de deur. Juweeltjes van hengels van Rozemeijer, fox maar ook Pike master lure voor iedere tak van kunstaas visserij.


Boten waren ook weer volop te bewonderen op de Fair en voor de vissers met een hele grote portemonee zal het minder problemen opleveren om een keus te maken. Voor wie niet moet maar heel goed door sparen om zo'n prachtige visboot tot zijn eigendom te maken. Mijn zoon Meindert zag toch meer in een mini motor tussen al dat boten geweld.


De stand van de SNB had weer de beruchte tafel met tweehands hengelsport materiaal staan en hier was het als van ouds weer een drukke van jewelste. Het was dan ook dringen geblazen om nog een afgedankte plug of hengel van een ander te bemachtigen. Wel liggen hier vaak leuke verrassingen tussen.


Wie zijn ogen goed de kost gaf liep nog wel eens tegen een verrassend kunstaas aan. Wij ontdekten aan een waterbak van een winkelier uit het noorden een heel apart geval. Bij nadere inspectie in de waterbak bleek de actie van het kunstaas toch goed te zijn. Heel apart en voor de snoeken die alles al zo'n beetje gezien hebben kan dit toch weer een verrassing zijn, toehappen dus.


Ook op het buitenterrein was volop activiteit en kon je veel in de praktijk uittesten. Van werpen op de castingbaan tot bellyboten. En wat dacht je van met zo'n schitterende visboot het water op en dan nog vangen ook. Velen maakten hier dan ook dankbaar gebruik van en waren na de tijd dan ook best onder de indruk.


Voor ons was het weer een leuke dag in de wereld waar we onze passie beleven. Veel oude bekenden liepen we weer tegen het lijf zoals mijn goede vriend Kurt uit Belgie. En ook Bertus Rozemeijer lopen we op iedere beurs weer even aan, en dit leverd toch vaak weer een intresant gesprek op!
Voor wie is geweest heeft waarschijnelijk net als ons een prachtige dag gehad en voor de rest zou ik zeggen volgend jaar weer een nieuwe kans........

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02794 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign