SNB-visdag.
 Geplaatst op  03-09-2007  door Pieter
4185 keer bekekenZaterdag 1 September, een visdag met de SNB (Snoekstudiegroep Nederland Belgie) op het Weerwater bij Almere. Daar mijn vismaat van onze laatste trip naar Zweden lid is van de Belgische afdeling van de SNB heb ik hem uitgenodigd hier met mij te komen vissen. Ronald zag het wel zitten daar we elkaar niet meer gezien hadden na Zweden. Dus stond hij Zaterdagmorgen om half acht al te wachten bij de trailerhelling. We waren met 26 man aanwezig en na een bak koffie in het watersportcafe gingen we het water op. Ik ken dit water nu een beetje van voorgaande jaren waar we eerder visdagen hielden. Ook heb ik er eens met de ons aller bekende Jos gevist aangezien dit zijn thuiswater is. We begonnen te trollen vanuit de haven om zo verder het meer op te gaan, zochten enkele taluds op maar aanbeten bleven uit.


Dus besloten we een vaart te nemen die de stad inging waar ik van eerdere visdagen geleerd had dat daar vooral onder de bruggen goede stekken te vinden zijn. Onder een brede brug door is het raak en staat Ronald met een enorme kromme hengel. De toch wel pittige Rozemeijer jerkhengel met een werpgewicht tot 100 gram gaat flink door de ruggegraat wat aangeeft dat we hier met een beste vis te maken hebben. De vis gaat er voorals nog met een rotgang vandoor richting brugpeiller en de lijn schuurt er gevaarlijk langs. Dan is het ineens gedaan en blijkt de lijn gebroken op de brugpeiller. Onze enigste troost was dat Ronald met een shadje van niet al te groot formaat viste en de vis deze wel snel kwijt zal raken. Maar dat Ronald hier nou niet echt vrolijk van werdt hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.


Ondertussen komen we al wat andere leden van de visploeg tegen die ook de vaarten opgezocht hadden maar echt geweldige vangsten hadden ook zij niet te melden. De lucht begon s'morgens al dicht te trekken en de eerste felle regenbuien kregen we over ons heen. Bij een volgende brug bleven we even een paar minuutjes liggen tot de felheid van de bui over was en zo werden we niet tot op het bot nat om de verdere dag nog een beetje droog door te komen. We trolden ondertussen de vaart verder door maar aanbeten leverde het verder niet op. Ook mijn witte giga grub waar ik de laatste weken goede vangsten op gedaan heb kon geen vis tot aanbijten verleiden. Dus besloten we de vaart terug met jerkbaits uit te vissen. Dan uit het niets krijg ik mijn eerste aanbeet op de busterjerk waar ik mee vis maar de snoek mist de jerkbait finaal. De volgende worpen laat de snoek verstek gaan en toont geen belangstelling. Een eindje verder is het wel raak en vang ik vlak naast de boot mijn eerste snoek. De jerkbait vis ik tot aan de boot terug en op het moment dat hij bijna uit het water is klapt er onverwachts een mooie snoek op van 80cm.


Na deze vangst komen we ondertussen weer bij de brug aan waar Ronald eerder een mooie vis verspeelde. Weer mist een snoek finaal mijn jerkbait en ik zeg tegen Ronald dat we rustig door moeten vissen daar de snoek mischien nog een keer komt. En inderdaad storte de vis zich deze keer op de jerkbait van Ronald. De snoek was niet al te groot van formaat maar ook Ronald had zijn eerste vangst deze dag en daar zijn we als vissers toch altijd blij mee. Het is rond het middaguur en we komen weer aan op het meer. We besluiten om hier toch maar weer een aantal stekken uit te proberen met de hoop op een mooie vis. Op een ondiep stuk midden op het meer krijgt Ronald dan toch nog een aanbeet maar ook deze vis wordt gemist. Verder in de middag zoeken we nog een aantal kleinere vaarten op maar hier is het moeilijk vissen door de vele waterplanten die tot aan het wateroppervlak staan. Vier uur in de middag terug in de haven was de afspraak en het werdt dan ook tijd voor ons om rustig richting haven terug te vissen. Het leverd ons verder geen vis op en met twee gevangen snoeken sloten we de dag af. We kwamen weer samen in het cafe en hier werdt de dag besloten met een kleine prijs in de vorm van kunstaas voor de drie grootst gevangen vissen. Met een gedeelde vierde plaats leverde mijn 80cm snoek me dus toch nog een kunstaasje op. Met 26 snoekvissers wisten we deze dag 40 snoeken te vangen, de grootst gevangen snoek mat 96cm. Met een biertje werdt de dag besloten en gingen ook Ronald en ik weer onze weg terug met de afspraak om binnenkort nog eens weer te vissen.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02621 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign