Topsport.
 Geplaatst op  26-08-2007  door Pieter
4180 keer bekekenNa een week in het zuiden van Frankrijk vertoeft te hebben en er al weer een werkweek op hebben zitten is het einelijk weer eens tijd om er met de boot op uit te gaan. Ik ga met Hilda op pad al trollend proberen de snoek te vinden. Als ik met Hilda vis wordt het nooit zo vroeg s'morgens en dus glijd de boot om tien uur exact in het water. We kiezen voor pluggen aan de steunhengel en softbaits aan de handhengel, naar mijn bevindingen de laatste tijd scoren softbaits iets beter dan pluggen. Wat vandaag beter zal scoren zal aan het eind duidelijk worden maar ik kan verklappen dat één plug altijd en overal scoort, de Fatso!!


We beginnen met de kanten uit te slepen maar na een uurtje trollen leverd dit nog niets op. Als ik wat verder uit de kant trol en het laatste talud volg blijken hier meer vissymbolen op de fishfinder voor te komen. Niet lang daarna is het de steunhengel van Hilda die krom gaat. Ze pakt de hengel uit de steun en ik draai de overige hengels binnen zo kan Hilda de snoek rustig afdrillen. Even later komt er een mooie snoek van rond de tachtig cm langs de boot. De fatso is compleet verzwolgen door deze felle rover. Na een foto kan de vis weer terug.


We trollen weer verder op de wat dieper gelegen taluds maar na een tijdje besluiten we eens wat stekken uit te werpen. Dit geeft geen resultaat en we trollen weer verder. Dan krijg ik een beuk op mijn handhengel en de vis gaat flink tekeer. Na een leuke dril kom er ook deze keer weer een leuke vis rond de tachtig cm langs de boot. Gehaakt op de buikdreg van de Giga grub, deze heb ik precies op de plaats gezet waar eerder op deze grote softbait de bijtsporen zichtbaar waren van snoekaanvallen. Want door goed te kijken naar bijtsporen op vooral deze grote softbaits kun je de hakingskans enorm vergroten is mijn ervaring. Want je kunt er donder op zeggen dat op die plaatsen de softbaits het meest aangevallen worden. Onthaken en fotograveren gaat snel en de vis gaat er weer als een speer vandoor.


We vervolgen onze weg en even later is het weer de steunhengel van Hilda die krom gaat. De snoek komt direct naar het oppervlak wat aangeeft dat we hier niet met een echt grote vis te maken hebben. Toch weet deze vis uiteindelijk nog een paar leuke runs te maken. Eenmaal langs de boot kan ik haar landen. Uit veiligheid voor mijn handen gebeurt dit met de bogagrip want de dreggen van de fatso zitten flink in de weg. Vissen van rond de zeventig cm zijn dan ook goed met deze gripper te landen, bij grotere vissen gebruik ik hem niet en deze zijn vaak makkelijker te landen met de hand. Hilda mag met haar tweede vis op de foto en daarna kan de vis weer terug.


Als we vervolgens langs een diepe kant trollen zie ik op een gegeven moment het beeldscherm vol lopen met vissymbolen. Eerst zie ik de steunhengel tikken geven en ook Hilda voelt tikken op haar hengel. Dit maken we wel vaker mee dat we door een school brasems heen rossen met ons kunstaas. Maak dan krijg ik een beuk op mijn handhengel en vermoed een leuke snoek die vanonder de school brasems weg kwam. Maar al snel komt er een flinke brasem aan het oppervlak en ik zeg tegen Hilda een vals gehaakte. Maar als deze vis bij de boot komt blijkt hij helemaal niet vals gehaakt maar zit de beukdreg van de giga grub netjes voor in de bek. Ik heb ze al wel eens op de spinner gevangen maar op een softbait van bijna 40cm maakte ik nog nooit mee!!


Na deze onverwachte vangst gaan we weer verder, mijn steunhengel heb ik van een Super shadrap voorzien en niet veel verder gaat deze nu ook krom. Een snoek van rond de seventig zag er wel een lekkere hap in en mag nu even poseren voor de camera. Daarna gaat hij er weer als een speer vandoor. Op een gegeven moment zie ik een kurk van een wijnfles drijven en opvallend aan deze kurk is dat hij niet wegdrijft. Ik besluit even een kijkje te gaan nemen en inderdaad zit er een lijn aan. Als ik de lijn boven haal blijkt er maar één enkele haak aan te zitten met als gewicht een grote bout. Er zit geen aas aan de haak maar aan de nieuwe haak te zien ligt deze lijn nog niet zo lang in het water.


Na dit oponthoud gaan we weer verder en gaat mijn handhengel na een tijdje voor de vierde keer krom. Flinke beuken op de hengel geven het ongenoegen van de tegenstander aan de andere kant van de lijn aan. De vis geeft goed weerstand en er komt dan ook een mooie snoek langs de boot. De grote giga grub is vol gegrepen en de vis zit zelfs gehaakt op de haak van de loodkop. Maar onthaken gaat ook deze keer vrij vlot en voor de vis het weet zwemt ze al weer. Een mooie snoek van dik in de tachtig. De middag loopt op zijn eind en we trollen rustig door naar helling om de boot te trailer. Dan niet ver van de helling gaat de steunhengel van Hilda weer voor de derde keer in een mooie bocht. Gelijk wordt duidelijk dat dit een mooie vis is en ze komt met haar volle lengte het water uit. Het was druk op het water deze middag en we krijgen zelfs enkele toeschouwer bij deze vangst. De vis maakt er een leuke show van en flikt het nog enkele keren om volledig uit het water te komen. Dan wordt het tijd om de vis te landen en als ik haar vast in kieuwdeksel heb gaat ze nog steed goed te keer. Maar vast houden is nu belangrijk want anders beschadig je je handen of zelfs de vis. Hilda ziet het nu niet meer zitten om deze wilde vis vast te houden en zet mij met haar vangst op de foto. De vis gaat nu weer snel terug en blijkt best aardig uitgeput van al dat geweld. Maar ik help haar goed op weg en na een tijdje zwemt ze toch uit eigen kracht weer weg. De vis mat trouwens exact 90cm en Hilda heeft het hem toch weer geflikt deze dag met de grootste vis. Met deze vangst besluiten we de dag en het was weer een schitterende visdag met alle facetten die een visdag zo mooi maken, en dit is voor ons nou topsport!!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02015 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign