Snoekdag in het water
 Geplaatst op  21-08-2007  door Markjan
4186 keer bekekenJa, we zijn er weer, het gaat maar door. Vroeg uit de veren (05:15 uur), want om 06.00 uur ging ik een gast ophalen. Hans, de broer van Hennie wilde een dagje mee vissen op snoek. Al was het alleen maar om de mooie natuur te bewonderen. Ja inderdaad, een bioloog in hart en nieren.

We gingen op weg naar Gramsbergen waar Hennie op ons wachtte met de boot. Het weer voor vandaag voorspelde hier en daar een bui met een harde wind, maar we zijn vissers of niet! Aangekomen op ons plekje, waar de natuur 100 jaar stil heeft gelegen, was Hans helemaal in zijn sas. De eerste druppels kwamen al naar beneden. Snel een kom koffie met koek. We voeren langs mooie landhuizen en boerderijen met veel bloemen in de tuin. “Foto foto” zei Hans, want Hans schildert en niet onverdienstelijk.


Opeens kreeg ik een gierende run op mijn hengel. De vangst was een feit. Hij ging er vandoor, zoals Carl Lewis - de sprinter - in zijn gouden jaren. Maar ik had hem goed beet. Na een paar minuten kon ik hem meten - 93 cm - een prachtige snoek! Ondertussen begon het steeds harder te regenen en de wind leek wel stormachtig. Bah wat een weer! Hans was nu niet meer in zijn sas en hem zakte de moed al in de schoenen…nou ja, laarzen.


Met de gehaktbal nog in de hand kreeg Hennie weer beet aan zijn ratelplug. Een mooie snoek van 73 cm. Daarbij weer een schip met zure peren - of waren het appels? Het kwam in ieder geval met bakken uit de hemel, maar we gingen verder op naar de volgende snoek. Deze kwam al snel voor Hennie. Het was een grote snoek van 76 cm. “Er zou toch hier en daar een bui vallen?” zei Hans. “Het lijkt er op dat het alleen hier is!”


“Ja” schreeuwde ik. “Beet!”. Nee, vast op de bodem. Moervast. Het was mijn favoriete plug van Salmo Warrior. We pakten de kunstaasredder, die ik van de aardige mensen van Roven.nl had gekregen voor mijn vorige verhaal. De redder ziet er niet alleen mooi uit, hij werkt ook nog uitstekend! Verder varend kreeg Hennie weer beet. We kwamen op een groot meer. De wind was hier heftig en er was regen, veel regen, met hoge golfen. Het was best wel een beetje eng. Maar ja, echte vissers laten zich niet kennen. Daarna voeren we langzaam terug met de volgende conclusie: Het was een mooie snoekdag met 8 snoeken en veel regen en wind.


Tot snoeken,

Henk Diepeveen en Hennie GunninkReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02252 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign