Vrouwen en snoekvangsten!
 Geplaatst op  27-07-2007  door Pieter
4176 keer bekekenHet is weer vakantie tijd en traditie getrouw gaat mijn vrouw dan weer mee het water op. Nee niet om te zonnen, zwemmen of te releaxen maar daakwerkelijk mee vissen. En traditie getrouw vangt ze dan ook de meeste, grootste, sterkste en mooiste vissen en ook deze keer zou het niet anders zijn. Hoe ze het dan ook iedere keer weer flikt is mij dan ook een raadsel en bezorgt me soms een complex. Niet meer mee nemen vissen hoor ik jullie denken, nee daar is het veel te gezelling voor samen met je vrouwtje vissen op snoek. En ook Hilda beleeft er echt veel plezier in om die snoeken te vangen en af te drillen.


Woensdag 25 Juli gaan we op pad naar een water wat uitermate geschikt is om een dag lang door te trollen. Werpend vissen of jerkbaitvissen is mijn vrouw haar ding niet en het trollen met allerhande kunstaas vindt ze leuker om te doen. Trollen met kunstaas is natuurlijk ook makkelijker vooral als je niet zo vaak vist, vandaar deze keuze natuurlijk. Na een kwartiertje trollen krijg ik een aanbeet op mijn steunhengel maar de vis blijft er niet aanhangen, ik kijk mijn fatso even na en een paar forse tandafdrukken bewezen de aanbeet. We trollen weer verder en dan is het Hilda die een aanbeet krijgt. Het is geen snoek van formaat en ligt dus snel in de boot maar Hilda is er niet minder blij om want heeft haar eerste vis al weer te pakken.


Dan blijft het tot het middag uur rustig en we leggen de boot even voor de kant om even wat te eten. Daarna vervolgen we weer onze weg met wat nieuwe aasjes aan onze hengels. Langs een waterlelybed boven en onderwater krijgt Hilda weer een aanbeet, deze keer op haar steunhengel. Dit is duidelijk een betere vis en Hilda heeft haar handen vol aan de dril. Als de vis lijkt uitgedrilt pak ik hem voor haar uit het water en kan ze met haar tweede vis op de foto. De bogagrip is voor deze gelegenheid even handig want een kieuwgreep zit er nog even niet in. Na de foto pak ik de vis weer van haar over en kan zij weer terug in haar element.


Een half uurtje verder is het weer raak voor Hilda en staat ze haar derde vis van de dag te drillen. Niet groot van formaat maar het plezier is er wederom niet minder om. Ik mag de vis weer voor haar landen en na een foto zet ze haar vis weer snel terug want er kwam weer beweging in de snoek die duidelijk nog wat krachten over had. We gaan weer verder en niet veel later krijg ik een tik op mijn handhengel direct gevolgd door een duidelijk aanbeet. Maar ondanks dat deze vis tot twee keer toe aanvalt weet ik hem niet haken, als ik de shad controleer blijken er twee scheuren in te zitten pricies op de plaats waar geen dreggen zitten.


Niet veel later krijg ik een forse aanbeet op mijn steunhengel en de vis gaat goed door de slip heen. Ook de dril is lekker pittig en ik zeg tegen Hilda dat dit een mooie vis lijkt. Mijn verbazing is dan ook enigzins groot als de vis even later bij de boot komt want ondanks dat het een mooie seventiger is deed zijn kracht toch groter vermoeden. Maar ik was er natuurlijk niet minder blij mee want eindelijk was ik van de nul af en had ik mij verdiende vis. De dag loopt alweer op zijn eind en we besluiten om richting de trailerhelling te trollen en niet ver daar af vangt Hilda nog een leuk snoekje. Weer niet groot van formaat maar met vier snoeken heeft Hilda natuurlijk een mooie dag gehad.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02487 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign