Dubbele cijfers
 Geplaatst op  13-07-2007  door Jos
4177 keer bekekenDat was weer even geleden, dat ik samen met de jongens op pad ging. Nachtdienst was de storende factor. Niet de meest favoriete periode om iets te ondernemen. Vandaag was de dag om samen op pad te gaan. Met ruim 20 graden, half bewolkt en een lekker briesje moest het lukken. Na lekker uitgeslapen te hebben werd rond tienen de motor gestart. Binnen 500 meter moest er al 2 keer onthaakt worden. Beiden jongens vingen een kleine snoek. De kop was er vanaf.


Dubbele cijfers riep Jeffrey gelijk. Ik deed mijn best om deze voorspelling enigszins te temperen. Hoe vaak komt het niet voor, dat je na een flitsende start, de rest van de dag snoekloos blijft. De motor werd weer gestart en binnen een half uur mocht ik de 1ste landen. Een prachtige 80er die niet van plan was om bij ons in de boot te komen. Sprongen afgewisseld met lange runs waren de prettige bijkomstigheid. Na de verplichte fotosessie, mocht hij er weer vandoor. Alle drie een vis is op zich prima. Hoe vaak heb ik niet geschreven, “niets is vervelender dan dat er iemand in de boot visloos blijft”.


Drie vissen binnen het uur, waarvan 1 mooie 80er, dat smaakte naar meer. Op 1 losser na, gebeurde er het volgende uur helemaal niets, noppes, nada. Althans er werd niets gevangen. Op een gegeven moment, liep Jeffrey zijn favoriete plug aan de grond. Een klein kwartier hebben wij allerlei kunstgrepen moeten uithalen om hem weer boven water te krijgen. Uiteindelijk wist ik hem samen met een stuk beschoeiing naar boven te krijgen. Het anker werd als hulpmiddel gebruikt. Plug terug, maar de dreggen waren zo verbogen dat die onmiddellijk vervangen moesten worden. Ik kreeg een glimlach op het gezicht van Jeffrey en dat is toch wel de mooiste beloning.


Hierna zou het voorspoediger gaan. Onze favoriete binnengracht werd bezocht. Deze staat garant voor veel snoek. Vandaag zou er ook een grote snoek tussen zitten. Jeffrey ving onder het toeziende oog van een moeder met kinderen een mooie 96er. Je had het gezicht van die kleintjes moeten zien toe zij de tanden van onze groene rover zagen.


De dag werd afgesloten met een totaal van 12 snoeken. Jef 5, Jos 5 en Kevin 2. Jef wist de grootste van de dag te landen en mag zich de winnaar noemen of ben ik dat? Een vader die met zijn 2 zonen van een prachtige vis/zomerdag heeft genoten!

Vul het zelf maar in. Groet Jos
Merk en type plug deel ik via PB op het forumReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02809 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign