Catch and Release
 Geplaatst op  06-07-2007  door Jos
4176 keer bekekenHet weer van de afgelopen tijd houdt het merendeel van onze landgenoten thuis. Voor ons (mij) gaat die vlieger niet op. Daar waar mogelijk, weer of geen weer, kiezen wij het ruime sop. Over het algemeen heb ik Jeffrey en of Kevin bij me. Zo ook afgelopen Zondag 1 juli.
Rond 15.00 uur stapte ik samen met Kevin in de boot. Kevin heeft de smaak helemaal te pakken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met zijn vangsten van de laatste tijd. Daar waar hij het afgelopen seizoen, dromerig om zich heenkeek, zit hij nu met zijn hengel geconcentreerd in de boot. Het vangen wist hij zondag prima te continueren. Met 5 gevangen snoeken in krap 4 uur, had hij zich prima vermaakt. Leuk detail, zijn vader kon er maar 3 landen.
5 snoeken is voor Kevin een PR. Nooit eerder had hij zoveel snoeken op 1 dag gevangen. Een succesvolle dag dus !. Bij thuiskomst was het zo leuk om te zien hoe hij hierover verslag deed. Missie geslaagd, was het enige dat ik kon en kan denken. Ik ben een vismaat rijker.


Vandaag, donderdag 5 juli ben ik samen met Jeffrey op stap geweest. Jeffrey heeft een voorkeur voor de dobber. Zo lagen na het vangen van de benodigde aasvissen, onze dobbers als snel gebroederlijk naast elkaar in de haven. Ik koos ervoor om een behoorlijk grote voorn onder dobber te hangen. Deze werd snel gepakt, maar helaas net zo snel losgelaten. Een waarschijnlijk te kleine snoek had het hazenpad gekozen. Toch baal je dan. Het moment dat hij ondergaat, stuwt je hartslag omhoog. Het enige waar je dan aan wil denken is het vangen van de snoek. Maar goed, lang tijd om te treuren had ik niet, want binnen 5 minuten hoorde ik, “PLOP”. Een prachtig geluid als de dobber met kracht naar beneden wordt getrokken. Dat geluid en gevoel moet je ervaren. Uitleggen is best lastig. Na de benodigde tellen, het contact zoeken en aanslaan, werd snel duidelijk dat het een snoek van een prima formaat moest zijn. Hij wist mijn slip te activeren en dat laatste is alleen voor de wat groteren groene rovers weggelegd. De drill, het vangen was super. Mooie runs ! Na het landen en onthaken mocht de snoek op de foto. Meestal houdt het dan op. Maar vandaag heeft Jeffrey het terugzetten van de snoek met het fototoestel vastgelegd. Erg leuk om te zien en met jullie te delen. Daarom ook de keuze om Catch and Release in een 3-luik toe te voegen aan dit verhaal. Weer eens wat anders dan de snoek-poseer foto’s, die je al zo vaak ziet. (Jeffrey super gedaan !)De kop was er vanaf en wij besloten om nog even door te gaan met de dobber. De laatste tijd hebben wij veel gevist met kunstaas. Niet in de laatste plaats, omdat dit voor grotere hoeveelheden/snoekvangsten zorgt. Nu de dobber kennelijk weer werkt, werd de sessie vol vertrouwen voorgezet. Tot na de middag leverde dit een 3-tal snoeken op. (2 voor mij en 1 voor Jeffrey).


Na deze 3 snoeken kreeg ik de ingeving om een afsluitende ronde te gaan slepen met kunstaas. Dat leverde ons 5 snoeken op, met als mooiste een dikke 90er die de kleine Fatso van Jeffrey te pakken nam. In de drill, kwam hij diverse malen, compleet omhoog uit het water. Dit heb ik vast kunnen leggen en zie je terug in de foto. (erin geplakt)


In anderhalve dag 16 snoeken vangen is prima en niet te vergelijken met de vangsten van het vorige seizoen. Toen moesten wij soms heel diep gaan om aan de helft of minder te komen. Wij zijn dus zeer tevreden!

Hartelijke visgroeten Jos, Kevin en Jeffrey.

Overige foto’s worden op het forum geplaatst. Dit forum is beslist een aanwinst voor elke zichzelf respecterende snoeker.
Dus registreer je en doe lekker mee. Vangstberichten, nieuwtjes etc.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02999 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign