Een taaie dag
 Geplaatst op  01-07-2007  door Jos
4187 keer bekekenEindelijk weer eens met mijn vertrouwde bemanning op pad. Het blijft bijzonder om met je 2 zonen het ruime sop te kiezen. Die twee kunnen niet met en zonder elkaar. Het ene moment zijn het elkaars beste vrienden en het andere moment vliegen ze elkaar in de haren. In een kleine ruimte zoals een visboot is dat soms erg vermoeiend. Maar het blijft de moeite waard.


Vandaag was de weersverwachting dik voor elkaar. Onze verwachtingen waren hooggespannen. Bij het wegvaren kon ik nog niet vermoeden dat het een lastige, taaie klus zou worden. De 1ste 2 snoeken lagen vrij snel in de boot, maar daarna werd het uren ronddobberen zonder enig teken van onze groene rover. De Fatso’s en zelfs een dobbersessie bleven zonder resultaat. Plotseling uit het niets hing er een baars aan de haak van mooi formaat. Jeffrey was volledig in zijn nopjes. Ik kan mij nog een visavond van vorig seizoen herinneren. Jeffrey en Kevin wisten beiden rond de 70 baarzen te landen aan kleine spinners die gesleept werden. Zo gek zou het vandaag niet worden. Het bleef bij 2 stuks.


Na een ingelaste rustpauze, besloot ik om nog een keer ons kleine binnengrachtje te bezoeken. Afgelopen week had ik daar met Marc in korte tijd 6 snoeken weten te vangen. De keuze was ook vandaag een juiste. Geen 6, maar 5 snoeken werden door ons in korte tijd gevangen. Ook Kevin wist een snoek te vangen. Altijd leuk als iedereen in de boot vis heeft. Niets is zo lullig als visloos thuiskomen.


Ik had vandaag de dikke dreggen van mijn Fatso vervangen voor kleinere. Dit resulteerde eerst in 2 lossers. Hierna besloot ik om ze te vervangen voor dreggen die een fractie groter zijn, maar nog steeds veel snoekvriendelijker dan de originele Salmo dreggen. Met deze laatste dreggen wist ik uiteindelijk 2 snoeken te landen. Het belang van de juiste dreg-plugcombinatie werd mij wederom duidelijk. De 2 lossers zijn zonde, maar de schade die de originele Salmo-dreggen aanrichten weegt hier niet tegen op.


De visdag eindigen met 7 snoeken lijkt goed, maar ik moet eerlijk toegeven dat het een taaie dag was. Alles moest uit de kast gehaald worden om tot succes te komen. Het grote water leverde vandaag niets op. Misschien waren de vissen massaal op de vlucht voor een zeer grote groep Aalscholvers die de hele dag bivakkeerde op en rond het meer.


Hartelijke visgroeten Kevin, Jeffrey en JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01837 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign