Een perfekte combinatie met succes!
 Geplaatst op  16-06-2007  door Remco
4180 keer bekekenDe meeste bezoekers van Snoeken.net zullen nu achterover van hun stoel vallen door verbazing. Is Remco op pad geweest? Jawel, samen met Jessy ben ik een dagje gaan trollen door de Leidse wateren. Een perfekte combinatie, zoín trainer/speler samenstelling. Jessy viste zelf ook al jarenlang op snoek, maar dit steevast vanaf de kant. Trollen had hij nog nooit gedaan en ook voor mij was dit al een behoorlijke tijd geleden.


Om 09.00 uur ís ochtends vertrokken we met een wat sterker wordend zonnetje, een niet al te gunstige ontwikkeling dachten we. We voeren eerst met de boot richting de polder om de rovers daar onder de waterplanten vandaan te lokken. Na een kwartier was het voor Jessy al raak, bij het varen onder een brug klapte er een snoek op zijn Mannís 1 Minus. Een vrij korte dril volgde maar wel een spectaculaire. Zo sprong de snoek tot 3 keer toe uit het water. Eenmaal in de boot bleek dat de 53 cm lange snoek wel erg gulzig was geweest. De dreggen zaten in de kieuwen en uiterst voorzichtig probeerde ik de dreggen uit de kieuwen te halen. Dit bleek niet te lukken en om verdere schade te voorkomen knipte ik de dreggen los. Bij het te water laten van de snoek na de fotoís stoof hij weg.


Verder de polder in leverde weinig op en ook bij wisseling van kunstaas bleef resultaat uit. De Salmo Slider en Fatso waren dit keer niet aanlokkelijk genoeg en ook het vele vuil in het water wat met name van de waterplanten af kwam speelde onze parten. We kozen het ruime sop te nemen en voeren de Oude Rijn op. Water wat behoorlijk dieper is dan de poldersloten in de Leidse wijk de Stevenshof. We waren inmiddels 2 uur visloos en ik besloot een gekochte plug van 3 euro, zinkend en diepduikend, erop te gooien. De General Deep Diver van Bandit (onderdeel van Ultimate) bleek na slechts enkele minuten al doeltreffend. De 13 centimeter lange plug in de kleur Busy Bee bleek voor de snoek onweerstaanbaar en opnieuw volgde een niet al te lang maar weer spectaculaire dril. Ook deze snoek bleek na onthaking en meting precies 53 cm lang. Vlug fotoís gemaakt en de snoek netjes te water gelaten.


We voeren met de boot richting Katwijk in de hoop nog wat snoeken te haken. Jessy was inmiddels ook al veranderd van kunstaas en had de Follow Me van Mannís op zijn onderlijn gemonteerd. Dit aanlokkelijk kunstaasje bleek ditmaal niet te werken en ook ik bleef zonder enige actie een tijdlang zitten. Regendruppels vertelde ons om te gaan schuilen onder een brug om daar even te gaan verticalen. Er waren nog twee mannen die op hetzelfde idee waren gekomen, namelijk 2 politieagenten te boot. We konden onze VISpas laten zien en alles bleek in orde, ze bleven een kwartier lang naast ons dobberen. We hebben tijdens de regenbui nog wat gepraat over de vangsten die zij hadden gehoord. Toen het droog werd scheidde onze wegen en gingen we verder.


Het ruime sop besloten we in te ruilen voor de Leidse grachten, omdat het zonnetje was gaan schijnen bleek bij het benaderen van de stad dat een aantal mensen met de boot hetzelfde idee hadden opgedaan. Zij het dat deze mensen puur en alleen met de sloep waren gaan varen. Het manoevreren van mij tussen de boten en de bruggen door ging prima en dat na jarenlang niet varen. Andermaal voeren we onder een brug door, bij mij bekroop het gevoel dat er weer wat te gebeuren stond. Een hele harde klap op de hengel volgde. Doordat de brug verschrikkelijk laag boven het water liep kon ik de snoek niet goed sturen, een sprong van de snoek verklapte wel dat het om een 80+ snoek ging. Na de sprong verdween de snoek in de planten en weg was deze. Misschien had ik met wat meer vaart de snoek beter kunnen sturen, maar je moet immers ook op je hengel letten.


Jessy maakte de misser na een kwartier weer helemaal goed. Opnieuw voeren we onder een brug door en sloeg er een snoek op. Opnieuw ging het niet om een reus en was de dril binnen een minuut of 2 geklaard. De snoek werd binnen notime onthaakt en gemeten, 44 cm gaf het meetlint aan. Geen monster, maar het plezier was er niet minder om. De langsvarende sloepen met mensen keken ook vol bewondering naar de vangst van Jessy. Ondanks het feit dat de snoek niet zo heel lang op het droge was geweest behoefte deze snoek wel een behoorlijke reanimatie-sessie maar zwom na een tijdje gezond weg. Op wat vermeende tikken na zagen we niets meer en voeren we naar huis voor de opkomende onweersbuien. Voldaan ruimde we onze spullen op en maakten we de afspraak om zeker vaker te gaan trollen.Reacties

Er is 1 reactie

 corne schreef op 12-12-2009 om 15:50:29
Ip opgeslagen


hee ik woon in katwijk :D

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01874 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign