Beginnen met snoekvissen, maar hoe?
 Geplaatst op  13-06-2007  door Remco
4287 keer bekekenSteeds meer mensen gaan zich aan de waterkant begeven, dit blijkt ook uit het feit dat steeds meer mensen zich aanmelden bij een hengelsportvereniging maar ook mensen die een vergunning aanvragen van Sportvisserij Nederland.
In Nederland bestaat de mogelijkheid om op heel veel verschillende vissoorten te vissen. Als je op onze website bent beland hebben we ergens het vage vermoeden dat je wilt gaan vissen op snoek. Wat ons betreft een perfekte keuze!

Het vissen op snoek kan op vele verschillende manieren, laten we ervan uit gaan dat je van plan bent om te gaan vissen met kunstaas. Voor de overige mogelijkheden kun je bij de andere artikelen op onze website terecht. Ondanks dat er vele manieren zijn om op snoek te vissen blijf je tegen het probleem aanlopen dat je onervaren bent. Dat is niet erg, we zijn immers allemaal beginners geweest. Het is wel van belang dat je goed ge√Įnformeerd bent over het hoe en wat van deze tak van de visserij.

Laten we het eerst eens over de vergunningen hebben. Dit is eigenlijk een lastig verhaal, te meer omdat je moet weten wie het water waarin je wilt gaan vissen pacht. Het kan prima zijn dat je voor een vergunning bij de plaatselijk hengelsportvereniging moet zijn of dat je bij de gemeente een vergunning moet halen. In een heel enkel geval betreft het privéwater en mag er niet in gevist worden. Eén ding is zeker, als je wilt gaan vissen op snoek (roofvis) heb je een vergunning nodig. Omdat wij niet weten waar je gaat vissen willen we je de tip geven om bij de plaatselijke hengelsportzaak hierover informatie in te winnen. Nog een optie is de postcode-check via de volgende link: http://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/adressen_links.aspx


Nu een wat leuker gedeelte van het verhaal, namelijk de benodigheden. Zeker wanneer je begint met snoeken is het een behoorlijk duur grapje. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, dure spullen zijn lang niet altijd beter. Toch betaal je voor kwalitatief betere spullen wel meer geld dan doorsnee merken. Laten we eerst maar eens een lijst opsommen om vervolgens er kort op in te gaan.

Hengel
Molen of Reel
Nylon lijn of gevlochten/dyneema lijn
Stalen onderlijnen
Kunstaas
Schepnet/Onthaakmat
Onthaakset
Meetlint/Rolmaat


De hengel, wat voor een soort hengel heb je nodig? Dat is eigenlijk afhankelijk van het soort kunstaas waarmee je wilt gaan vissen. Zware pluggen en jerkbaits eissen ook wat sterkere hengels. Het gewicht van het kunstaas is dus van belang, oftewel het werpgewicht van je hengel. Bij jerkbaits heb je normaal gesproken behoorlijk stevige hengels voor nodig. Als je gaat vissen met pluggen en spinners adviseren we je een hengel met een werpgewicht van 10 gram tot en met 30 gram. Omdat je een beginner bent is een stevige hengel prima te gebruiken. Wanneer een hengel stevig is heb je als nadeel dat de flexibiliteit van je hengel wat geringer is en daarom wat actie mist. Met een wat flexibere hengel ervaar je meer actie. De lengte van je hengel varieert tussen de 2.10 meter en 2.40 meter afhankelijk van de omstandigheden.


Op de hengel komt een molen of een reel, ligt er ook maar net aan welke hengel je hebt. Op de gekozen hengel kan een reel of molen maar vele beginners gaan voor de molen. Vaak kiezen beginnende snoekvissers voor een molen, daar snoeken met een reel toch wel enige ervaring vereist. De reel laat ik ook buiten beschouwing, we gaan verder met de molen. Voor het spinnen hoef je een niet al te grove molen aan te schaffen. Hoe groter de molen, hoe zwaarder het geheel wordt en dat moet je proberen te voorkomen. Vraag in een hengelsportzaak naar een geschikte molen, je hebt de keuze uit verscheidene merken, modellen en prijsklasses.


Op je molen komt een lijn waarbij de keuze kan vallen op nylon of gevlochten lijn/dyneema (in het vervolg staat er alleen gevlochten) . Het grote verschil tussen de lijnen heeft te maken met de rek die verschillende lijnen wel of niet hebben. In een nylon lijn zit veel meer rek dan in een gevlochten lijn. Sterker nog, gevlochten lijn geeft geen millimeter toe waardoor nog een verschil tussen de lijnen duidelijk wordt. Bij een gevlochten lijn heb je namelijk veel meer direct en beter contact met de vis omdat dit effect afneemt bij een een nylon lijn die veel meer rek heeft.
Een nadeel heeft gevlochten lijn ook, vaak blijft de lijn op het water drijven waardoor de wind een bocht tussen de hengeltop en het kunstaas kan cre√ęren. Dit nemen vele snoekvissers op de koop toe daar gevlochten lijn in enkele jaren de populairste lijnsoort is geworden. Gevlochten lijn is met name geliefd omdat met een dunnere diameter een sterke trekkracht heeft dan een nylon lijn. Om een voorbeeld te noemen, met een gevlochten lijn van 21/00 (diameter van de lijn 0,21 millimeter) heb je een trekkracht van meer dan 9 kilo. Om dit te bereiken met een nylon lijn heb je over het algemeen een nylon lijn van 40/00 nodig.
Met een gevlochten lijn is voorzichtigheid ook geboden, de lijn snijdt heel gemakkelijk door planten maar ook vlees. Ook het materiaal moet zorgvuldig worden uitgezocht. Anders kun je problemen aan de ogen op je hengel krijgen of de beugel van je molen gaat kapot.

Over stalen onderlijnen zal ik heel simpel zijn, gebruik je ze niet heb je de kans dat je keer op keer snoeken/snoekbaarzen verspeelt. Dit omdat snoeken en snoekbaarzen over tanden beschikken. De tanden zijn erg scherp en snijden met gemak je lijn door met als gevolg dat je de vis dus verspeelt. Een stalen onderlijn voorkomt dit al moet je na elke vangst je onderlijn wel bekijken of deze niet beschadigd is geraakt tijdens het drillen van de snoek.


Kunstaas is helemaal hot. Allerlei soorten kunstaas, in nog veel meer verschillende kleuren en materialen. De keuze van je kunstaas hangt af van het water waarin je op snoek vist. Is het water diep, is het water helder, is er veel begroeiing in het water dit zijn slechts enkele vragen die je keuze bepalen. Over het algemeen vang je in de zomer snoek op kunstaas van allerlei grootteís, in de winter geeft de snoek de voorkeur aan groot kunstaas omdat zij zich dan zo min mogelijk willen inspannen om aan hun voedsel te komen. Soorten kunstaas die er op de markt zijn: spinners, pluggen, lepels, pilkers, jerkbaits, softbaits, shads en nog veel meer is er tegenwoordig te krijgen. Gek genoeg verschilt de keuze van het succesvolle kunstaas van dag tot dag omdat dit variabel is. We kunnen heel wat scenarioís uitschrijven maar probeer wat algemeen kunstaas aan te schaffen en een hengelsportzaak bij jouw in de buurt kan je hierover prima over informeren.


Wanneer je een snoek hebt gedrild dan moet je deze aan de kant of in de boot weten te krijgen. Hoe doe je dat als beginner? De kieuwgreep is niet een middel die je direct moet toepassen, dit moet je in bijzijn van een ervaren snoekvisser leren. Om meer te weten te komen over de kieuwgreep verwijs ik je naar een ander geschreven artikel op onze site. Waar je wel voor kunt kiezen is het gebruik van een schepnet. Ga voor een grootmazige of rubberen schepnet, speciaal ontwikkeld voor het scheppen van roofvis. Dit in verband met de dreggen (haken van het kunstaas) die anders hopeloos in het net vast kunnen komen te zitten. De snoek eenmaal geschept moet je de snoek ook op een juiste ondergrond kunnen leggen om beschadiging te voorkomen. De enige goede ondergrond is een onthaakmat. Zorg dus voor een onthaakmat en je bent altijd op safe.


Als de snoek op je onthaakmat ligt kun je beginnen met het onthaken, doe dit zo snel doch voorzichtig mogelijk om onnodige beschadigingen aan de snoek te voorkomen. Om dit te kunnen doen heb je een onthaakset nodig. Een goede tang is nodig om de dreggen eruit te krijgen. Kijk uit voor de tanden en probeer absoluut niet de dreggen met je handen eruit te halen. Als de snoek begint te bewegen beschadig je handen en vingers en dat is niet plezierig. Zorg ook dat je een tang bij je hebt waarmee je dreggen kan doorknippen als deze slecht gehaakt zitten. Probeer niet alles op alles eruit te krijgen. Dit kan fataal zijn voor een snoek.


Als je een snoek hebt gevangen is het wel zo leuk om het één en ander te weten en te onthouden. Meet de lengte op, zodat je weet of je een persoonlijk record heb gevestigd bijvoorbeeld. Een foto vereeuwigd je vangst en zo kan het thuisfront ook zien wat je gevangen hebt. Heel veel succes met het vissen op snoek en weet je iets niet? Bezoek dan zeker ons forum om daar kosteloos vragen te stellen aan de experts.Reacties

Er zijn 41 reacties

 Denhollander schreef op 02-06-2016 om 16:52:41
Ip opgeslagen


he sterk moet mijn draad zijn ik heb een draad van kg9,20c met daar onder een stale onderlijn? help?

 randy schreef op 06-01-2013 om 12:22:51
Ip opgeslagen


de eerste snoek die ik vong was meteen 1 meter 10 felle blinkers wanneer de zon schijnt dat is een tip en je hoeft niet ver te gooien gewoon dompelen naast een boomstam kan ook

 Jim schreef op 23-09-2012 om 21:45:10
Ip opgeslagen


Ik ben12 jaar en ik snoek nog niet zo heel lang maar ik heb shad spinners en plugen maar ik weet dat dit THE goed shit is maar met wat vang ik nou meter snoeken?

 raoul schreef op 01-09-2012 om 17:33:08
Ip opgeslagen


hallo

ik ben een beginende snoekvisser ik ben al een aardig tijdje bezig om bij ons in de oude ijsel snoek te vangen maar zonder resultaat ik vindt het heel raar want ik hoor verhalen dat mensen heeel veel snoek vangen op de plek waar ik vis maar ik krijg niks ik vis gewoon met plugjes soms met blinkertjes/spinners maar niks weet iemand mischien wat ik fout doe of iets waardoor ik ze wel vang? alvast bedankt

 Koen schreef op 23-07-2012 om 10:21:24
Ip opgeslagen


Hallo ik ben beginnende met het vissen op snoek ik heb al heel vaak mijn sloot afgevist alleen er komen kleine snoeken uit circa 50 cm op zijn hoogst dan, maar nu wil ik een keer een meter snoek vangen. Hoe vang ik een meter snoek??

 Daan schreef op 10-04-2012 om 13:52:04
Ip opgeslagen


Ik ga trollen op het Hollandsch diep en ik weet niet wat voor aas ik moet gebruiken, help me astjeblieft

 ruud schreef op 26-03-2012 om 21:46:03
Ip opgeslagen


koop een lijn van minstens 30 tot 40 g
de legte die ik heb is 240 m
2 dezelige set dus je kan ze uit mekaar halen
30 100 ste draad dat is sterk genoeg
en staaldraad je en kunstaas

 Emielll schreef op 03-11-2011 om 19:52:07
Ip opgeslagen


Ik ben een beginnende snoekvisser. Ik heb alle dingetjes wel, die ik nodig heb. maar niet de techniek niet, ik kan bijvoorbeeld de kieuwgreep niet, ik snap ook niet hoe ze hem hier op de site doen. Help me aub.  

 Raymond schreef op 19-09-2011 om 23:14:55
Ip opgeslagen


Hallo snoekliefhebbers,

Ik ben een beginnende snoekvisser en ik vraag om raad. Onlangs heb ik een hengel gekocht van 2.70, trekkracht 10-25 gram.

Nu moet ik nog een molen en vislijn hebben.
Hebben jullie een tip welke molen en lijn ik het best kan kopen als ik vooral wil snoeken..

Aan welke kosten moet ik ongeveer denken.

Alvast bedankt!
Groeten, Raymond

 Dario schreef op 31-08-2011 om 15:47:22
Ip opgeslagen


het beginen visen is moelek maar je moed het leeren

 visserboy schreef op 24-08-2011 om 21:38:14
Ip opgeslagen


ik heb een vraag ook al heb ik al vele snoekengevangen me grootste was 1,25 meter maaar ik heb al lang niet meer gevist en nu wil ik weer vissen alleen nu liggen we bij de mooie nel en wat is daar het beste aas om een snoek mee te vangen?

 Luuk schreef op 14-07-2011 om 16:48:41
Ip opgeslagen


@ Robben,

K bedankt.
Ik heb er idd wel al eens mee gevist maar ik begon te twijfelen of ik nu iets raars aant doen was. Want op een kanaal vond ik deze toch wel ideaal.
Zelfs heb ik wel eens vaker met die hengel op forel gevist  

Zou alleen graag wat vaker met andere gaan vissen die me het snoeken echt kunnen leren..
Opzich ken ik het wel, maar bepaalde kneepjes moet je toch echt leren van een ervaren snoeker.

Ik kom namelijk van de witvisserij af wat toch een heel verschil is..


 robben schreef op 12-07-2011 om 21:07:52
Ip opgeslagen


@ Luuk
natuurlijk kan je gewoon werpen met je plug, het zijn richtlijnen van de hengel maar dat betekent niet dat je er neit mee kan vissen  

 snoekmaster schreef op 12-07-2011 om 21:06:03
Ip opgeslagen


ik snap neit dat iedereen zo moeilijk doet van dit werpgewicht enz enz. vissen op snoek is een gevoelskwestie. koop een mooi werphengel met behoorlijk flexibele top (zeker nodig bij een grote snoek). ik vis op snoek met een nylon lijn 0,50 cm dik. dit is heel erg dik je kan het ook proberen met een lijn van doorsnede 0,35. als een snoek geen zin heeft om gevangen te worden dan gaat ie alles doen om los te komen, door lelies heen zwemmen e.d.
daarom moet je een behoorlijk dikke lijn nemen. koop een flink stevige dobber (ronde drijvertje is ook geschikt). koop een flink paar onderlijnen een stuk of 6. 2 lijn van 75 cm ijzerdraad, 3 van 50 cm ijzerdraad en 1 onderlijn van 25 cm ijzerdraad. koop dan een paar forse flinke haken, moet ongeveer een centimeter dikker dan een kleine voren ze rug zijn. ik raad aan karper haken size 2.
nou rol het draad om je molen. plaats de dobber de oderlijn eraan en vervolgens klik je de haak aan de onderlijn . je kan eventueel nog wat loodjes aan de lijn vastmaken zodat de draad iets zinkt en de vis wat lager ligt.
mvr Robben (16)

 Luuk schreef op 07-07-2011 om 21:11:39
Ip opgeslagen


Ik had eigenlijk een vraagje. Heb hier een 2,40 mtr spinhengel met een werp gewicht van 40 - 80 gram. Hoe zit dat dan met de pluggen? Die zijn meestal 17 gram ofzo... Kan ik nu niks met die hengel dan??

Mvg,

 Thomas schreef op 06-05-2011 om 13:15:17
Ip opgeslagen


ik vis al een half jaar en wil graag op snoeken vissen. ik heb er nog geen ervaring mee, maar heb wel al een beetje het idee hoe je ze moet binnenhalen door ze moe te maken enzo. kan iemand me vertellen hoe je een snoek binnen haalt zonder dat je een slip op je molen hebt??

alvast bedankt

 ludwig schreef op 24-01-2011 om 15:59:27
Ip opgeslagen


Halo , ik ben juist begonnen met snoekvissen .
Vroeger heb ik altijd op karper en andere gevist .
Verleden dinsdagavond rond 16u zat ik aan het water met een lepeltje te spinnen en als ik bij de boord kwam zag ik hoe een snoek van zeker meer dan 70cm die interresse toonde .
Ik bleef kalm en spoorde de snoek aan om het lepeltje aan te vallen door er links mee te spinnen .
De snoek had er geen oren aan en sloeg met zijn staart richting diepere oorden .
Kheb er bijna niet van geslapen ,
groeten uit Vlaanderen
Ludwig

 thimo schreef op 10-12-2010 om 17:34:22
Ip opgeslagen


hoe vang je een snoek met een vaste stok

 Hugo Eelen schreef op 31-07-2010 om 22:54:27
Ip opgeslagen


Remco, in jou artikel staat dat een lijn van 21/100 overeenkomt met 2,1 mm, DIT MOET ZIJN: 0,21mm. Kan iemand dit aanpassen? Zoniet lopen we het risico dat beginnende snoekvisser materiaal gaan kopen om haaien mee te vangen.

 cliff van vlasselaer schreef op 12-07-2010 om 20:43:48
Ip opgeslagen


greetz fischers

wor er gek van voor hondert euro aas gekocht en snoekmatriaal, al twee dagen aant zoeke waar er snoek kan zitte normaal wel overal dacht ik maar niets zelfs ben ik de kleinere vis aant lokke door witvis voeder heb al verschillende plaatse waters geprobeerd waarvan ik weet dat daar grote snoek of baars zit niets ben normaal een witvis visser en dit lukt me meer dan goed,maar snoeke das nog een ander straatje .

enige tips altyd welkom cliff.van.vlasselaer@hotmail.com
vriendelijke groetjes

 Jaapir schreef op 12-06-2010 om 23:53:33
Ip opgeslagen


@guido

als hij goed bij een lage kant zit pak hem dan tussen te kieuwen ( heet de kieuw greep) doe ik ook altijd en werkt perfect

 guido schreef op 12-06-2010 om 18:47:34
Ip opgeslagen


hoe moet je een snoek uit het water halen als je je schepnet bent vergeten

 gideon schreef op 21-04-2010 om 17:46:28
Ip opgeslagen


ik vis met me hengel en ik gooi in en toen beet een snoek me toen ik me net het water in gooide en ik en me vriend zitten te vissen en toen achter elkaaar snoek en snoekbaars heb ze mee genomen 20 stuks 60 cm 1 m 1.20 m

 pascal schreef op 28-03-2010 om 09:57:48
Ip opgeslagen


snoeken is op zich niet iets heel moeilijks, er word zo ongelofelijk moeilijk over gedaan. Tja, als beginner zijn er altijd een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. En ja, eentje is de slip! Zonder de slip bestaat de kans dat de hengel of lijn breekt tijdens het drillen van de snoek. (of andere roofvis natuurlijk)
ikzelf gebruik helemaal geen boagrip, gewoon met je handen of anders met een schepnet. Waar je wel om moet denken is dat als je onervaren bent je de snoek misschien niet in staande houding op de foto zet, ze kunnen als ze nog niet helemaal zijn uitgedrild nog flink spartelen en met die slijmlaag glippen ze gouw weg.
Inderdaad is het handig om de kieuwgreep te leren, altijd veilig voor jou en de snoek.
Maar dril de vis nooit te lang, dan kan de vis zo uitgeput raken dat hij sterft.

@ pike, miss jou ervaring maar ik snoek nu zoín jaartje.. en ik begon gewoon in mín eentje. Het was natuurlijk geen open water maar een vaart en ik viste vanaf de kant onder een brug. Mín eerste snoek was een kleintje +/- 60cm. Drillen was een eitje, gewoon binnen halen en de slip ietsje losser afstellen omdat mín hengel vervaarlijk krulde. Dril was iets van 5min.. gewoon beethouden op je hurken totdat de kieuwgreep geleerd was en toen ging ik staan. U zij, ga lezen of er een dvd over kijken.. maar dat is bij veel beginners juist het probleem. Ze lezen er zo veel over dat ze gelijk denken dat ze alles weten..

LEZEN EN DVDíS KIJKEN IS GOED OM TE BEGINNEN, MAAR JE LEERT ALLEEN DE THEORIE.. DE PRAKTIJK GAAT SOMS HEEL ANDERS!
 Pike schreef op 14-01-2010 om 14:07:12
Ip opgeslagen


Als je een onervaren snoekvisser bent ga dan eens met een ervaren iemand mee en kijk dan eens hoe dat in zn wek gaat. Ik snoek al meer dan 30 jaar en ik zie verschrikkelijke dingen. Geen verstand van een slip of de slip afstellen op je molen, Een tijdje terug vroeg ik aan een jongetje hoe hij dat deed? slip? wat is een slip? Op tv op zapp tv ofo zag ik ook een filmpje over jongetjes die gingen snoeken..belachelijk en mishandeling. De Boga grip is een goed instrument als je hem goed gebruikt en is niet bedoeld om de snoek uit het water te trekken. Hij is bedoeld zodat de snoek om zijn as draait terwijl hij nog gelijnd is dat hij of zij niet beschadigd. Ik zou zeggen ga niet er alleen op uit als je nog geen of weinig ervaring hebt met de snoekvisserij want dit gaat zeker dode snoeken opleveren. Lees en kijk dvd hierover. Uit ervaring weet ik aan de situatie van mijn kunstaas in de bek hoe en waar ik de snoek moet pakken. Ga eens met iemand mee en vraag veel dingen zodat je daar van leert. Vis alleen en doe alleen de kieuwgreep met een ervaren iemand erbij. Dus heb geduld zodat je later de snoek op de juiste manier weet te landen en te behandelen.

 Jeroen schreef op 11-12-2009 om 22:01:58
Ip opgeslagen


Ik ben een beginnende snoekvisser en zie hier nogal wat reacties over de kieuwgreep. Aangezien ik hiermee nog niet veel ervaring heb, heb ik deze zelf nog niet geprobeerd en haal ik de vis uit het water met een net. Nu zag ik echter op internet iets over de Boga Grip, dat blijkbaar nogal populair is in Amerika. Nu vroeg ik me af of jullie hier voorstander van zijn en of dat iets kan bijdragen aan mijn visserij?

 rolf kobus schreef op 10-11-2009 om 10:59:22
Ip opgeslagen


hallo ik ben rolf een beginnende snoek visser 
en ik heb nodig tips nodig want ik heb nog nooit een mooie snoek gevangen dus als je een tip heb mail me dan gr rolf
Commentaar van Jan hendrik:
dan moet je ook je mail adres er bij zetten Rolf

 p.vanderkerken schreef op 08-10-2009 om 20:27:52
Ip opgeslagen


Ik ga nu zaterdag,in Belgi√ę naar een grote vijver
voor 4 of 5 uurtjes
maar ik wil met 4 kusntaasjes
3 rapalas en 1 spinner
is het verstandig als ik met zoveel op 1 dag vis of moet ik heel de dag met 1 kunstaas vissen

 rink schreef op 22-09-2009 om 15:50:31
Ip opgeslagen


hallo
ik ben een goede snoek visser.

heb je vragen kan je me mailen op
rink_glijnis@live.nl

gr rink    

 Wim Slabbekoorn schreef op 27-08-2009 om 16:01:50
Ip opgeslagen


Hoi allemaal, ben momenteel in Zweden en heb een prachtig meer 'voor de deur liggen'. Nog 3 dagen en ik ga naar huis. Tot nu toe heb ik alleen wat baars gevangen aan diverse soorten kunstaas (spinners, lepeltje, twisters en drijvende pluggen. Maar waar blijft de snoek? Ze zouden hier moeten zitten en ik heb al vele uren geprobeerd, zowel van de kant als vanuit de boot. Zelfs met 2 hengels, samen met mijn zoontje. Heeft iemand tips? Ik hoor het graag.

 rogier schreef op 11-08-2009 om 11:44:28
Ip opgeslagen


ik ben een beginnend snoek vissen. ik heb een simpelle repley telescopic hengel ik denk dat deze wel goed is maar ik heb er nog geen goede molen voor ik vraag me af weet iemand een mooie beginners molen voor weinig geld

 michel schreef op 27-07-2009 om 11:38:42
Ip opgeslagen


hoi kan iemand me helpen ikk ben een beginende snoekvisser hoe moet je de haak uit de bek halen en ik heb een snoekhengeltje met eeen blinker vang je daar wat mee

 matthijs schreef op 21-07-2009 om 15:25:25
Ip opgeslagen


Heey, ik ben een beginnende snoekvisser en ik wil graag wat infomatie over het kunstaas. Kijk, bij ons in de buurt loopt een mooie lange beek alleen in dezee tijd van het jaar zitten er heel veel waterplanten waar kan ik dan het best mee vissen? En het water is heel helder dus wat voor kleuren kan ik het best gebruiken?

alvast bedankt, matthijs! 

 Ui schreef op 01-05-2009 om 23:36:53
Ip opgeslagen


Hallo gastee,

Ik heb vanavond nog gezeten ( mag eigenlijk niet voor de mensen die het niet weten ivm. gesloten seizoen ). Twee snoeken gevangen en nog een aanbeet. √Č√©n van rond de 80 cm en √©√©n rond de 50 cm. Was meetlintje vergeten, ook wel handig.

Ik vis zelf altijd van het kantje, omdat ik kortweg gewoon geen bootje heb. Ik heb gewoon een simpel spin hengeltje van net 2m. Gewone nylon lijn dertig honderdste dat houdt het wel  

Ik probeer het altijd even langs rietkragen, bruggen of langs het kantje in kanalen. Maar ook in kleine meertjes of slootjes kunnen joekels zitten. Het is echt niet zo dat in kleine slootjes kleine snoeken zitten en hetzelfde geld voor grote wateren.

Ik zie veel vragen over hoe een snoek te vangen/binnen te halen en te landen. Ik gebruik zelf altijd de kieuwgreep, tenzij de plug of enig ander aas dwars in de vis zn bek zit. Dan schep ik hem altijd. Zorg ook dat je een tang meehebt, dat scheelt weer vingers :p

Heb je een snoek gehaakt, ga dan niet als een malloot aan je hengel trekken en binnenhalen, dan heb je grote kans dat de lijn breekt en dat is zonde, voor de snoek en voor je kunstaas. Het beste kun je een molen kopen met een goede slip erop. Na het haken/aanslaan (meestal hoef je niet aan te slaan) kun je het beste de snoek even uit laten razen. Hij zwemt meestal hard weg, daar heb je de slip voor nodig. Je biedt dan toch weerstand maar je lijn is safe.

Je moet zelf aanvoelen hoe je de slip stelt. Dit kan gewoon door een knopje te draaien. Als je geen slip hebt, dan zit je bij een grote snoek wel in de shit. √Č√©n keer hard wegzwemmen en daar gaat je vis.

Misschien zijn er nog vragen over de kieuwgreep. Altijd rechterhand in de linkerkieuw ( als je de snoek van onderen ziet - anders ligt je hand open ) Of linkerhand in rechterkieuw, dat ligt eraan waar de dreg zit. Dreggen zijn erger dan tanden! Dus zit de dreg rechts moet je hem niet rechts pakken, tenzij je een dreg in je vinger wil..

Ik doe altijd alleen de eerste vingerkootjes in de kieuw. Dan schuif je je vingers helemaal door tot de voorkant van zijn bek. Niet verder met je vingers erin, want dan kan het zijn dat je vingers er anders uitkomen. Grote snoek altijd ondersteunen, anders hangt al het gewicht aan zijn kieuw.

Ik knijp zelf altijd weerhaken plat. Je snoek blijft goed gehaakt en je hoeft niet zo veel moeite te doen om 1 of 2 dreggen eruit te halen.

Tja heb ik je vraag niet beantwoord dan moet je maar even mailen ofzo..

Ik hoop dat ik jullie hiermee heb geholpen en veel succes met de snoeken.

Lateerrs,,

 thymo schreef op 01-05-2009 om 21:24:44
Ip opgeslagen


hallo.
ik ben een beginnende snoekvisser maar weet er nog nix van.
ik wil 1 ding weten: hoe haal je de snoek van de haak???

ik wil ook wel anderre tips

 joren schreef op 28-04-2009 om 16:59:36
Ip opgeslagen


Ik ben een beginnende snoek visser, ik was eerst een karpervisser. ik heb eindelijk een goede vijver gevonden voor snoek, ik heb er zelf nog geen daar gevangen maar dat gaat morgen of overmorge wel gebeuren.
mijn vriend heeft er al wel 1 hij was aan het vissen op karper. hij haalde zijn hengel met bollie binnen en beet er in een keer een snoek op. hij eerst helemaal hysterisch hij dacht dat hij karper had gedrecht.

ps: heeft er iemand tips over hoe je kunstaas door het water te halen. ( ik denk dat ik daar iets fout doe)

 conner schreef op 21-10-2008 om 17:27:46
Ip opgeslagen


uhmm...
hoeveel bedraagt die hele set?

 edwin schreef op 22-09-2008 om 18:11:10
Ip opgeslagen


ik heb een gevlochten lijn dus mijn eerste snoek komt eraan!!! 

 michael schreef op 19-08-2008 om 17:55:39
Ip opgeslagen


remco als je een snoek hebt aangeslagen moet je m nie als een gek binnen halen want dan komt de lijn namelijk zwaar onder spanning te staan want jij trekt aan de lijn en die snoek wil weg je moet de snoek lijn mee geven en dan rustig binnen halen tot de snoek moe is en dan pak je hem er met een schepnet uit

 Remco schreef op 10-08-2008 om 17:38:59
Ip opgeslagen


Ik ben een beginnende snoeker maar ik weet niet hoe ik een snoek vang en de techniek.
En ik had een keer een snoek aan de lijn en toen brak mijn lijn waarschijnlijk omdat ik hem verkeerd probeerde binnen te halen. dus ik zou graag wat info over de techniek willen en hoe ik de snoek binnenhaal.

P.S. Hoe snoek ik in een slootje vanaf de kant ?

alvast bedankt.

 G Bollen schreef op 30-07-2008 om 17:09:56
Ip opgeslagen


Ik ga in 2009 terug naar zweden.
Ik wil het snoekvissen gaan proberen op het åsnen meer in zuid zweden .
Dit is een groot meer met diete.s tm 20 meter.
Hoe kan ik het beste beginnen .
vanaf de kant of vanaf een boot .
En op welke diepte moet ik vissen .
Wie heeft tips voor mij.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.08276 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign