Klaas, Albert en Jos op snoekenjacht
 Geplaatst op  04-06-2007  door Jos
4176 keer bekekenHet afgelopen half jaar keek ik met gezonde jaloezie naar de foto’s van de 2 broers Klaas en Albert uit Akmarijp. De ene na de andere mooie snoek werd uit het water getoverd in het hoge noorden. Een landschap om je vingers bij af te likken. Het gebied waar zij vissen, bestaat uit ondiepe poldersloten die nu volledig zijn dichtgegroeid met waterplanten. Gedrieën hadden wij de wens om elkaar eens te ontmoeten en wat kon de vreugde meer verhogen dan een heerlijke snoeksessie. Zo werd besloten om eerst maar eens met de boot de Almeerse wateren onveilig te maken en later in het jaar(najaar) eens gezamenlijk Friesland onveilig te maken.


Zondag 3 juni lag de boot volledig ingericht klaar toen Klaas en Albert arriveerden. Na een hartelijke begroeting werd het ruime sop gekozen. Na een krap half uur was de 1ste snoek een feit. Een mooie 70er gaf prima partij. Niet veel later kon No.2 bijgeteld worden. Een vis van een iets kleiner formaat.


Binnen de 3 kwartier kreeg Albert een stevige beuk op zijn hengel. Aan de kromming was te zien dat het een grote dame/jongen moest zijn. Toen hij langzij kwam werd dat bevestigd. De vis (1 meter +), lag rustig naast de boot om geland te worden, de haak prachtig (dachten wij) in zijn bek. Plotseling zwom hij krachtig weg onder de boot. Op zich niets mis mee, want als je de vis uitdrilt scheelt dat behoorlijk tijdens de landing. Na een 20tal seconde kwam hij weer langzij. Het verassende was dat de haak niet meer in de bek zat, maar kennelijk was losgeschoten. De haak zat nog wel vast, maar nu licht in de zijkant van de snoek. Klaas maakte een foto van de snoek, maar had misschien beter kunnen scheppen, want nog geen 5 seconde later wist de snoek zich met een spurt te verlossen van de haak en verdween in het diepe. Hij liet een aangeslagen Albert achter, die even dacht zijn PR verbeterd te hebben.


Oh oh oh, wat hebben wij Albert de rest van de dag gepest. Ik heb er nog spijt van. Op het moment dat hij het even vergeten was, gaf of Klaas of ik wel een opmerking die hem deed terugdenken aan het moment. Die momenten kwamen er. Klaas en ik wisten de ene na de andere snoek te vangen en Albert keek moedeloos toe. Geen snoek vond zijn plug interessant. Op zich raar want hij had exact dezelfde plug (Fatso) achter de boot als mijn plug. Sterker, hij had de plug van mij geleend. (sneu dus of opzet van mij. Smeert Jos zijn uitleenpluggen in met snoeken-verdrijfmiddel ?) Nee hoor, puur pech!


Uiteindelijk wist Albert een snoek te vangen. Gerechtigheid dus. Wat heeft hij allemaal moeten doorstaan op zijn vrije zondag?

Een prima visdag met allerlei ingrediënten. Zo ook tussendoor een terras met allerlei lekkernijen. Samen met Albert de appeltaart soldaat gemaakt en genoten van het mooie (vrouwelijke)uitzicht. Wat kan het leven mooi zijn!.

Uiteindelijk werden er op kunstaas 10 snoeken gevangen van divers formaat. Mooie snoeken die prima partij boden. 1 snoek kon de aasvis niet weerstaan en dook met de dobber van Klaas in het diepe. Blijft mooi om te zien! Een totaal van 11 vissen in de boot is prima te noemen voor een zonovergoten, warme dag. Niet de meest gunstige weersomstandigheden, maar wel een prima reden om voor het eerst in de korte broek op pad te gaan.


Ik hoop dat jullie genieten van de foto’s. Zij vertellen enigszins het verhaal. Vergeef me dat ik niet altijd de afgezaagde snoek-poseer foto’s plaats. Mijn mening, “Heb je er 1 gezien, dan…………….”. Het onthaken, pauzeren, de gezelligheid etc, horen er ook bij en zijn de toegevoegde waarde voor onze favoriete hobby.

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01996 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign