Nachtexperiment
 Geplaatst op  02-06-2007  door Jos
4182 keer bekekenDe vraag die mij al lang bezig houdt, “Is snoek s’nachts te vangen?”
Het antwoord hierop, kon ik niet beantwoorden uit eigen ervaring. Zo werd besloten om tijdens de opening van het nachtvisseizoen de boot te pakken en een paar topstekken aan te doen. Op zich is nachtvissen prachtig. De drukte van de dag kan je compleet achter je laten. Het merendeel van Nederland ligt op 1 oor, zo ook de meeste vissers. In het verleden had ik al diverse malen met de dobber + breekstaafje op karper gevist. Op zich een spektakel als je de dobber tijdens de drill onderwater, als een lichtflits heen en weer ziet gaan. Karperen in de nacht lukt dus, is mijn conclusie.


Nu de snoek. Laat in de avond arriveerden wij tijdens het licht op de nachtstek. Op zich belangrijk, want je kan tijdens het licht, gemakkelijk de stek inrichten en je spullen op orde maken. Het 1ste uur verstreek zonder een teken van onze groene vrienden. Langzaam viel de duisternis en ik besloot om het breekstaafje op de dobber te plaatsen. Lang geleden had ik van een karpervisser geleerd, dat je niet een speciale snoekdobber nodig hebt, met ruimte voor een breekstaafje, maar dat je gewoon met elastiekjes het breekstaafje kunt monteren (scheelt weer euro’s!). De dobber met breekstaafje werd teruggegooid op de stek. Luttele seconde later, hoorde en zag ik een stevige waterverplaatsing. Een snoek had de aasvis te pakken en trok de dobber met breekstaaf achter zich aan in het diepe. Na de bekende acht tellen, sloeg ik aan en voelde gelijk dat het een beste jongen moest zijn. Toen ik de vis op een meter of 5 voor mijn voeten had, kwam hij gedeeltelijk uit het water. Prachtig om te zien hoe hij/zij vol overgave het gevecht aanging. Uiteindelijk wist ik de vis te landen en kon zij/hij op de foto. Schitterend om tijdens je experiment een mooie grote snoek te vangen, maar helaas bleef het bij deze ene vis. Tot 02.00 uur zijn wij op het water gebleven en hielden het toen voor gezien.


Natuurlijk hadden wij kunnen blijven tot zonsopgang, maar dat bewaar ik liever voor een vroege morgen sessie. Zo heb ik en natuurlijk mijn familie nog wat aan de vrije zaterdag. Op zich was het leuk om samen met Mark (visvriend en de 2 jongens, Kevin en Jeffrey) te nachtvissen. Het natje en droogje waren dik voor elkaar en een goed gesprek is een prettige bijkomstigheid.


De vraag die voor mij onbeantwoord was, “Is snoek s’nachts te vangen?”, is vannacht enigszins beantwoord, al weet ik niet of 1 sessie maatgevend kan/ mag zijn. Het viel mij enigszins tegen. Tijdens de echte nachturen bleef het angstvallig rustig onder de dobbers. Misschien een andere keer, onder andere omstandigheden, met een andere techniek?.


groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02786 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign