Dagje Oude Meer,
 Geplaatst op  31-05-2007  door Jos
4175 keer bekekenHoe dieper de dalen, hoe hoger de pieken. Elk voordeel heeft zijn nadeel v.v. Zomaar 2 spreuken die mij te binnen schieten als ik aan mijn 1ste verslag begin. De woensdag was al lang gepland om met Roger en John te gaan vissen bij www.schweglerbotenverhuur.nl . Mijn zoontjes hadden beiden pinkstervakantie en konden mee, om de feestvreugde compleet te maken.


5.30 uur ging de wekker en werd de koffiepot gevuld. De weersverwachting zag er goed uit, dus vertrokken wij met hooggespannen verwachtingen. (zeker na de vangsten op ons thuiswater van de laatste vissessies)
De eerdere vissessies bij Oude Meer hadden nooit grote aantallen opgeleverd, maar een metersnoek had er ooit bij gezeten. Thuis hadden wij al een plan gemaakt. Beetje slepen met kunstaas en een paar uurtjes met natuurlijk aas, onder een brug en al roeiend.


Om klokslag 7 uur, kwamen wij aan. Vismaat John zat al heerlijk aan de koffie. Vanaf de weg konden wij het lachen horen. Als John ergens is, dan wordt er gelachen. Misschien kunnen jullie herinneren hoe hij vorig jaar een condoom opviste uit de Haarlemse grachten. Met John gebeurt er in ieder geval altijd iets onverwachts en dat is leuk. Ruud de eigenaar van de botenverhuur had mijn mok al snel gevuld en ook de kinderen werden voorzien van een natje. Om 07.15, te laat, kwam eindelijk Roger op de proppen. (sterallures!)


Na de koffieronde werden de boten ingericht en lagen wij snel op koers. Het 1ste half uur werd 1 maal verstoord door een snoek die mijn stilliggende plug pakte. Kortstondig was deze pret want deze Essox bleef niet hangen. Kort hierop, kreeg ik nog 2 maal een aanval op een jerk bait van Strike Pro (Buster Jerk). Prima plug overigens die in mij volgend verslag een heel grote rol gaat spelen.
Bij de andere vissers (Roger, John, Kevin en Jeffrey), GEBEURDE HELEMAAL NIETS. Complete koffers met kunstaas werden in het water geprobeerd, maar allemaal zonder het gewenste resultaat.(om gek van te worden)


Na een anderhalf uur, was het dan eindelijk raak op een Rapala plug. Ik wist een 70er te haken en deze mocht voor de verplichte fotosessie aan boord. Ik had het gevoel dat er meer inzat, gezien de eerdere mogelijkheden die ik gehad had. Het zou echter geheel anders lopen.
De komende 4 uur zouden wij niets meer vernemen van onze groene vrienden. Ondanks de pogingen die gedaan werden. Diepe pluggen, ondiepe pluggen, jerk baits, natuurlijk aaas, noem maar op. Niets Noppes Nada !


Maar nu ik dit schrijf vraag ik mij 1 ding af. “Wat is belangrijker een gezellige dag of de vangsten”.Het beste zou een combinatie van deze factoren zijn, maar als de vangsten het laten afweten en je hebt toch een leuke dag, dan geeft dat genoegdoening. Als je vangt en je hebt een vervelende/ongezellige dag, dan heb je daar helemaal niets aan. Dus al met al, zaten wij allemaal met een brede grijns in de boot. Af en toe lagen wij slap van het lachen om een of andere rariteit van John. Super dus!

Maar goed aan het einde van de dag wist Roger gelukkig de eer van de dag enigszins te redden, door een mooie snoek en snoekbaars te vangen op een dode voorn.

Al met al een prima dag, alleen de vangsten vielen echt tegen.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02811 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign