Eerste snoekdag van het seizoen
 Geplaatst op  31-05-2007  door Markjan
4435 keer bekekenRing ring, de wekker loop af. Het is zaterdagochtend kwart voor 6. Wat raar, ik heb toch vrij van werk vandaag? Nu wist ik het weer, ik gingen vissen op snoek met mijn maat Hennie. Het seizoen is weer open voor roofvis!

De avond ervoor had ik alle spullen al ingepakt. Alleen nog even koffie zetten voor onderweg, de koeken natuurlijk niet vergeten en de gebruikelijke hapjes zoals: boerenmetworst, karbonade en Mars. Met dit alles ging ik op weg naar mijn vismaat Hennie, die in Gramsbergen al met de boot op mij zit te wachten. Daar aangekomen gingen we, na een snelle goedemorgen gewenst te hebben, verder op weg naar de plek waar we zouden vissen. “Koffie, koffie!!”, met koek is een vaste prik voor onderweg. “Dit wordt mijn eerste bakkie voor vandaag”, zei Hennie. Onderweg kwamen we, naast een regenbui, ook nog een paar reeĂ«n tegen. Aangekomen bij de boothelling was de lucht gelukkig alweer opgeklaard. Een aantal muggenbulten rijker, hebben we de boot in het water gereden. We waren beide een beetje zenuwachtig, omdat het alweer meer dan 2 maanden geleden was dat we voor het laatst op snoek hebben gevist.


Tijdens het vissen kwamen we een aantal vogels tegen, zoals enkele Meerkoeten en een fuut met Ă©Ă©n jongen op de rug. (Prachtig toch, ja dat is ook vissen, oog voor de natuur en dier!). Het was ook erg druk op het water. Verscheidene keren voeren er dagjes mensen met grote boten langs ons. Plotseling kreeg Hennie een run aan zijn kunstaas. De eerste vangst was een feit. Het was een erg mooie snoek van 70 cm. Na een aantal foto’s te hebben gemaakt, hebben we de vis weer zijn natuurlijke habitat geplaatst. Met de karbonade nog in de hand kreeg Hennie weer beet. Dit maal was het een mooie snoek van 74 cm.


Zelf ving ik ook nog een klein snoekje, maar deze was niet indrukwekkend genoeg om over naar huis te schijven. Toen we onder een brug doorvoeren kreeg Hennie opnieuw beet. Dit keer was het een grote snoek van wel 91 cm. Op dat zelfde moment voer er een boot met daarin een oud voetballer van FC Twente voorbij. Het was Evert Bleuming. “Prachtig jongens!”, zei hij toen Hennie met trots de snoek omhoog hield voor een fotosessie. Op de terugvaart kregen we allebei nog een keer beet.

Al met al een mooie eerste snoekdag van het seizoen. We kunnen niet wachten om opnieuw te gaan snoeken.


Tot snoeken,

Henk DiepeveenReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02847 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign