2de Pinksterdag-snoekendag,
 Geplaatst op  28-05-2007  door Jos
4442 keer bekekenEigenlijk niet de bedoeling, maar toch gegaan. Na zaterdag had ik me voorgenomen om de Pinksterdagen thuis door te brengen. Gelukkig had mijn vrouw werkzaamheden en stuurde zij mij, met de drie kinderen op snoekenjacht. Na een klein half uurtje was de kop eraf en kon de 1ste snoek geland worden. Een mooie 70er werd door Amber gedrilld. Echt leuk om te zien hoe zij dit deed.Tot 2 keer toe sprong hij uit het water. Bij de 2de sprong kwam hij in de boot terecht. Dat is gemakkelijk hoorde ik Amber zeggen. Slap van het lachen werd de foto gemaakt en konden wij verder. Bij het ingooien was het gelijk weer raak. Een kleinere snoek kon met Kevin op de foto. Wat een begin!


De 1ste 2 uur ging voorbij, vol met actie. Als wij alles gevangen hadden had de teller al op 10 a 15 stuks gestaan. De ene aanval na de andere. De snoeken hadden moeite met het door ons geviste kunstaas. Jerk baits met een snelle actie werden naast en achter de boot gesleept. Af en toe kregen zijn een tik met de hengel en je zag ze enthousiast slingeren door het water. Dit werd zeker door de snoeken gewaardeerd, gezien de hoeveelheid actie.
Uiteindelijk stond de teller op 6 stuks. Strike Pro’s en de Fatso’s hadden het werk gedaan.


Het werd hoog tijd voor een pauze en wij besloten een paar voorns te gaan vangen. De weg ernaar toe werd gesleept, maar dit keer gooide Jeffrey met bravoure een heel aparte plug achter de boot. In zijn geheel niet geschikt om te slepen, maar hij zei, “Ik haal hem er pas af als ik een grote vis heb gevangen”. Het was de XL van Aad Dam, een 21 cm lange jerk-bait met een vreemde actie. Jeffrey tikte hem af en toe en dan vloog hij onvoorspelbaar door het water. Op het grote meer gebeurde eerst niets, maar net voor het invaren van een haven, bij een talud, hoorde ik hem schreeuwen, “hangen een grote jongen”.
Een stevige drill was het vervolg. Diverse malen dook hij door de slip heen. Toen hij voor de 1ste keer naast de boot kwam, zagen wij gelijk dat het een beste jongen was. Uiteindelijk werd hij geland en na meting bleek hij 101 cm te zijn. Een mooi begin van het seizoen. Whow !


Tijdens het witvissen zaten wij nog na te genieten. Het viel overigens niet mee om voorn en baars te vangen. Na ene teleurstellende witvissessie (3 stuks), voeren wij met de boot naar onze thuishaven. Daar zat een bekende te witten in combinatie met zijn 2 snoekhengels. Heel gelant gaf hij mij ene paar voorns, waarmee uiteindelijk 1 snoek gevangen werd. Tussendoor pakte een fuut nog 1 van de aasvissen en wilde ermee vandoor gaan. Zonder gehaakt te worden wist ik hem uiteindelijk van hem te ontfutselen.


Na een dik uur dobberen had ik in de gaten dat dit vandaag niet de manier was om snoek te vangen en werd de boot weer gepakt voor een laatste ronde. Een ronde die overvol met actie zat. De ene aanval na de andere en af en toe een snoek (7 stuks tijdens deze ronde).Op een gegeven moment haakte Jefrfey ene snoek, maar riep tegen mij, “doorvissen pap, ik wil ene dubbel”. Die dubbel kreeg hij. Ik jerkte een plug van Fox langs de rietkraag en plotseling lagen er 2 snoeken in de boot. Double strike !


Na klein 2 uur waren wij 7 snoeken rijker en stond het totaal op 14. Een mooi totaal op een even zo mooie visdag. Om het succes compleet te maken had het weer ook nog meegezeten (nagenoeg geen regen).


Wat een dag, 14 snoeken, prima weer, gelachen, een fuut aan de haak en een snoek die zichzelf had geland in de boot. Een metersnoek en een double strike. Whow !!!!!

Wat een start van het seizoen, groeten Jos.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.01944 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign