De voorbereiding
 Geplaatst op  12-05-2007  door Jos
4190 keer bekekenVandaag over 2 weken kies ik samen met mijn 2 zoontjes het ruime sop. Die 1ste dag wordt een mix van roofvisdisciplines. In gedachten heb ik het eerste uur al 4 maal het eiland afgesleept met achter de boot mijn favoriete Fatso’s. De ervaring van vorig jaar, in 4 rondes 4 grote snoeken (allemaal 80+),is hiervoor de basis. Wat een plezier was dat.

Hierna is het tijd voor de dobber of een uurtje met jerkbaits mijn favoriete stekken bestoken. Als het de dobber wordt ga ik roeien. Die klassieke manier van snoeken is niet te evenaren en wordt naar mijn mening door te weinig booteigenaren beoefend.


De afgelopen jaren heb ik driftig jerk-baits en sleeppluggen verzameld. Het laatste seizoen bleven deze in de doos met als gevolg dat ik ze onder het stof en met verroeste dreggen aantrof. Inmiddels is het stof verwijderd en het merendeel van de dreggen vervangen. Ze liggen klaar op de eettafel. Al dagen ben ik ze aan het bekijken, ordenen, bekijken en weer ordenen. Om gek van te worden. Kijken en niets mogen doen. In gedachte ben ik stiekem al een keer aan de waterkant geweest, waar ik ene na de andere mooie snoek haakte. In gedachte natuurlijk, want het risico op een dikke prent werkt niet mee aan ontspannen visplezier. Ik zie me al staan, na elke inworp over mijn schouder kijken of oom agent of de viscontroleur er op zijn fiets aankomt. Nee ik wacht nog even. (hoe moeilijk dat ook is).


In de tussentijd doe ik de voorbereidingen. Diverse vis winkels hebben mij weer verwelkomd, al dan niet met een verse bak koffie. Gisteren nog ging ik naar Schwegler in Oude Meer. Onder het genot van het dampende bruine sap werd het nieuwe seizoen al besproken/verkend. De foto’s aan de wand wisten mijn ongeduld nog verder op de proef te stellen. (zelf kastijding heet dat). Uiteindelijk na een bere-gezellig uur vertrok ik 18 euro armer, maar in het bezit van de oh zo door mij begeerde dreggen en wat andere snuisterijen. Wat een top zaak, met top eigenaren ! Over 2 en halve week huur ik bij hen een aantal boten en ga ik samen met een paar andere visfanaten de omgeving verkennen. (Kan niet wachten !!!)


Maar goed de voorbereiding. Lijnen zijn vervangen, molens gesmeerd en een hoeveelheid nieuwe dreggen onder het kunstaas gehangen. Ook heb ik mijn onderlijnen, benodigd voor het aasvissen gemaakt en liggen klaar in mijn aasbox. Hier besteed ik veel aandacht aan. De lijnen worden in alle rust en met de volle concentratie vervaardigd. Niets is zo lullig(zeker voor de snoek),als deze het tijdens de drill begeeft. Dit is te voorkomen door de juiste materialen aan te schaffen. Denk erover na, wat je wilt en natuurlijk wat je te besteden hebt. Voorbereiding is het halve werk. De snoek verdient het! Niet dat hij erop zit te wachten om aan een dreg uit het water getrokken te worden, maar hij wacht er zeker niet op, om na lijnbreuk met een dreg of erger een flinke plug in zijn bek de dood tegemoet te zwemmen.


Ik had de behoefte om het van me af te schrijven. Ik vraag me af of ik de enige gestoorde ben. Zo ja dan zoek ik professionele hulp. Zo nee dan voeg ik mij vanaf de laatste zaterdag in mei, bij de club mensen die het roofvissen hoog ik het vaandel hebben staan.

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01838 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign