Visma 2007
 Geplaatst op  02-04-2007  door Pieter
4175 keer bekekenVisma 2007 is weer voorbij en heeft dit jaar toch weer ruim 19000 bezoekers getrokken naar Ahoy in Rotterdam. Nieuw dit jaar was de Experience Hall waar het thema doen en beleven was. En te beleven was er dan ook veel want men had zelfs Matt Hayes aangetrokken om de bezoekers te vermaken. Zelfs een live chat met de befaamde Rex Hunt stond op het progamma. Ik was er Vrijdag met mijn vrouw aanwezig en wij hadden dan ook deze dag veel ruimte om alles rustig te kunnen bekijken want het bezoekersaantal viel op deze dag erg mee.


Bij het binnenkomen stonden we gelijk tussen de vele boten voor alle takken van visserij. Van eenvoudige kano’s tot de mooiste zeevisboten. Voor ons roofvissers waren er natuurlijk de vele alu-boten en hier stonden dan ook de mooiste juweeltjes tussen. Maar laten we niet vergeten dat voor sommige visserijen een goede polyesterboot zelfs beter is te bevissen. Maar dat is een keus die je zelf zult moeten maken en daarom zou het verstandig zijn om eerst een boot eens te proberen om zo achter de vaareigenschappen te kunnen komen.


Veel te doen op de Visma dus en één van die activiteiten was het leren vliegvissen op een heuse vijver. Dat vele hier gebruik van maakten was dan ook geen wonder en de vlieglijnen vlogen je dan ook letterlijk om de oren. Nieuw in de hengelsportbladen is de Vis-Panorama en dit blad had naar hun traditie dan ook een aantal mooie dames ingezet om het blad te promoten. Voor een foto met twee van de Panorama-dames moest ik dan ook eerst het blad van hun kopen, maar dat mocht voor die twee euro de pret niet drukken. Het blad was trouwens best de moeite waard om te lezen met leuke reportage’s.


Pikemaster lures is niet meer weg te denken in roofvis land en deze jongens zijn dan ook op echt iedere beurs aanwezig. Steeds hebben ze weer nieuwe kunstaasjes gevonden en krijgen hier dan ook vaak weer veel lof over. Wie het kent hoef ik niets te zeggen maar dat het een degelijk kunstaas is en doet waar het voor gemaakt is mag je van mij aannemen. Ook hebben de heren een eigen hengellijn ontworpen en zelfs voor reizen naar Noorwegen draaien ze hun hand niet meer om. In zeer korte tijd heeft Pikemaster lures zich dan ook gevestigd in de roofvis wereld.


Ook Rozemeijer had zijn producten uitgestald en ook deze roofvis-lijn is het waard om bekeken te worden. Degelijke hengels en goede roofvisspullen voor de vele takken van de roofvisvisserij, samen met het Salmo kunstaas een schitterende collectie. En we weten allemaal dat Bertus een man van de praktijk is en dus weet wat wij als roofvissers nodig hebben om goed beslagen te water te komen. Hengelsport materiaal waar je mee voor de dag kunt komen en alle takken van roofvisvisserij mee aan kunt.


Ook de SNB (Snoekstudiegroep Nederland Belgie) laat geen verstek gaan en is altijd en overal aanwezig om de bezoekers te informeren over de snoekvisserij en haar biotoop. Deze organisatie doet echt haar best om de belangen van de snoek en de snoekvisserij in het algemeen te verdedigen en dit wordt toch niet altijd even gewaardeerd. Wat mij betreft zou toch iedere zich zelf respecterende snoekvisser moeten afvragen waarom hij nog geen lid is van de SNB. Stof om over na te denken?


Opvallend veel reisbureau’s voor alle soorten van visbestemmingen op de Visma dit jaar. Van de Vlietlanden in eigen land waar toch ieder jaar weer vele vissers een weekje uitwaaien, tot de verste bestemmingen op big gamevissen alles is mogenlijk en niets is te gek. Veel informatie was er te vinden in de vele stands met de mooiste vangsten op foto’s aan de wand. Ook Scandinavie was goed vertegenwoordigd op de beurs en steeds meer vissers weten deze landen te vinden met de mooiste roofvisbestemmingen.


Een van deze bureau’s is P&S Visreizen waar wij Gary Kruithof ontmoeten. Gary is een Nederlander die samen met zijn vrouw Cissy een sportviscamp en camping in Eksjo, Zweden runt. Naast de activiteiten op het kamp verzorgt hij visreizen in hun deel van Zweden. De visserij bestaat uit alle soorten van sportvissen en op het kamp heeft Gary enkele forelputten waar zefs leren vliegvissen mogelijk is. Niets is te gek en alles is mogelijk bij Gary en zelfs een gezinsvakantie is te combineren met vissen in deze schitterende Zweedse natuur. Zelf kom ik al enkele jaren in Zweden om op snoek te vissen en weet dus uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om het daar voor het eerst zelf uit te zoeken. Voor een compleet verzorgde visvakantie kun je dus eens een kijkje nemen op www.bergets.com Bergets sportfiske heeft al veel prominente hengelsporters op bezoek gehad en hij wist zelfs nog te melden dat Matt Hayes een progamma over zeelt vissen op zijn kamp komt opnemen.


Sporvisserij Nederland had een groot vloeroppervlak met vele activiteiten en ook deze organisatie is er alles aan gelegen om de hengelsport in het juiste daglicht te stellen. Verder was er nog veel meer te beleven natuurlijk en het gaat dan ook te ver om alles hier uitgebreid uit de doeken te doen. Daarom heb ik het voor ons roofvissers belangrijkste er even tussen uitgehaald. Wie goed rondkeek kon ook nog wel eens tegen een koopje aanlopen. De vele stands met winkeliers hadden namelijk flink uitgepakt en voor ons roofvissers was het arsenaal kunstaas en hengels dan ook niet te overzien. Wij hebben weer genoten van Visma 2007 en moeten nog even de gesloten tijd overbruggen om straks weer het nieuwe materiaal en opgedane technieken in de praktijk te kunnen beoefenen!!!

Pieter Nederlof.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01922 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign