Noord Nederlandse Hengelsportbeurs.
 Geplaatst op  11-03-2007  door Pieter
4183 keer bekekenIn de lijn van de drie grote hengelsportbeurzen die dit jaar georganizeerd worden was het noorden die de aftrap deed. Voor het zesde opéén volgende jaar opende op 10 en 11 Maart de Noord Nederlandse Hengelsportbeurs in Groningen haar deuren voor de sportvissers uit noorden van ons land. Veel hengelaars wisten deze beurs dan ook te vinden en was het weer gezellig druk op de vele stands.


Wij waren er Zaterdag aanwezig en konden er met twee vrijkaartjes naar binnen wat ons toch gauw dertien euro scheelde. Bezoekers met de kortingsbon die toch telkens weer gemakkelijk te krijgen is via verschillende site’s konden voor vijf euro naar binnen. De beurs bestond vooral uit stands van winkelier en een enkele groothandel had de moeite genomen om een dan toch niet al te grote stand op te zetten.


Dam was aanwezig en bood een gratis tas met catologa aan en had verder zijn assortiment aan zeevissen uit staan. Daarnaast stond Berkly met een visvecht machine waar je je krachten kon meten met een nagebootste dril die naar iedere vissoort en sterkte uiteraard ingesteld kon worden. Intresant voor ons zijn de hengels en reels van Abu en de vele softbaits met toegevoegde geurstoffen. Ook de pluggen van Abu zien er gelikt uit en worden tegenwoordig zelfs met vangstgarantie verkocht.


Cormoran heeft met de Coro-Z een geheel nieuwe kunstaas lijn opgezet met jerkbaits, pluggen, softbaits en ratelpluggen. Dat dit kunstaas nog betaalbaar is bewijst het setje pluggen van drie stuks voor nog geen negen euro. Ze zien er stevig uit en met mooie natuurlijke kleurvariaties konden dit wel eens vangers zijn maar dat zoeken we nog wel uit.


Illex was ook hier van de partij en had een grote waterbak neergezet waar Sander Spaans het kunstaas in demostreerde. Kunstaas dat trouwens goede actie’s vertoonde en vrijwel allemaal met ingebouwde ratels die de vis uiteindelijk over de streep moet trekken. En we weten allemaal dat ratels soms het verschil kunnen maken tussen vangen en niet vangen, vooral op moeilijke dagen geeft het nog wel eens uitkomst.


Evin was met de bekende stand aanwezig en had ook hier weer alles op electries gebied staan. Electro motoren in alle soorten en maten en veel fishfinders en gps apperatuur moeten het de moderne hengelsporter met boot makkelijker maken om de vis op te sporen. Wij hebben ons staan te verlekkeren aan de nieuwe generaties kleuren fishfinder die een perfecte situatie van de onderwater wereld geven.


De beurs was goed gevuld met boten en die namen dan ook een groot gedeelte van de beurs voor hun rekenig. Veel boten die we gezien hebben waren naar onze bescheiden menig nou niet echt geschikt om mee te vissen en konden dan ook onder de categorie plezierbootjes geplaats worden. Marcraft had met zijn paraade paardje van 520 een eigen stand en dit was wat je nou noemt een echte vismachine.


Vakantiepark de Vlietlanden had een grote pot met boilies staan en aan de bezoekers de taak gegeven om te raden hoeveel boilies in de pot zaten. Een formulier invullen met de exacte hoeveel boilies wordt beloond met een gratis weekje visvakantie. En de polders rond de Vlietlanden staan bekend om hun goede roofvis stand dus hebben ook wij een gokje gewaagd.


Verder op de beurs dus veel verkoop stands van winkelier uit het noorden en de koopjes jagers konden dan ook weer goed aan hun trekken komen. Opvallend vonden wij dat hier erg veel kunstaas in de schappen lag en met de aantekkelijke kortingen is de viskist dan ook weer goed gevuld. Diverse lezingen van prominete sportvissers werden goed bezocht en het noorden is dan ook weer gereed voor het nieuwe seizoen straks.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0208 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign