Hengelsport Totaal.
 Geplaatst op  04-03-2007  door Pieter
4174 keer bekekenAfgelopen weekend was het dan zover, de eerste hengelsportbeurs van de groothandels. Hengelsport Totaal in de Brabant-hallen in ‘S-Herthogenbosch moest een beurs worden van voorlichting en presentatie zonder de “rommelmarkten” waar de orginele beurzen mee vol staan. Er was dan ook niets te koop maar de gratis petjes en catalogens vlogen als warme broodjes over de toonbank. Veel groothandels waren aanwezig maar een enkele had toch verstek laten gaan waardoor de opzet niet al te groot was. Wie met zijn tijd mee loopt zal niet veel nieuws ondekt hebben maar men had toch alles letterlijk en figuurlijk uit de kast gehaald om een goede presentatie van de nieuwe hengelsportmaterialen te geven.


Bij de ingang worden we opgewacht door twee aantrekkelijk dames van Ultimate. Zij overhandigden ons een kaartje waar we onze E-mailadressen op konden zetten en deze in te leveren bij de stand, de prijs was hengelset ter waarde van 400 Euro. Dus maar even afwachten dat mailtje!! Dan lopen we direct tegen de stand van Shimano aan die ook deze keer weer groot opgezet was. Veel prominete vissers waren aanwezig en een wedstrijd van het uit elkaar halen en weer opnieuw in elkaar zetten van een molen was een hachelijke onderneming voor de mensen met de bekende linker handen.


Voor ons was de desk van Willem Stolk interesant en zoals bekend is Willem zeer bedreven in het vissen op roofblei en had hier dan ook enkele leuke zelf omgebouwde kunstaasjes voor ontworpen. Ook een loodje wat enkel door een knoopje op het draad vast gezet kon worden leek ons erg handig voor het vissen op risicovolle stekken. Komt het loodje vast te zitten verspeel je niet het kunstaas doordat het lood uit de knoop getrokken wordt.


We lopen verder tegen de enigste twee boten op de beurs aan maar wel twee zeer mooie boten. Een van hen is een Marcraft en er is al veel gezegd over deze boten zowel in negatieve als positieve zin. Maar dat het schitterende boten om te zien zijn mag zeker zijn. Verder nog een stand van Lodex met als enig opvallend voor ons roofvissers de Balzer pluggen en deze hebben zich meer dan bewezen als goed kunstaas.


Ultimate stond met een grote stand maar dan hoofzakelijk voor de karpervisser. Voor ons was de stand van Rozemeijer interesanter die uiteraard ook door Ultimate verdeeld wordt. Een wand vol met Salmo kunstaas in de nieuwste kleuren zal ook in het nieuwe seizoen zijn weg weer naar de waterkant vinden. Opvallend waren de nieuwe shadjes van Rozemeijer voor het verticaal werk. Niet met de standaard staartjes maar met verschilllende staart modellen waaronder zelfs een staartje van bont. In de waterbak was te zien dat bij de minste beweging het staartje begon te golven en hier dan ook nog een tijdje mee doorging, is het proberen waard straks in het nieuwe seizoen.


Daarnaast de stand van Wielco met de verschillende voeren voor witvissers en karpervissers. Niet interesant voor roofvissers zou je zeggen maar wie statich met doodaas vist weet dat extra lokstoffen in de aasvissen het verschil kan maken tussen wel of niet vangen. En van die vloeibare lokstoffen heeft Wielco er genoeg in het assortiment in verschillende geuren. Injecteren met een naald in de aasvis en je kunt een mooi geurspoor in het water brengen en daardoor een hongerige wintersnoek naar je aas leiden.


De stand van Pure Fishing met de bekende Fireline lijnen van Berkly puilt uit van de werpmolens. Als verdeler van de bekende Mitchell molens heb je dan ook een naam hoog te houden. Ook Albatros laat weer van zich horen met veel nieuw kunstaas en lijkt terug van weggeweest. Svendsen sport heeft een naam hoog te houden in de bekende warmte pakken en verdeelt bovendien zeer mooie en vooral goede waadpakken.


Dam leek tijden niets meer van zich hebben laten horen maar is ook weer volledig terug op de markt. Robert-paul Wolter, wie kent hem niet als de hoed, stond achter de waterbak en liet allerlei kunstaas zijn kunstjes doen. En dat sommige aasjes dit geweldig deden was schitterend om te zien. Ook oppervlakte pluggen maken een boel kabaal aan het wateroppervlak en sommigen doen dit net onder de rand van het water. Wie straks met de opening van het nieuwe seizoen spectakel wil beleven moet hier maar eens mee aan de slag gaan.


Spro kon natuurlijk ook hier niet ontbreken en was dan ook aanwezig met een mooie stand. Wanden vol met de bekende super scherpe Gamakatsu haken en dat die dreggen op veel kunstaas van roofvissers zit is dan ook geen wonder. Ook Henk Simonz zat weer trouw achter zijn desk met al zijn favoriete kunstaasjes voor zich. Nieuw waren de Screaming devils in drie D kleuren waar trouwens al meer kunstaas mee uitgevoerd is. Maar ook een fire-tigher in mat kleur was volgens Henk een topper die er telkens weer uitsprong.
Verschillende lezingen maakten de beurs compleet en al met al moet ik toch zeggen dat het de moeite waard was en dat we weer helemaal op hoogte zijn voor straks in het nieuwe seizoen.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01909 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign