de finishing touch op een mooi seizoen!
 Geplaatst op  26-02-2007  door Wout
4178 keer bekekenHet einde van het seizoen komt in zicht en zoals de titel het al zegt zorgt Wout voor het toetje van een schitterend snoekseizoen voor Markjan, wout en de site in het algemeen.
Wout al het hele seizoen niet echt gelukkig met de vangsten zag dit gecompenseerd door een fantastisch lopende snoeken site en veel vrienden (oude en nieuwe) die wel hele mooie dames vingen .
De site trekt enorm veel andere snoekliefhebbers en dit hebben we mede te danken aan de inzet van een aantal fantastische snoekvrienden die een grote bijdrage leveren aan de continuďteit van de updates.
Jos, Pieter, Cantor en de vele anderen bedankt voor jullie inspirerende verslagen, veelal een genot om te lezen.
Ook Remco en Boudewijn en al die anderen die het forum levendig houden bedankt!!


Zo het onoverwinnelijke gevoel wat ik heb na vandaag omgezet in een bedankspeech lijkt emotioneel maar geloof me de smile die ik op mijn hoofd heb blijft de komende dagen nog zeker staan.

Nu het snoeken, twee weken geleden even een paar uurtjes tijd dus met Markjan en zoonlief Marijn even de sloten achter het huis pluggend afwerken. Ook even twee dood aas hengeltjes neergelegd dus dubbele kansen. Marijn moet naar de wc en je raadt het al Papa Wout komt terug met zijn ontwaterde zoon en Markjan staat met de hengel van Wout met aan het uiteinde een afgedrilde snoek. Zoonlief super blij samen op de foto maar je raadt het al voor het gevoel is het toch een beetje Markjan zijn vis.


Afgelopen maandag weinig tijd, een auto die naar de garage moest en Rik, een werkmaatje die graag weer eens met mij wilde snoeken.
Gelukkig vroeger erg goed in wiskunde dus na wat rekenwerk kon ik vanuit de garage naar een mooi slootje, 2 uurtjes snoeken en dan weer snel de auto halen waarna de kinderen nog net gehaald konden worden uit school.
Markjan werd s'morgens vroeg uit bed gebeld want die was ik vergeten in te lichten maar gelukkig ook Markjan had zin en veel vertrouwen in de uitgezochte locatie.
Om 9.20 werd de eerste plug geworpen en na drie worpen wist Wout een mooie 70er te haken. Markjan was nog niet eens gearriveerd dus die werd even stevig uitgelachen bij aankomst.


Het lachen zou Wout als gewoonlijk weer snel vergaan want de rest van de sessie kreeg Rik een aantal volgers en 1 losser te verwerken, Wist Markjan een aantal snoeken tot volgen te verleiden en ving er ook nog eens drie waaronder een mooie 88cm en Wout kon gooien tot hij een ons woog maar nee geen enkele snoek was te verleidden om te reageren op de bleu gill van Wout.
Mooi ochtendje met 4 snoekjes in korte tijd.


Dit weekend, het laatste weekend voordat het gesloten seizoen weer begint. Wout heeft diverse mensen benaderd en de zaterdag, zondag en maandag zijn geboekt om de snoek achter de vinnen aan te zitten.
Wiskundig blijkt het nu toch wel wat tegen te vallen want de zaterdag zijn de kinderen over het hoofd gezien en kan er dus niet gesnoekt worden, zondag gooit het weer roet in het eten en heeft Markjan een gezellig onderonsje met de familie die een kater brengt voor de maandag. Gelukkig vermant Markjan zich en wordt er om 10 uur afgesproken.
Dave de zoon van Markjan is voor de eerste keer mee dus een extra witvis hengeltje wordt ingepakt en op naar de dood aas stek.
Wout gooit een hengeltje uit en Markjan houdt zich bezig met zijn zoon, Wout vangt een witvis en zoals je weet trekt succes mensen aan dus staat wout met Dave.


Dit blijkt een gouden combinatie, Wout doet het broodje aan het haakje, gooit uit en slaat aan. Dave trekt de vis uit het water, laat Wout hem onthaken en brengt in een moordend tempo het visje naar zijn vader die hem aan een dood aas hengel hangt en uitwerpt.
Dit herhaalt zich drie keer en vlak na de derde keer roept Markjan .
Wout direct doorhebbende wat dit betekend moet praten als een gek om de witvishengel uit de handen van Dave te krijgen en hem te bewegen mee te gaan richting zijn vader waar hij een snoek zal gaan zien. Na drie keer erewoord en spugen door de handen gaat Dave mee en krijgt Wout zijn hengel in zijn handen gedrukt met de mededeling meteen contact te zoeken en aan te slaan. De snoek hangt goed en traag beweegt hij door het water.
De snoek neemt een paar korte hevige run en bij de kant weet Markjan hem mooi te landde.
Een ongelofelijk dikke, vette snoek ligt op het gras en Markjan roept meteen dat dit een nieuw Pr moet zijn. Wout al enorm blij met een mooie vangst na alle tegenslag de afgelopen weken hoopt op inderdaad een dikke meter maar ontfermt zich eerst over de haak die mooi in de zijkant van de bek is gezet.
Dan het meetlint even snel, Markjan bij de bek en Wout naar de staart, de schrik 1.18????? vol ongeloof de mededeling naar Markjan. Nee, nog eens meten maar dan precies…….1.20!!!!!!!!!!
Vreugdekreten komen op maar verdwijnen weer snel want de vis moet op de foto en snel weer terug.


Wout op de foto en Markjan op de foto met zijn zoon, de vis weer terug, felicitaties in ontvangst nemen van twee passerende bouwvakkers en dan de ontlading.
Handje klappen, omhelzen en vreugdekreten onderling, intussen een verbouwereerde Dave want kom op hij moest nog witvis vangen!!!


De rest van de tijd wordt doelloos naar wat dobbers gestaard en wordt vol trots gekeken naar Dave die met weinig begeleiding de ene na de andere witvis uit het water trekt.
Als die dan ook de concentratie verliest wordt snel besloten nog een patatje te scoren en naar huis te gaan want de dag was na een kwartiertje al helemaal geslaagd.
Een mooie afsluiting van een seizoen die voor Markjan een vet Pr opleverde en veel mooie grote snoeken en die Wout op de valreep nog een hele mooie snoek gaf waar ik nog lang van zal wakker liggen.


WoutReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02118 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign