Alleen
 Geplaatst op  06-02-2007  door Jos
4179 keer bekekenVoor het eerst dit seizoen, een dag alleen op pad. Niets voor mij of toch weer wel. Voordelen van een vismaat zijn er genoeg, helpen landen, foto maken, filmen, aanspraak, gezelligheid etc. Nadelen zijn er ook, het klikt niet, hij snapt er niets van hahahaha.
Nee gekkigheid, alleen op pad heeft ook zijn charme. Zeker als je kijkt naar wat je omgeving, de dag te bieden heeft. Vandaag bijvoorbeeld, temperatuur van rond de 0 graden, kans op een (winterse) bui. In 1 woord schitterend snoekweer.
Rond een uur of negen lag de boot op koers. Eerst de aasvissen vangen en dan op snoekenjacht. Althans tijdens het vissen op baars en voorn, ligt over het algemeen de snoekhengel heel snel in positie, zo ook vandaag. Binnen een paar minuten had ik de 1ste baars te pakken, deze hing snel onder de snoekdobber. Lang zou deze baars niet onder de dobber blijven, binnen het kwartier had een snoek (60er) hem te pakken en zorgde voor het eerste spektakel van de dag. Snoek 179 van dit seizoen kon geland worden. Wel even wennen, zonder vismaat een foto maken.
Ik koos voor de zelfontspanner, maar als jullie goed naar de foto kijken, hoef ik niet uit te leggen waarom ik niet blij met het resultaat ben.


Na deze snoek bleef het verder snoekloos. Met veel moeite kon ik 2 voorns en een 10-tal baarzen vangen. Ik koos ervoor om van stek te veranderen, een brug uit het verleden moest het succes gaan brengen.
Helaas werd het hier niets. Wel kon ik een mooie sneeuwbui aanschouwen. Schitterend als je dobber tussen de sneeuwvlokken ligt (zie foto).


Na dit natuurspektakel koos ik voor een haven. Ik weet dat daar veel prooivis ligt en, “Waar prooivis ligt, ligt snoek”. Althans, dat hoopte ik. Mijn vermoeden werd gelukkig waarheid.
Na aankomst in de haven had ik binnen een kwartier de 1ste aan de haak. Een mooie 98er die ik tussen 2 boten vandaan trok. Op zich een spektakel, met je hengeltop onder water, om te voorkomen dat het tuigage ergens aan blijft hangen. Van tevoren had ik de video klaargezet om een eventuele vangst te registreren. Dat filmpje ga ik op het forum zetten, voor de belangstellenden. Helaas werd deze vis gevangen aan mijn laatste dode voorn. De andere had ik helaas verspeeld.


Voornloos, moest ik overgaan op baars als aasvis. De 1ste snoek van de dag was hier al op gevangen, dus had ik wel vertrouwen. Al snel had ik succes. Een kleine 60er had hem te pakken, maar bood prima weerstand. Weerstand die niet overheen komt met deze lengte. Een leuke drill, gevolgd door een prima landing.
De fotosessie moest ik improviseren. Dit keer een plaat in mijn roofvisnet.


3 snoeken is op zich een mooi dagresultaat. Daar kan je mee thuiskomen, maar het werd meer. Snoek 4:
Deze snoek, was een mooie, met een leuk verhaal. Terwijl ik over de steiger liep, zag ik plotseling mijn dode voorn (van snoek 2) drijven. Ik pakte hem en bond hem weer onder mijn dobber. Binnen 10 minuten was het raak en had ik op 1 aasvis, 2 mooie snoeken te pakken.
Een dikke 80er kon hem niet weerstaan en bood prima weerstand onder de boten. (zie link filmpje later op het forum).


Snoek 5 en meteen de laatste van de dag. Ik was weer overgestapt op baars als aasvis. Eigenlijk had ik het wel gezien en wilde naar huis. Maar zoals altijd, blijf je nog even hangen. Nog een paar minuutjes. Nog 10, nee 15 minuten en dan ga ik. Afijn, na een half uur ging de dobber onder en werd mijn doorzettingsvermogen beloond met een dikke 80er. Een mooie vis, die een prima


Als laatste wil ik een foto van mijn dobber laten zien. Als je goed kijkt (echt !! goed kijken ! hahaha)zie je in het water speldaas liggen. Daar, juist daar !!!! leg ik mijn grote dikke voorn nee of mijn baars. Succes verzekerd.


groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02815 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign