Risico nemen.
 Geplaatst op  28-01-2007  door Pieter
4184 keer bekekenHet weekend van 13 en 14 Januari waren we twee dagen op pad om ons voor te bereiden op de wedstrijd om het NKS. Zondag 21 Januari moest het gebeuren maar te veel wind gooide roet in het eten en de wedstrijd werdt een dag voor de tijd afgelast. Nieuwe datum was 28 Januari maar de weersvoorspelling zag er de hele week al niet goed uit. Waar we voor vreesden gebeurde dan ook en ook nu werdt de wedstrijd weer afgelast door de harde wind uit het westen. Sterker nog door de twee aflastingen werdt de wedstrijd geschrapt en waar we zo naar uit gekeken hadden en ons op voorbereid hadden was onze teleurstelling dan ook groot. Nieuwe wedstrijden staan nog op het progama maar voor ons onbekend en vaak ver weg. We zullen ons dan ook nog beraden op wat te doen de komende tijd, maar voor vandaag gaan we eerst maar weer eens op pad om te snoeken want dat is ook al weer een tijdje geleden dat we daar aan toe kwamen.


We hebben er voor gekozen om te gaan roeien met dode aasvissen onder de dobber achter de boot. Het water is een heldere zandwinput waar we al eerder mooie snoeken gevangen hadden. Om acht uur hadden we de boot te water liggen en begonnen we op een diepte tussen de 7 en 9 meter langs de taluds af te slepen. De wind begon nu goed aan te wakkeren en wat felle motregen erbij gaf aan dat het KNMI weer eens goed voorspeld had, jammer want vaak zitten ze er naast en komt het nog wel eens in ons voordeel uit. Maar goed we slepen rustig door en het duurt erg lang voor er een dobber verdwijnt maar na twee uur slepen is het dan zover en trekt mijn dobber rustig uit het zicht weg. Ik probeer contact te maken met de vis maar het lijkt of er aan de andere kant van de lijn niets gebeurt en even denk ik dat ik grond heb. Maar in twijfel gevallen kies ik vaak voor het zekere en ook deze sla ik vol aan en inderdaad begint er nu wel wat aan de andere kant te gebeuren. De snoek komt al snel aan het oppervlak na de aanslag en dit betekent vaak dat de vis niet groot is. Even later ligt de vis dan ook naast de boot en blijkt hij enkel op de enkele haak vast te zitten die de aasvis mooi recht door het water moet voeren. Twee dreggen bungelen dus naast de vis en nodige niet echt uit om een hand naar de vis uit te steken. Toch probeer ik het risico te nemen omdat ik bang ben de vis te verspelen. Op het moment dat ik met mijn hand bij de vis ben geeft hij nog een klap en wat ik al vaak gezien heb maar in al die jaren nog nooit meegemaakt had overkwam ook mij deze keer..............een dreg in mijn hand. Ik had de mazzel dat hij niet diep doordrong en met het terug trekken van mijn hand en het wegschieten van de snoek scheurde de dreg er weer uit. Een tweede poging lukt wel om de snoek tussen het kiewdeksel te pakken en ik was blij dat ik hem aan boord had. Op de meetplank bleek de vis op 79cm uit te komen en na een foto mocht hij weer terug. Na dit avontuur gingen we weer verder maar het duurt erg lang voor we weer een aanbeet krijgen. Bert is deze keer aan de beurt maar na een korte knokpartij wat toch wel een mooie vis bleek te zijn was het over en verspeelde hij deze. We zouden het niet te laat maken en besloten dan ook om te vertrekken na deze laatste aanbeet. Volgende keer maar eens proberen om statich met dode aasvissen vanaf de kant te vissen en wie weet wat er dan weer voor verrassingen komen.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02124 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign