Eens wat anders…
 Geplaatst op  20-01-2007  door Cantor
4178 keer bekekenHelemaal voorbereid op de grote visdag, wist ik me nog te verslapen. Dennis had mij gelukkig wakker gebeld en ik wist binnen 5 minuten in de auto te zitten. Met wat nieuw verworven kunstaas in mijn koffer was ik toch nog goed voorbereid.


Op weg naar onze nieuwe aanlegplaats bij een nieuw stukje water was ik nog wat aan de slaperige kant. Toen eenmaal de boot in het water lag, werd er gelijk fanatiek gevist. Niet alleen door mij, maar door alle 3 werd het hengeltje stevig vastgehouden. Nadat we onder 3 zeer lage bruggetjes zijn doorgeweest, werd er eindelijk wat leven waargenomen. Mijn plug werd eerst gegrepen maar los gelaten en nog een 10 sec. er na was Jaap aan de beurt. Dit ook zonder resultaat. Na een minuut of 5 was mijn plug weer aan de beurt, deze werd overigens wel verzilverd. Het was mijn plug die werd onderschept. Mijn nieuwe plug, mijn ABU GARCIA plug. Jeah, geen miskoop dus. Praktisch na deze snoek werd er gelijk weer 1 gevangen op dezelfde plug. Ik was verkocht. Ik had een plug waar ik trots op kon zijn en die zeer geliefd was. Dennis en Jaap bleven maar hopen dat ze wat zouden vangen, dit bleef tevergeefs naar wat bochten en steegjes te hebben bevaren.


Mijn Abu Garcia plug die tot 5 meter die ging, liet ik iets te diep gaan. Aangezien er allemaal troep op de bodem lag, kwam hij vast te zitten. Ik kon wel janken. Maar niet getreurd… Jaap die had namelijk een ideetje. Hij gooide namelijk een soort grote dreg/anker overboord en kon zo mijn kunstaas van de bodem aftrekken. Op zo’n moment kun je zelfs de mannen zoenen hahaha…


Na wat door te varen, te werpen, te slepen kwam er weinig vis in de boot. Een paar mooie sluisjes leverde zelfs geen snoek op. Nouja, dan maar terug naar de vangstplekken. Dit opnieuw bevaart te hebben leverde ook geen snoek op. Voor de laatste keer dan maar, en ja hoor. Op de praktisch dezelfde plek waar Jaap een tik op zijn hengel had gehad, wist ik een snoek naar de kant te brengen. Onthaken hoefde niet, deze snoek wist zich voor de kieuwgreep nog snel te onthaken. Balen dus, geen foto. Gelukkig dat hij niet zo groot was.


We verplaatsen ons naar het lievelingsplekje van Jaap & Dennis. Hier kwam ik erachter dat mijn Abu Garcia plug dronken was geworden, hij zat vol water en kon niet meer recht zwemmen. Shit, dit was dus gelijk geen snoek meer voor mij dacht ik. Tijdens het bestuderen van de fout in mijn plug had Jaap snel een snoekje op de kant gebracht, dit was voor Jaap zo klein dat hij hem het liefst pas na 3 jaar weer zag. Hierna volgde Dennis met een snoek, toch nog wel een leuk visje. Kort hierna ving Jaap nog een leuke snoek die tevens ook wat moeilijker in de boot te krijgen was.
We probeerden nog de verloren Balzer van Dennis te redden met de dreg/anker. Deze poging werd alleen beloond met balken, boomstammen en matten!


Na een tijd te hebben doorgevaren zonder te trollen werd er weer gevist op hoopvolle plekken. Jaap ving er toen gelijk 2 waaronder 1 vol met wormen zat.
Jaap had op het laatst weer met zijn grote anker/dreg lopen spelen, hij hoopte op wat kunstaas. 1 spinner voor Jaap en zijn eigen verloren plug.

De visdag was mooi afgerond met 8 snoeken en vele missers.

Gr, Tarquin (Fleaxes)

Ps. Mijn Abu Garcia plug verkeerd weer in topvorm, dus ook de volgende keer zal
deze weer menig snoek aan boord kunnen brengen!!Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00654 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign