Weekendje Noordzeekanaal
 Geplaatst op  16-01-2007  door Pieter
4181 keer bekekenDe titel zou doen vermoeden dat er in een hotelje met uitzicht op het Noordzeekanaal een weekend doorgebracht was maar niets is minder waar. Dit weekend twee dagen op het water doorgebracht vissend op snoekbaars in één van de beste snoekbaars wateren van Nederland “het Noordzeekanaal”. Wel een water met veel ups en downs maar waar vooral veel te beleven valt door de vele grote zeeschepen die je telkens paseren. Zaterdag bracht veel mooie vissen in de boot en Zondag was een zware dag met weinig vis en zéér veel wind. De belangstelling van mijn broertje Bert en mij voor dit water de laatse weekenden is natuurlijk niet merkwaardig omdat wij Zondag aanstaande gaan meedoen aan een wedstrijd van het NKS (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen).


Zaterdag begonnen we een parcour af te slepen waar binnen tien meter het meteen al raak was en Bert een mooie snoekbaars van 61cm vangt. De volgende vijftig meter wordt het nog gekker en komt er bij de volgende twee vissen iedere keer een cm bij. Binnen een half uur drie vissen boven de zestig was natuurlijk een prachtig begin. We slepen het stuk verder af en vangen om het kwartier een mooie vis, totdat ik iets merkwaardig boven haal nl. een wolhandkrab die achter een poot gehaakt was. Als ik het beest probeer te onthaken knijpt hij zelfs nog even in mijn duim en dit was voor Bert natuurlijk even lachen.


We slepen terug aan de overkant en ook hier is het gelijk weer raak, in de eerste meters slepen vangen we twee mooie vissen. Dan lijkt het over met de pret en blijft het een uurtje rustig en besluiten we terug te gaan naar de kant waar we de ochtend goed gevangen hebben. Op het eerste stuk vang ik een bot en daarna vangen we op een paar plekken nog een paar snoekbaarzen maar het is beduidend minder dan eerder de ochtend. We besluiten om dan nog even op een stek te gaan verticalen en hier vangen we nog vijf vissen maar wel beduidend kleiner.


Zondagmorgen arriveren we al vroeg bij de trailerhelling en het is hier dan al lekker druk met traileren. De meesten komen net als ons voorvissen voor de wedstrijd. Op het kanaal aangekomen proberen we eerst nog een stuk waar we Zaterdag niet gevist hadden maar meer dan een snoekbaarsje van 30cm levert het niet op. Ook is het moeilijk vissen met de harde wind, dus zochten we eerst wat plekken uit de wind op. Zo goed het hier gisteren was zo taai was het nu want we krijgen werkelijk geen aanbeet.


Na stug doorvissen krijg Bert dan eindelijk een aanbeet en een prachtige baars van 33cm komt even later boven. Even later vangt hij nog een bot en het is bijna onwerkelijk maar ik haal op een gegeven moment weer een wolhandkrab boven. Bert begint te lachen maar ik laat het me deze keer niet weer overkomen dat het beest me in de duim knijpt en met de tang onthaak ik hem boven het water. We gaan weer door met slepen maar de wind trekt steeds verder aan en maakt het vissen bijna onmogelijk omdat wij met de boot achteruit varen en daardoor veel water over ons heen krijgen.


Stug doorvissen lijkt het devies vandaag want in de middag krijgen we dan eindelijk tocht nog een paar aanbeten. Met een mooie snoekbaars van 54cm als bonus lijkt de dag toch nog een beetje gered. Ook vangen we nog een tweetal botten die dit weekend toch wel aardig op onze shads aan het jagen waren. Met vijf snoekbaarzen deze dag was het toch niets vergeleken met gisteren toen we met twintig snoekbaarzen een prachtige dag hadden.
We hopen dan Zondag ook op een mooie wedstrijd en als de snoekbaarzen ook die dag nog een beetje meewerken, wie weet.............................

Pieter NederlofReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02887 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign