Dobberen
 Geplaatst op  08-01-2007  door Jos
4178 keer bekekenMet plezier heb ik de andere verslagen gelezen. KJ in de polder. Pieter op het Noordzeekanaal. Schitterende avonturen. Niet alleen maar halleluja. Tussen de regels door lees je dat er soms gezwoegd moet worden. Zo ook bij ons. Afgelopen week een aantal visdagen/halve dagen gehad. Geen dag was hetzelfde. De 1ste visdag was met vismaat Marcel. Hij is geen man van de dobber en wij (Jef en ik) zijn geen mannen van het kunstaas. (Die combinatie is misschien niet de gelukkigste). Het zag er tijdens de dag naar uit dat het 1 mislukking zou worden. Gezamenlijk werd 4 x op de dobber gemist en 2 x op kunstaas. Kan het erger? Uiteindelijk in de laatste minuut (ik was de auto aan het inladen) wist Jeffrey een snoek te vangen (de boef). De eer was gered.


Twee dagen later (vrijdag), ben ik samen met Jeffrey en Kevin een middag gaan vissen. Deze dag zag er heel anders uit. Totaal 4 snoeken. 3 voor mij en 1 voor Jeffrey. Alle 4 van een acceptabel formaat, met als uitschieter een 1.02 voor mij.


De dag erna (zaterdag), samen met Jeffrey en Kevin een middag op pad. Niets noppes nada. Mijn echtgenote belde rond 15.30 uur om te vragen hoe het ervoor stond. Niets schat, wij hebben nog geen teken van snoek gezien. Gelukkig wist Jeffrey wederom de dag te redden door een heel mooie 1.02 te scoren. De sporen van deze vangst kan je vandaag (maandag) nog zien. Tijdens de kieuwgreep ging de snoek draaien en wist met zijn kieuwboog 1 van de vingers van Jeffrey lelijk te beschadigen. Geen punt hoor, want vandaag heeft hij het hele verhaal in geuren en kleuren verteld op school.


Maandag 8 januari Jeffrey en Kevin naar school maar Amber mijn dochter thuis. Vorige week hadden wij afgesproken om vandaag te gaan vissen. Leuk natuurlijk als 1 van de meiden (dochter/echtgenote) een keer meegaat. Amber is ook een type dat alles probeert. Met de lichte baarshengel in haar hand wist zij de ene na de andere baars/voorn te landen. Een aantal prachtige exemplaren zaten er tussen. (voorn van 32 cm). Voor mij was het ís morgens snel raak. Een mooie snoek (70er)pakte mijn aasvis en ging heerlijk met de dobber er vandoor. Na een leuke drill kon hij geland worden.


Na deze vangst hebben wij het op deze locatie nog een uurtje volgehouden, maar zonder teken van andere snoeken. Mede op aangeven van Amber zijn wij retour gegaan naar de jachthaven. Kopje koffie etc., je kent het wel. In de haven was nog een visser actief. Hij had nog geen snoek kunnen landen, maar zag er hoopvol uit. Na ons bakkie koffie, heb ik 2 aashengels uitgelegd. 1 voor mij 1 voor mijn dochter. Op mijn hengel konden 3 snoeken gevangen worden. Amber had nog nooit een snoek vastgehouden.I heb haar overgehaald om de kieuwgreep te doen. Als compromis droeg zij wel een handschoen. Maar toch, de complimenten en volgens Amber voor herhaling vatbaar. Dat laatste klonk mij als muziek in de oren.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02852 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign