Singing Lure vs. Dood-aas
 Geplaatst op  07-01-2007  door Markjan
4179 keer bekekenWe gingen weer vissen, dit keer niet met de boot zoals je ongetwijfeld van me gewend bent. Nee, we gingen dit keer eens op een stuk polder vissen waar praktisch nooit op snoek word gevist. Aangezien wij de bij ons dicht in de buurt gelegen polder veel hebben bevist, bijt de snoek hier veel minder. Ondanks we daar graag vissen, proberen we eens wat anders uit. Nou ja… uitproberen, we hebben er al eens eerder gevist en we weten dat er mooi vis zit.


Zo gezegd, zo gedaan. Het verzamelen werd bij mij thuis gedaan, Dennis met de fiets+fietstas, ik met de scooter. Mijn hengels en accessoires gingen bij Dennis in de fietstas. Het was de bedoeling dat ik Dennis ging slepen. Na een kwartiertje waren we dan eindelijk bij de bestemming, het water stond al aardig wat hoger dan de laatste keer dat wij er waren. De dobbers met "Dood-aas" werden uitgegooid, 2 dood-aas hengels per persoon. Mijn dobber lag mooi op een plekje waar ik wel een kanjer verwachtte, hier had ik de laatste keer namelijk een 81cm snoek gevangen. Ik pakte mijn abu reel en hing er een "Singing lure" aan. Nu moet ik je eerlijk toegeven dat ik verbijsterd was van zijn kwaliteit. Ik was namelijk nog geen 10 minuten aan het jerken, waarbij ik grotendeels aan het praten was met Dennis, en wist wat te vangen, ik liep namelijk naar het drassige gedeelte toe en probeerde daar te jerken, de Singing lure vloog door de lucht. Met een plons bereikte hij het water, even laten zakken en jerken maar. Terwijl ik mijn eerste jerk deed, werd mijn Singing lure gelijk onderschept. Tjakkaaa, de eerste. Hij was niet al te groot, maar de krachten van de "Singing Lures" hebben me meer plezier gegeven. Ik kreeg hem moeilijk aan de kant door de drassige ondergrond waar ik in stond. Toen ik hem eindelijk aan de kant had liep ik ermee naar Dennis toe voor een leuk kiekje. Snoekje ging weer terug te water.


We gingen verder vissen, Dennis die zei dat hij bij het gemaal ging kijken wat hierachter bleek te zijn volgens hem. Ik begon weer mijn Singing Lure te testen. Nadat Dennis net weg was, zag ik een lijn strak staan van onze dood-aas hengels, ik sprintte erheen, hmm de eerste stond niet strak. Ik liep rustig naar de 2e toe, ik zag geen dobber ik keek nog eens goed, aah daar is ie weer, hij kwam net boven. Wat hing daarachter? Een tak, een plank? Neeee dacht ik, dat is een snoek. EEN JOEKEL, ik zag wat glimmends bij de bek, ik vermoedde dat dat de vis was die de snoek wou opeten. Ik riep Dennis. Ik riep harder… geen Dennis. Ik dacht ‘deze moeten we niet verliezen’. Ik sla aan, de vis wil er gelijk vandoor. Ik merkte op dat Dennis heel erg weinig draad op zijn hengel had. Dus er zat niets anders op dan hem op te draaien, de snoek wou een aantal keren er vandoor gaan, maar het lijntje kon niet zo ver. De snoek was dus al aardig snel bij de kant. Toen hij bij de kant was zag ik Dennis eraan komen rennen hij nam de hengel over en ik pakte hem bij de kieuwen uit het water. PFFFFFFFFFF, das een beste vis, ik hoopte dat hij over mijn pr van 96 heen ging. Ik pakte het meetlintje, 94cm. Wow, dacht ik. Geen nieuw pr, maar wel een supersnoek rijker.


Dennis keek naar mijn dobber, die zwom ervandoor. Kan dat met "dood-aas"? Lijkt mij niet, tenzij het een snoek is. Dennis wou hem laten zwemmen aangezien hij de dag ervoor de snoeken miste door snel aan te slaan. Dennnis maakte kiekjes van mijn 94'er. De snoek ging weer terug te water, ze was aardig uitgeput. Dus ze werd even gereanimeerd en zwom snel ervandoor. Dennis die nou mijn hengel wou ophalen (aangezien ik zijn hengel ophaalde), constateerde dat er geen snoek meer aanzat. Een balende Dennis dus en een Happy Tarquin. Ik ging na deze snoek even wat eten en drinken en veel werpen kwam er niet echt meer van. Ik heb later nog een aanbeet gehad op mijn Singing Lure, terwijl die de kant behaalde wou ik hem recht omhoog halen anders kwam hij vast. Er klapte net een snoek op wat ik totaal niet doorhad, die liet dus ook al snel los. Volgende keer beter opletten dus.

Mijn telefoon ging. Wie was dat nou? Shit, het werk ik moest werken, nou ja maar snel naar huis. Het kon me eigenlijk ook niet meer schelen, ik had een mooie snoek erbij.

Zo was ik weer 2 Snoeken rijker en Dennis, nou ja, die was de dag ervoor goed begonnen met het nieuwe jaar met 7 snoeken. Zo waren wij allebei de eerste visdag van het nieuwe jaar heerlijk begonnen.


TarquinReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02902 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign