Snoekbaarsvissen, maar net even anders.
 Geplaatst op  07-01-2007  door Pieter
4175 keer bekekenRond deze tijd van het jaar trekt het ons altijd om meer gericht op snoekbaars te vissen en het snoekvissen staat dan momenteel ook op een laag pitje. Deze keer ga ik met broer Bert op stap naar het Noordzeekanaal omdat rond deze tijd het snoekbaarsvissen daar echt goed kan zijn. We hebben wat nieuwe manieren van vissen om uit te proberen en laten het verticalen op een paar keer na links liggen. We gaan het proberen met zware loodkoppen van wel vijftig gram en dan slepend met grote shads op de verbrandings motor.


Bert staat om acht uur bij mij voor de deur en nadat we de boot opgehaald hebben tuffen we richting Amsterdam om daar te gaan traileren. Na een uurtje rijden komen we aan bij de helling waar je bijna nooit de enigste ben, ook deze keer staan er weer veel trailers en komen er nog een paar boten na ons. De boot ligt snel te water en we gaan op pad naar de eerste stek. Hier gaan we het toch eerst nog een keer verticaal proberen maar meer dan een ondermaats snoekbaarsje levert het ons niet op. Een volgende stek levert Bert nog wel een mooie maatse snoekbaars op maar meer dan dat levert het ons niet op.


Het wordt tijd om de sleeptechniek uit te gaan proberen en een driftzak gaat voor aan de boot om de snelheid te kunnen controleren tijdens het achteruit varen op motor. Het slepen dicht bij de bodem gaat perfect met de zware loodkoppen en nog geen tien meter verder haak ik de eerste mooie snoekbaars. De vis gaat goed aan de hengel hangen en niet veel later ligt er een knappe snoekbaars in de boot van ruim over de 50 cm. Dit geeft ons direct veel vertrouwen in deze manier van vissen en al slepend gaan we zo verder dieper het Noordzeekanaal in.


Het duurt dan toch nog lang voor dat de volgende aanbeet volgt maar dan is het Bert die aan de beurt is en hij vangt dan een snoekbaars van rond de 40cm. Bij het laten zakken van zijn shad krijgt hij daarna weer een aanbaat en vangt weer een snoekbaars van dat formaat. We slepen weer verder en proberen een diepte van rond de tien meter aan te houden omdat hier de meeste aanbeten vanaf komen. Weer is het Bert die met een kromme hengel staat en deze keer is het een serieuze vis die aan de hengel hangt. De kracht gaat van de boot en Bert staat daar heerlijk te drillen aan een mooie snoekbaars die even later aan het oppervlak vershijnt. Deze vis gaan we maar even scheppen met het net omdat zulke snoekbaarzen nogal lastig met de hand te landen zijn. Even later staat Bert dan met een hele mooie snoekbaars van 70cm in zijn hand en deze mag na een fotosessie ook weer terug in zijn vertrouwde omgeving.


We gaan het nu weer even verticalend op een paar stekken proberen maar op een paar aanbeetjes na blijft het op deze manier van vissen wel erg rustig. Het loopt al weer aan het einde van de dag en we besluiten om het nog een stukje slepend te proberen voor we weer terug varen naar de helling. Dan vang ik nog een mooie snoekbaars van 60cm en zijn we niet ontevreden over het resultaat van deze sleeptechiek. We moesten het nog wel de dag door een beetje verfijnen omdat er gewoon te lange momenten waren dat we zonder een aanbeet bleven zitten. Zeer dicht tegen de bodem vissen bleek gewoon de manier om een mooie snoekbaars te vangen waarbij de shad dan ook af en toe op de bodem moest ploffen. Van de overige boten bij de helling vernam ik dat er verticalend niet veel en dan hoofdzakelijk kleine snoekbaars gevangen werdt. Wij hebben dus niets te klagen met de mooie maten snoekbaars die we vingen deze dag. Maar de volgende keer kan het gewoon weer anders zijn want verticalend op snoekbaars kan ook verschrikkelijk veel snoekbaars opleveren, maar vandaag even niet.............

Pieter NederlofReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01844 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign