Vroeg op...
 Geplaatst op  02-01-2007  door Markjan
4175 keer bekeken



Zaterdag de 30e begon al vroeg. 8 uur werd ik opgepikt door Dennis en zijn vader Jaap in de blitse “Peugeot 207”. De boot lag strak achter de auto, de spullen werden ingeladen en weg waren we. Op naar het beloofde water. We gingen dit keer eens op een geheel andere plek vissen dan dat ik gewend was van ze, maar toch ging ik er met veel passie naartoe!


Toen eindelijk de boot in het water lag werden de vislijnen al snel uitgegooid we waren namelijk in de haven waar we wel wat dachten te scoren. Dit mocht jammer genoeg niet zo zijn, maar de hoop was er nog niet vanaf. We hadden al een aardig stukje gesleept, zonder ook maar 1 teken van leven. Hierdoor bleven we doorvaren. We waren net onder een mooie grote brug door gevaren, Jaap sleepte zijn kunstaas (van maar liefst 30cm lang) langs de pilaren. Opeens uit het niets, een knal op het kunstaas, niet erg hard eigenlijk heel traag. We zagen de hengel van Jaap buigen, lijn werd genomen. Toch was de drill niet super lang, maar de rij pottenkijkers was dat tevens weer wel. De snoek kwam aan de kant van de boot, spartelde nog wat met zijn hoofd dus Japie moest goed uitkijken. Jaap zei, dit is een leuke 80’er. We keken even maar waren niet overtuigt van een 80’er. Ik pakte snel mijn meetlintje, Dennis snel zijn camera. De snoek kwam aan boord, meetlint kwam ernaast, hij eindigde alleen niet bij 80 nee, bij een getal van 92! Gruwelijke shit, dit is toch wel een leuk begin. Dennis die met een man’s shad van 15cm lang viste, zegt dat vader Jaap altijd mazzel heeft en altijd de groten vangt!


Na deze mooie 92’er voeren we door aan het einde van het kanaal, keerden we om en begonnen alles weer opnieuw te slepen. We voeren met ons kunstaas leuk langs de woonboten, waar we toch wel veel snoek verwachtte. De fishfinder constateerde een diepte van 2,5 meter en BAM de 30cm plug van Jaap werd weer keihard onderschept, Jaap dacht dat het een snoekbaars was welke hij wel weer graag wilde vangen. Helaas mocht dit alleen bij een aanbeet blijven. Het bleef verder eigenlijk heel rustig met de aanbeten op het kunstaas… geen aanbeten waren er eigenlijk. We gingen weer onder een paar bruggetjes door. We voeren onze geliefde snoek van 92 weer eens voorbij, we zagen alweer een nieuwe brug in de aantocht waar we nu wel weer op snoek zouden willen rekenen. BAM, weer een keiharde aanbeet op de 30cm plug van Jaap, een gulzige snoek van 60/70 cm werd aan boord gebracht, de plug werd verwijderd uit de bek van dit gulzige beest, toen begon Jaap wat te lachen, want uit deze gulzigaard zijn bek stak een staart van een klein visje.


Na deze vis werd er eigenlijk niets meer gevangen, we bleven maar op dit kanaal heen en weer varen. We wisten gewoon dat hier kanjers waren. We kwamen wel vaak aan iets vast te zitten, maar juist weer aan de verkeerde dingen. We aten wat, we dronken wat. Half 1 werd bereikt, Jaap zegt: “Het is mooi geweest jongens, we gaan ervandoor.” We gingen nu naar onze eigen thuis haven, waar ook mooi vis bleek te zitten. Hier hoopten we wel wat te vangen. We gingen er snel naartoe. Half 2 waren we eindelijk op de bestemming, boot werd te water geladen en de spullen werden ingeladen. We gingen varen. We gingen varen, vlak langs de kant. Hier was een rand waar de snoek onder konden zwemmen, en dat hebben we geweten. Het was 2 uur en Jaap had alweer een snoek ditmaal een kleintje. Geen foto waard zei Jaap en hoppa weer terug te water. We vaarden terug langs de boording het liep namelijk dood. Dit herhaalde we telkens en bij de 2e maal werd Jaap’s plug weer onderschept. Ditmaal geen 30cm plug, maar op een screaming devil van SPRO.


Eigenlijk is het niet meer leuk als ik je nu vertel dat Jaap een 80’er aan de lijn heeft, dit zijn 4e was en Dennis en ik nog niets gevangen hadden. Na een korte dril was deze snoek op het droge. Hij was moeilijk te onthaken. Uiteindelijk lukte het. Het beestje was al best lang boven water, aangezien we niet snel genoeg bij camera konden, werd er geen foto gemaakt. De vis werd snel te water geladen en zwom er als een wilde haas vandoor. We herhaalden dit rondje weer eens, ik kreeg toch nog 2 keer 2 velle tikken op mijn net gekochte DLT plug. Alleen daar bleef het dan ook bij tijdens dit rondje. Nouja… het was nog maar half 3 al 2 snoeken rijker op dit plekje. Dus we gingen het opnieuw herhalen, Dennis had wat problemen met zijn vader. Dennis wou nu een keer met het kunstaas langs de rand, dus mijn kunstaas ging er ook tegelijk langs. Jaap vond het wel slim plan. Zo gezegd zo gedaan, na nog geen 5 min getrolt te hebben voelde ik wat weerstand op mijn hengel ik sloeg aan er kwam wat boven drijven.. Wat was dat nou, WAT EEN JOEKEL. Hij was zeker wel 25cm, mijn nieuwe PR, haha! Na een leuk kiekje zwom hij weer verder. Op de weg weer terug naar het doodlopende punt. Wist ik weer wat te vangen, deze werd al snel aan bord gebracht en onthaakt. Dit keer geen joekel. We besloten om nog een keer rond te gaan, omdat Dennis nog niets had gevangen. Het lullige voor Dennis is nu dat ik weer wat wist te vangen en Dennis helemaal niets. We sloten het nog even af door even door te varen, maar hier wisten we niets te vangen. De klok luide 4 uur, het eindsignaal om dus te stoppen. Alles werd weer ingeladen, ik werd afgezet en was alweer een visavontuur rijker.


We hadden in totaal 7 oudejaarssnoeken gevangen. 4 voor Jaap, 3 voor mij, 0 voor Dennis. Het was zo leuk dat ik verlang naar mijn volgende trolavontuur.

Tarquin



Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactie











Berichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!




 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02641 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign