De Beste wensen,
 Geplaatst op  01-01-2007  door Jos
4444 keer bekekenOf moet ik schrijven, het beste dat je kunt wensen.
2006 was een mooi snoekjaar. Het seizoen begon warm. In de korte broek werd menig lentesnoek geland. De 1ste vissen van serieus formaat lagen al snel in de boot. Ik kan mij de 91 cm snoek herinneren, die gevangen werd op nog geen 50 cm water. Een pracht beest.


Niet veel later een andere mooie 90er, misschien qua kleur/dikte wel mijn mooiste ooit. Deze verslikte zich in mijn Fatso, het kunstaas dat mij in 2006 veel vis bracht.


De 1ste meter werd gevangen met de dobber. Op een warme zomerdag (bijna 30 graden), was het de hele dag niets geweest. Net voor het naar huis gaan besloot ik om nog even de dobber te water te laten. Met suc6 zou later blijken een mooie 1.02 kon geland worden.


Wat passeert nog meer mijn gedachten: De 1ste snoeken.net forumdag, superleuk! Dagjes vissen met Cantor, Sybren, Mark Jan, Wout, niet te vergeten Pieter en zijn zoon. Jeetje wat een leuk jaar.
En bijna vergeten de dubbel met Jeffrey. Dat was eigenlijk wel het mooiste
Of was dat 30 december 2006. De dag dat ik mijn PR naar 1.20 bracht of 2 dagen eerder dat Jeffrey naar 1 meter 7 ging of of of………….


Maar goed, nu is het 1 januari 2007. Nieuwjaarsdag, je wenst iedereen het beste. Ik had mij voorgenomen om op deze dag thuis te blijven. In ieder geval mijn hengel in het foedraal te laten. Maar zoals jullie al vermoeden, dat voornemen is al mislukt.

Later in de middag besloten wij om nog even met de dobber ergens vanaf de kant te gaan vissen. Dezelfde locatie als vorige week (de 1 meter 20) werd uiteindelijk de visstek. De dobbers van Jeffrey en ondergetekende lagen gebroederlijk naast elkaar onder een brug. Ik zag dat mijn dobber opeens opvallend snel naar links bewoog. Dat kon snoek zijn. Ik pakte de hengel op en zocht contact. Voorzichtig voelde ik of er vis aan hing. Ja, ik voelde gewicht/massa. Aanslaan en raak was het. De vis was vrij snel boven in het ondiepe water ( 1,5 mtr ). Ik zag gelijk dat het een grote jongen was. Niet die 1.20 van vorige week, maar het kon een meter zijn, riep ik naar Jeffrey. Jeffrey hield het op een dikke 90er. Een heerlijke drill volgde. De grote jongen probeerde een aantal maal onder een boot te zwemmen. Met de hand op de spoel kon ik hem makkelijk blokken. Het vervolg was een prima landing. Meten is weten hoorde ik Jeffrey roepen. Pap, ik kan er niets anders van maken zei hij met een glimlach, gevolgd door een paar seconde stilte. 1 meter precies, gefeliciteerd. Leuk die humor van mijn vaste vismaat.


De fotosessie kon van start gaan. Jullie herinneren je het ongeval van nog geen week geleden. De Nikon D70 te water, gevolgd door Jeffrey. Vandaag zou het beter gaan. Met de nieuwe camera maakte Jeffrey zonder problemen de plaatjes en bleven beiden droog.
Trouwens goed nieuws. De Nikon doet het weer.
Opvallend aan deze snoek was een groot gedeelte dat een andere kleur had. Kijk maar op de foto, van de snoek solo. Heel apart.


De 8ste meter in het seizoen 2006/2007. Een PR van 1.20 (gehoopt, maar nooit gedacht).

Wat zit er nog in het verschiet? In ieder geval Zweden. Kom maar op 2007, ik heb er zin in.

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03272 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign