The last day at Berget’s
 Geplaatst op  31-12-2006  door Markjan
4175 keer bekekenDit is het laatste verslag van onze visvakantie in Zweden. We waren daar terecht gekomen omdat Gary, de eigenaar, ons via de site had benaderd. Nadat we op een hengelsportbeurs kennis hadden gemaakt, werden de plannen verder uitgewerkt. We besloten een wedstrijd uit te schrijven, en de winnaar samen met een vismaat mee te nemen naar Berget’s sportfiske. Na een spannende strijd werd Cantor de winnaar en hij nam Dennis mee als vismaat. Zo is het gekomen dat we met 5 man in het paradijs van Gary zaten. De eerste dagen zijn al uitgebreid omschreven door Cantor en mij. De grote vissen bleven uit, en ook de aantallen waren niet fantastisch. Niet dat we ons verveelden hoor, er werd genoeg gevangen, maar we hadden stiekem gehoopt op meer…. Zou dat vandaag dan gaan gebeuren? Het was de laatste dag, en dus onze laatste kans. We gingen er voor!


We waren vroeg opgestaan, maar hadden de dag ervoor besloten ditmaal broodjes mee te nemen omdat dat een kostbaar half uurtje extra slaap opleverde. Hoe je het ook went of keert, de lange reis, de dagen in de buitenlucht, de nieuwe indrukken en de drankjes op de gezellige avonden begonnen hun tol te eisen. Allen werden we wat vermoeid, en we wilden dit niet ten koste van kostbare vistijd laten gaan. De broodjes waren een verhaal apart, toen wij kwamen aanlopen had Gary ze reeds gesmeerd, en stond Cantor zijn tas vast in te laden. Ik weet niet waar hij zelf dacht al dat brood te laten, maar voor de anderen was weinig meer over. De zaak werd weer uitgepakt en opnieuw, ditmaal eerlijk, verdeelt. Door al het gegoochel met tassen en broodjes bleek uiteindelijk de tas met worstjes voor de middag vergeten te zijn. Bedankt Cantor! Maar het mocht de pret niet drukken.


Na een korte reis met de auto kwamen we aan bij een nieuw meer. Er lagen drie mooie aluminium boten klaar. Snel werden alle spullen ingeladen. Wout, Sander en Markjan namen een boot. Cantor en Dennis een en Gary en zijn zoons de laatste. We voeren af, elkaar netjes volgend en volop speculerend via de walkie talkies. Op een meter of 50 uit de kant pakte Wout meteen zijn eerste snoek, deze was 50 cm lang. Dat was nog eens snel resultaat! Korte tijd later kwamen we bij een kleine inham aan, alwaar de andere twee boten stil gingen liggen om met jerkbaits de baai uit te kammen. De snoeken.net jongens besloten door te varen, vandaag was onze tactiek trollen. We wilden laten zien dat dit resultaat zou hebben, en al dat gooien tussendoor verspilde tijd was. Langzaam voeren we de kant af, waar we in een uurtje tijd nog twee snoeken wisten te pakken, een 65cm voor Markjan en een 59 cm voor Sander. Het was nog niet wild, maar we vermaakten ons prima. Al was het alleen al met het bekijken van de adembenemende omgeving. Wat is Zweden een mooi land! Wat heeft Gary ons meegenomen naar een mooie plek! Wat is het hier lekker rustig! Wat is het leven mooi….


Al met al waren we een aardig eind weggevaren. Zo ver dat de walkie talkie ons in de steek liet. We waren langs een kant aangekomen met wat huisjes, een omgevallen boom en zo’n 500 meter lang. Allen hadden we ondertussen een stuk aas gekozen, welke zeer succesvol bleek te zijn. Sander een rapalla super shad in een blauw/groene kleur. Markjan en Wout een rapalla jointed in snoekkleur. Wout had besloten dat hij zijn eigen tactiek eens wilde proberen. Wout is van mening dat je beter snel kunt varen dan langzaam. De meningen zijn verdeelt, maar vandaag konden we Wout niet anders dan gelijk geven. Dit zal spoedig blijken.


Op het stuk van 500 meter pakt de ene snoek na de andere. Steeds als we de snoek onthaakt hebben, en amper weer zijn weggevaren pakken we er weer een. De aantallen lopen snel op. Montjesmaat hebben we contact met de anderen via de walkie talkie. Ze geloven niets van onze verhalen. We proberen ze te tippen dat sneller varen het geheim is, maar ook deze tip wordt in de wind geslagen. Op een gegeven moment had Wout een aanbeet, snel zette hij de motor uit om de snoek te gaan landen. Op dat moment klapt er ook een snoek op het aas van Sander. Da’s lekker… een dubbel strike… dachten we, want in het uitvaren van de boot wordt ook de vierde hengel gepakt door een snoek. Alle drie staan we een snoek te drillen. Als ze in de boot liggen staan we elkaar ongeloofwaardig aan te kijken, wat we nu meemaken hebben we nog nooit meegemaakt! Nog sterker, zullen we waarschijnlijk ook nooit meer meemaken. We lachen, en herhalen nog een hoe het precies is gegaan. Langzaam beginnen we te geloven dat we ons dagrecord van 24 snoeken wel een kunnen gaan verbeteren. Wat een dag!


We varen het stuk van 500 meter nog een aantal keer af, pakken nog een aantal snoeken en verbeteren met gemak ons dagrecord. De eindstand komt op 30 snoeken, ook dat zal niet gemakkelijk te verbeteren zijn. Qua grootte werden er geen records verbeterd, alhoewel Vincent en Phillip twee dikke tachtigers in de boot van Gary wisten te krijgen. Ze zwemmen er dus wel. Het weer zal ons wel parten hebben gespeelt, ook in Zweden was het veel te warm voor de tijd van het jaar. Maar wat zeuren we nou… 30 snoeken! En dat alleen al in onze boot. De andere boten hadden ook goed gevangen, samen pakten we die dag 45 snoeken. Niet gek, en een hele goede afsluiter van een hele mooie vakantie.


Na een lange dag in de buitenlucht gingen we weer naar Berget’s sportfiske. We wilden redelijk op tijd naar bed gaan, omdat we om 24:00 uur weer gingen rijden. Zo genoten we van een heerlijke maaltijd en nog even bijpraten over de dag van vandaag, daarna snel nog even een paar uurtjes slaap proberen te pakken. Het was een topweekend!


Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Gary en Cissy te bedanken voor een onvergetelijke ervaring! Jullie hebben een schitterende camping, in een nog veel mooiere omgeving. Dat is echter niet het geheim, die omgeving is groot en er zijn daar veel soortgelijke accommodaties…. Nee het geheim zit hem in jullie! Ik heb zelden twee zulke gastvrije mensen ontmoet, alles was goed geregeld. Gary heeft veel verstand van het vissen, en wil zijn gasten hier graag bij ondersteunen. Dit is dus ook voor de minder ervaren vissers een aanrader! Nogmaals bedankt, en hopelijk komen we nog eens terug om de omgeving verder uit te kammen op snoek.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03049 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign