Jeffrey-dag
 Geplaatst op  27-12-2006  door Jos
4458 keer bekekenAfgelopen zondag had Jeffrey met Wout rondgevaren. Visloos was hij gebleven. Op zich vreemd, want Wout grossierde in aanbeten en snoekvangsten. Wel was Jeffrey een ervaring rijker. Obstakels onder en boven de boot werden aangevaren. Hengels stonden op breken omdat ze aan het riet vastzaten of omdat de plug in de schroef liep. Ter afsluiting mocht hij onder leiding van Mark Jan, meedoen aan een moderne versie van de walvisjacht. Met Wout aan het roer, werd een snoek achtervolgd, die het lef had gehad om de dobber van M.J.te stelen. Maar daar waar het om gaat, bleef uit. Het vangen van een snoek !!!!


Ik beloofde Jeffrey een andere maar vooral mooie visdag. Een beetje naar je vader luisteren en er komt vanzelf een visje uit het water. Zo gezegd, zo gedaan. Om 10.00 uur lag mijn dobber in de jachthaven. Jeffrey wilde ook ingooien, maar kwam erachter dat zijn tuigage in de knoop zat.(voorbereiding ?) Na een 10-tal minuten kon hij eindelijk aan de slag. Hij bond een mooie voorn onder en had binnen 1 minuut een diepduikende dobber. Vanuit de bar werd het tafereel gadegeslagen door een handvol gasten en de leuke barjuffrouw. Jeffrey leverde prima strijd. De drill werd in het voordeel van hem beslist. Een mooie 90er (92), kon na de meting op de foto.


Wat een begin van deze koude dag. 1 graad op de thermometer en lichte winterse neerslag. Volledig ingepakt stapten wij na deze vangst in de boot. Een stuk slepen, eventueel gecombineerd met de dobber stond op het programma. Na een uurtje gesleept te hebben over diverse hotspots, zagen wij plotseling jagende snoek voor en achter de boot. Ik denk wel eens dat de snoek reageert op onze BB motor. Snel lag de boot afgemeerd. Onze dobbers lagen onmiddellijk in het water. Na 10 minuten was het voor mij raak. Heerlijk om een dobber op snelheid onder te zien gaan. Een mooie 70er vergreep zich aan de aasvis. Na geland te zijn, mocht hij op de foto.


Nog geen 5 minuten hierna, riep Jeffrey dat hij een aanbeet had gehad, maar de snoek had losgelaten. Hij kon toen nog niet vermoeden, dat waarschijnlijk dezelfde snoek binnen een aantal seconde weer zou toeslaan. Dit resulteerde in een prima vangst/drill. Jeffrey die staat te knokken met een grote snoek. De slip die telkens afgaat. Een grote, een grote pap, hoorde ik hem vol emotie uitschreeuwen. In het heldere water zag ik een mooie dikke dame verschijnen, die zich nog niet gewonnen gaf. Uiteindelijk trok Jef weer aan het langste eind. De vis mocht zich opmaken voor een fotosessie, maar werd allereerst gemeten. 1 meter 6, 1 meter 7. Ja 1 meter 7, mijn nieuwe PR !!!!, wat een bak zeg !!!!! en zo dik !!!!!.Een prachtige vis en inderdaad dik. Til hem even op voor de foto, dan kan hij weer terug. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Jef had het zichtbaar moeilijk om deze dikke dame, mooi te presenteren.


Wat een vangsten voor Jeffrey. Soms doet hij een paar vissessies niet mee, maar als hij begint te vangen. Whow. Gefeliciteerd Jeffrey. Op naar de 1.07 +. De dag was voor Jeffrey al geslaagd. Wij besloten om deze stek te laten voor wat hij was en gingen met de boot verder. Na een 2/3 honderd meter, zag ik een mooie dikke snoek onder een brug jagen. Mijn aashengel, inclusief voorn lag nog klaar in de boot. Op de plek waar ik de kolk zag, gooide ik mijn dobber, in de hoop dat ik hem vangen zou. Ik had al gezien dat het een grote snoek was. In spanning keken wij beiden naar de dobber, die tot onze verbazing bijna onmiddellijk in de diepte verdween. Tellen, aanslaan en raak was het. Een perfecte drill. De snoek was niet van plan de strijd zomaar op te geven (heerlijk). Toen hij naast de boot kwam, riep Jeffrey, een meter !!! een meter !!! pap. Heerlijk dat enthousiasme, maar ik dacht allereerst aan de landing, het vangen etc. Hoe vaak gaat het niet mis op het laatste moment. Maar vandaag was dat gelukkig niet het geval. Na landing en meting bleek de snoek 1.02 meter te zijn. Jeffrey maakte het portret en lachend gingen wij verder met de boot. Op naar de jachthaven. Onder het genot van een warme chocolademelk werden de foto’s bekeken en de sterke verhalen gedeeld met andere vissers.

Wat is het leven mooi !!!!
Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02999 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign