Waterkou
 Geplaatst op  23-12-2006  door Jos
4172 keer bekekenEindelijk de temperatuur naar winterse waarden. In combinatie met de bewolking en een lichte bries hoop ik op een verbetering. Vandaag ging ik samen met Kevin en Jeffrey op pad. Ik had de avond van tevoren nog gewaarschuwd, “Jongens het wordt koud, houdt rekening met je kleding”. Maar de bekende dovemansoren, ach jullie kennen het wel. De mannen begonnen al te klagen bij het optuigen van de boot.


Omstreeks 09.30 arriveerden wij op de stek. Kevin sleepte de ene na de andere baars uit het water. Jeffrey was nog aan het mopperen over een aantal vergeten hengelspullen, toen mijn dobber in de diepte verdween. De spanning was voelbaar en verdrong de waterkou. Een mooie drill in kraakhelder water was het gevolg. Snel was duidelijk dat het een mooi exemplaar betrof. Na de landing en meting bleek het om een ruime 80er te gaan. Een mooi begin.


Na een uurtje, een snoek en veel baarzen, was het duidelijk dat de stek geen grote rover meer ging opleveren. Tevens waren de jongens blauw van de kou en stond hun gezicht op onweer. Ik besloot om in de jachthaven te gaan vissen, waar ik de afgelopen week veel snoek in de buurt van speldaas had gezien. Voor de jongens de uitgelezen plek om af en toe op te warmen( bar met houtkachel) Op de terugweg kon ik het niet laten om de dobber nog ff. onder een brug te laten zwemmen. Na een 5-tal minuten deed de dobber raar. Ik vermoedde baars en dat bleek al snel bevestigd te worden. Een mooie 40 cm(baars) hing aan de haak en zorgde voor het benodigde spektakel. Dat was even geleden dat de 40 grens bereikt /overschreden werd.


Na deze mooie vis onmiddellijk naar de jachthaven gevaren. Daar aangekomen waren wij niet de enige vissers. De andere mannen beklaagden zich over het gedrag van de alom aanwezige snoeken. Slechts speldaas etend zwommen de snoeken in het rond. Toch besloot ik om het te proberen met mijn aasvissen. Na 2 volgers die inderdaad niet in het grotere aas beten, zag ik een mooie snoek onder een boot liggen. Mijn dobber met daaronder een delicatessenbaars lag al snel, net voor zijn bek. Geen teken, geen beweging, geen interesse. Op zich komisch om te zien. Ik gaf de hoop half op en liet de hengel voor wat het was en liep naar Jeffrey. Dit laatste was waarschijnlijk doorslaggevend. Bij het verlaten van de hengel moet de snoek gedacht hebben,”Kip(baars) ik heb je”. Mijn dobber verdween onderwater. In het kraakheldere water zag ik de snoek wegzwemmen met de buit. Aanslaan en wederom een schitterende drill van een vis die na meting 92 cm bleek te zijn.


Resume:
2 grote snoeken en een prachtbaars voor mij. Veel kleine baars voor Kevin, maar helaas een blanco dag voor Jeffrey. Blauw van de kou (Jef en Kevin), daardoor veel in de bar om op te warmen.(kan slechter)

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0186 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign