Gezellig dagje verticalen op snoekbaars.
 Geplaatst op  21-12-2006  door Pieter
4176 keer bekekenS’morgens vijf uur de wekker haalt me uit een diepe slaap. Het is de tijd dat ik elke morgen uit bed stap om naar mijn werk te gaan, maar niet vandaag want vandaag is het Zondag. Deze dag staat er een visdag gepland op een grote plas in het zuiden van het land. De afspraak was om met mijn Belgische vriend Fons en Youri en diens vismaat Peter met twee boten een dag te gaan verticalen op snoekbaars. Fons is ondertussen mijn vaste vismaat op onze Zweedse vistrips en we gaan ook dit voorjaar weer voor de vierde keer samen op pad. Youri gaat ook mee deze snoektrip maar is niet onbekend in het Zweeds snoekvissen en is dan ook al een paar keer in dit snoekparadijs geweest. Maar goed even terug naar de dag van vandaag, de wekker krijgt een knal op zijn kop en het ritueel van koffie zetten en de visspullen in de auto zetten volgt. Nog even checken of ik niets vergeten ben en dan ben ik klaar om op stap te gaan. De navman krijgt de bestemming ingevoerd en geeft daarop het bericht dat ik 198 km voor boeg heb. De reis verloop voorspoedig maar het is dan ook lekker rustig op de weg en een kleine twee uur later kom ik aan bij de trailerhelling waar de mannen me al op staan te wachten. De hartelijke groet van Fons doet me goed want we hebben elkaar toch al een paar maanden niet gezien maar dat is dan ook niet zo verwonderlijk als je een dikke 350 km van elkaar af woont. De boten gaan snel te water en ik stap bij Fons in de boot, we hebben veel te bespreken en ondertussen worden de shadjes klaar gelegd om uit te zoeken wat de snoekbaars vandaag weer wil.


We beginnen gelijk buiten de haven op een mooi talud te vissen en het duurt niet lang of ik krijg de eerste tik op de hengel maar ik mis de vis. We hebben ondertussen de eerste bui over ons heen gehad en we hopen dat het daar bij blijf maar de lucht voorspeld niet veel goeds. Youri en Peter zoeken ondertussen een andere stek op maar wij blijven nog even hangen. Ik krijg nog twee keer een tik op de hengel maar ik mis allebei de vissen weer en ook wij gaan weer op zoek. Een uur later is het wel raak en haak ik mijn eerste snoekbaars op een talud langs een vaargeul. We vissen weer verder deze vaargeul door maar het blijft bij deze vis, wel krijgt Fons nog een flinke tik op zijn hengel maar weet ook deze vis niet te haken. Ondertussen krijgen we nog een paar buien over ons heen en ook wij gaan verkassen verder het meer op. Youri en Peter hebben we niet meer in het zicht en we varen dan ook nog een stuk door tot we weer bij hen aansluiten voor een ingang van een haven.


De wind is ondertussen flink aangetrokken maar we vissen stug door en blijven verschillende shadjes uitproberen om uit te zoeken wat de snoekbaars wil deze dag. Als ik een kleine slugo aan de lijn bind en naar de bodem af laat zakken krijg ik gelijk een aanbeet en deze keer hangt de vis wel. Deze trend zet door en ik vang binnen korte tijd vier snoekbaarzen op een diepte van elf meter. Fons zijn aanbeten blijven voorals nog uit en ik ga op zoek in mijn vistas naar de slugo die ik aan de lijn heb. Ik heb er niet meer bij me maar geef hem een soort gelijk shadje in de hoop dat hij nu ook wat aanbeten krijgt. Maar ook dit shadje kan Fons geen aanbeet opleveren terwijl ik nu wel door blijf vangen.


Als dan Fons weer wisselt naar een witte shad vangt hij eindelijk zijn eerste snoekbaars. Even later tik ik nummer negen aan de lijn terwijl het vissen nu wel zwaar wordt met de harde windt. Wij besluiten dan ook even later om langzaam aan terug te varen en terug bij de haven waar we getrailerd hebben nog even uit de windt te vissen. Hier loopt inderdaad een erg mooi talud af naar 14 meter diepte met veel vis signalen op de fishfinder. We blijven er door vissen tot het langzaam aan donker begint te worden maar krijgen hier geen aanbeten meer. Youri en Peter zijn ondertussen ook terug gekomen om te gaan traileren en ook wij besluiten dat het genoeg geweest is. De boten worden op trailers gezet en we praten nog even na, maar dan moeten we ook echt afscheid nemen want we hebben allemaal nog een lange reis terug te gaan.


Terwijl ik met dit verslag bezig ben rolt de nieuwe Dé Roofvis door de brievenbus en dit blad moet ik altijd direct even doorbladeren om te zien wat er weer allemaal in staat. Dan valt mijn oog op een artikel met de tekst “Gezinsvakantie in Zweden” en ik begin te lezen. En wat blijkt, het gaat over Bergets Sportfiske het viskamp van Gary. In het artikel wordt uiteen gezet hoe je een gezinsvakantie kunt combineren met een leuke visvakantie zonder dat je gezin te kort komt. Iets om over na te denken voor de komende zomervakantie. Lees het artikel maar even als je het blad onder ogen krijgt. En nu we het toch over vissen in Zweden hebben, op het forum heb ik een oproep geplaatst om met ons mee te gaan tijdens onze vistrip voor komend Mei naar Zweden. We hebben namelijk nog een plaats vrij, verdere informatie staat onder Vismaat gezocht in het forum dus kijk daar maar even mocht je belangstelling hebben voor een leuke visvakantie in Zweden...................

Pieter NederlofReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01896 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign