Als alles meezit
 Geplaatst op  18-12-2006  door Wout
4445 keer bekekenVorige week een redelijk geslaagde visdag met uiteindelijk drie vissen en frustrerend veel missers. Vandaag zou anders worden, alleen zoals het zou lopen hadden we niet eens durven dromen. Wout had nog wat vaderlijke verplichtingen dus konden we pas na 9 uur er op uit en moesten we rond 11.45 weer thuis zijn. Op dezelfde plek als vorige week riep Markjan na 2 keer gooien al dat het niets werd want die worpen had hij vorige week nodig om de eerste op de kant te sleuren. Het leek een kopie te worden van vorige week alleen dan omgekeerd, Wout wist in korte tijd twee mooie snoeken aan land te krijgen, een van 52 en eentje van 70 cm.
Hierna volgde een hele tijd niets alleen zagen we her en der kolken van jagende snoek.


De hele sloot was afgestruind en wout had erg veel zin om naar het meer te vertrekken waar vorige week de 'in gedachten 2 meter snoek' werd gemist. Markjan met nog wat vertrouwen in de huidige stek werpt in bij een kolk en hangen. Een op het oog grote snoek vecht voor wat hij waard is en in een uiterste wanhooppoging gooit hij zichzelf uit het water en verliest de vervelende plug in zijn bek...
Markjan heeft een mooie dril die hij uiteindelijk dus dreigt te verliezen maar wonder boven wonder slaat de plug zichzelf vast boven op de rug en na een angstvallige dril van een minuut weet Markjan een mooie 93 cm snoek aan land te krijgen. 45 min vissen nog geen enkele misser dat belooft wat voor de verdere ochtend. Lopend richting het grote meer zien we nog een mooie grote kolk en na een aantal worpen op deze plek weet Wout een 79 cm snoek te haken en ook deze haalt het fototoestel.


Bij het meer aangekomen worden er binnen een kwartier 3 kleinere snoeken binnengehaald. Markjan vangt namelijk binnen een worp een 45 cm en een klein kwartiertje later een 54 er. Tussendoor weet Wout nog een 64 cm te vangen en zo staat de teller al weer op 7! Wout, in licht euforische staat, werpt dicht tegen de overkant aan en heeft meteen contact! Even aanslaan en ja hoor een mooie lichte flits in het water dus snoek. Markjan rent richting onthaakspullen maar Wout voelt geen enkele weerstand. Markjan toch zeker wetend dat hij een flank van de snoek zag laat dit Wout nog even op een dringende manier weten en of hij gelijk had.
In de afgelopen weken hebben wij al diverse missers gehad en hadden we wel 30 haken op een kunstaasje kunnen doen het had volgens mij niets uitgemaakt. Maar vandaag is alles anders, een dode snoek van in de 70 werd van de bodem vandaan geplukt door de firetiger van Wout. Hoe bedoel je getraind kunstaasje!


Een telefoontje van het thuisfront gaf aan dat we richting huis moesten maar niet voordat Wout nummer 8 van de dag kon noteren. Een mooie 73 cm was een prima afsluiter geweest.
Toch nog even dicht bij huis een slootje snel afstropen en binnen een aantal worpen kijkt Wout even opzij en ziet een enorme klap op de hengel van Markjan en daarna een enorm gevecht met een snoek die blijkbaar enorm veel energie heeft.
Markjan moet alle zeilen bijzetten om de snoek een beetje in het gareel te houden en eenmaal iets vermoeid wordt de reden ook direct duidelijk. Een 74 cm snoek heeft de firetiger van Markjan door het water zien flitsen en dook... mis! De doorgetrainde firetiger van Markjan zag de snoek aan zich voorbijgaan en wist nog net het laatste puntje van zijn staart te haken. Wout schept bij de eerste de beste gelegenheid snel met het schepnet richting snoek die een laatste spurt wil trekken zichzelf onthaakt en zo in het schepnet op het droge wordt getild voor de foto.


Een ruime drie uur vissen en negen snoeken en misschien belangrijker nul missers!! Een aantal ongelofelijke vangsten en een prachtig winterzonnetje. Dit was nu een dag vissen die je hobby nog mooier maakt dan hij al is.
Wout


Markjan in biddende houding deed het vandaag voor de vangsten wel erg goed!!!!Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02847 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign