Regentijd ?
 Geplaatst op  13-12-2006  door Jos
4450 keer bekekenAfgelopen tijd meer water in, dan onder de boot. Hoe vaak heeft mijn uitrusting in de kamer gelegen om te drogen. Het logische gevolg hiervan was telkens een echtgenote die, “not amused was”.


Vanmorgen om 07.00 uur van mijn werk gekomen. Mijn laatste nachtdienst. Normaal lig in tot na 3en in mijn bed, maar vandaag (vrije woensdagmiddag van Kevin en Jeffrey) moest er nog even gevist worden. Om 12.00 uur ging de wekker. Al slaapwandelend werd de auto ingepakt en om 12.40 vertrok ik met de 2 mannen naar de boot. 13.30 uur lag hij op volle snelheid naar 2 trajecten waar gesleept zou worden met kunstaas. Ik had mij voorgenomen om met nieuw kunstaas et gaan vissen.


Het eerste gedeelte dat gesleept werd was succesvol voor Jeffrey. Hij wist met een kleine Fatso twee2 snoekjes in de boot te krijgen. Mijn Creator werd ook aangevallen, maar de kleine rakkers bedachten zich telkens vlak voor de plug. Op zich een mooi schouwspel. Jeffrey zat volop te genieten en wreef mij in dat het al 2-0 stond. Wel zei hij, “Maar Pap maak je niet ongerust, jij pakt straks een grote jongen”. Die grote jongen was al dichter bij dan wij dachten. Kort na zijn uitspraak wilde ik de boot aanmeren bij de plaatselijke patatzaak. Terwijl de boot en ook de plug stil in het water lagen konden wij een gigantische golf + snoek aanschouwen die zich net op het laatste moment bedacht en helaas niet met mijn plug er vandoor ging. Balen natuurlijk. Dit laatste motiveerde wel. Ik zette de jongens af. Gaf een paar centen mee en ging alleen dit traject afvissen totdat hun inwendige mens gevuld was. Na een 200 meter was het raak. Mijn hengel sloeg krom en de slip begon te lopen. Ik voelde dat het een grote vis was, maar de gedraging was wat vreemd. Snoekbaars ? dacht ik. Bij het binnenhalen bleek de vis van een mindere schoonheid. Tevens staat deze soort niet hoog op mijn prioriteitslijst. Een mooi formaat Brasem had ik in zijn rug gehaakt. Ik maakte een foto en vol op de wind kon ik deze slijmbak buiten de boot onthaken. (gelukkig maar).


Op zich avontuur genoeg. Wetende dat wij maar 3 uurtjes hadden, was er al genoeg actie geweest. Maar het zou nog mooier worden. De mannen waren inmiddels in de boot gestapt en ik besloot om nog een paar keer over de hotspot te varen. Op een gegeven moment een gigantische klap op de hengel. Aanslaan was nauwelijks nodig. De grote vis hing al gelijk in de remmen. Hij gaf mooi partij, maar liet zich nog niet zien. Een 5-tal meters voor de boot, kon ik hem voor de 1ste keer zien. Alle drie riepen wij uit, “een meter”. De vis kwam dichter bij de boot en nam diverse sprintjes om weg te komen. Tot 2 maal toe wist hij onder de boot te komen en moest ik hem volledig blokken. Uiteindelijk kon hij geland worden. Wat een heerlijk gevoel zo’n mooie grote vis in je handen. “Meten”riep Jeffrey. “Eerst een foto”, was mijn antwoord, maar dat had weinig zin. Jef had inmiddels de meetlat al naast de vis hangen. “1 meter 4” pap riep hij heel enthousiast. Waarop ik de meetlat iets liet zakken, gelijk met de bek. “Kijk nog eens Jef”. Toen bleek het beest 1 meter en 1 centimeter te zijn. Mijn 4de meter van het jaar. 1 meter/2 x 1 meter 01 en 1 x 1 meter 02. (Nu denk ik terwijl ik aan het schrijven ben, “mag het iets meer zijn”).


Als je kijkt naar mijn vangsten van de laatste tijd, dan is het opvallend dat er heel veel hoge 90ers en lage meters bij zijn. Binnen die marge zit er kennelijk heel veel vis bij ons in de buurt. Maar goed er komt vanzelf een vis die de 1.10 mijn huidige record te boven gaat. Tot die tijd geniet ik van alles wat ik vang.


Maar goed rustig nagenieten van deze vis was er nauwelijks bij. Niet veel later wist Jef zijn totaal op 3 te brengen, met een prachtige 86 cm snoek.


Resume:

4 snoeken:
Jef 3, met als grootste een 86er
Jos 1 snoek, met de respectabele lengte van 101 cm (No 130 van dit seizoen)
En Kevin: veel baars, zijn specialiteit.

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02854 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign