Vrouwe Fortuna keert langzaam terug
 Geplaatst op  13-12-2006  door Wout
4176 keer bekekenMaandag 11 december, normaal gesproken de tijd van het jaar waarin we pronken met de recentelijk gevangen snoek.
Maar na de grote hoeveelheid gevangen snoek van Zweden, alle wel wat klein, heeft het Wout en Markjan niet echt meegezeten.
Al diverse keren met dood aas langs de kant gestaan maar vanwege de aanhoudende warmte zonder succes.
Ook de uitstapjes naar Almere waren voor de eigen vangsten geen succes hoewel we daar wel hele mooie snoeken mochten aanschouwen en de vals gehaakte brasem van Wout wel op de lachspieren heeft gewerkt.
Een week geleden was er na een 5tal snoekloze uurtjes dan toch nog een succesje want Markjan wist na drie missers dan toch een mooie 83 cm binnen te halen.


Vandaag was er afgesproken met Jos om het weer in zijn Almere te proberen, maar Jos toch altijd langs de waterkant en op het oog zeeŽn van tijd moest invallen voor een zieke collega.
Dan maar op de ouderwetse manier pluggen vanaf de kant en heerlijk een aantal sloten afstropen.Markjan moest eerst nog even langs het werk en zou rond 10 uur bij mij zijn om de sloten in de omgeving leeg te vissen.
Om 9.30 even snel Markjan bellen om de tactiek nog eens door te spreken maar die reageert hoogst verbaasd.
Wat er allemaal volgde heeft een hoog bejaardentehuisgehalte (mooi scrabble woord) maar het kwam er op neer dat Markjan het weer iets te koud en te slecht vond.
Na een overtuigende (lees bedreigende) preek van Wout werd besloten het toch maar even te proberen en om 11.00 stond Markjan met geleende spullen van Wout langs de kant te vissen.
Wout vol goede moed zag deze snel beloond toen Markjan na twee worpen de eerste snoek kon landde. Een mooie 74 cm een pracht begin


De volgende twee uur volgde er nog een paar missers en materiaalproblemen voor Wout dus de moed en de goede hoop begon alweer weg te zakken.
Na wisseling van materiaal liepen we richting een plek waar we in het verleden regelmatig mooie snoek wisten te vangen. Deze mooie stek was het slachtoffer geworden van een projectontwikkelaar en was veranderd in een grote drijfzandpoel. Wout gebrand om iets te vangen ging tot zijn knieŽn door de bagger waar Markjan via de brug veel moeite moest doen om nog wat af te vissen.
Weer was het na twee worpen raakÖÖ..Markjan GRRRRRR wist een mooie 75 cm snoek binnen te halen en Wout baggerde zich een weg terug om Markjan te assisteren.
Twee snoeken van een mooi formaat en steeds fellere regen deed ons besluiten maar richting huis te gaan maar niet voordat ons beginplekje nog een keer werd afgestruind.


Bij de eerste worp zag Wout direct een snoek de plug missen en na een x aantal worpen was het zover snoek en zo te voelen een beste. Na een mooi gevecht werd de snoek aan land gebracht en stiekem werd al gedacht aan een meter. Het meetlint haalde uiteindelijk 92 cm maar wat een mooi dik beest.
Besloten werd nog even een kwartier op het aangelegen meertje te vissen maar dit leverde niets meer op dus We gingen naar huis.
Wout smeet nog even snel zijn plug heel ver weg en haalde langzaam binnen.
Een doffe dreun op zijn hengel en een schreeuw richting Markjan die al een eind verderop was. Maar toen de twijfel vol druk op de hengel maar geen beweging in lijn. Net toen Wout begon te roepen dat hij vast zat kwam er beweging in de lijn en kwam de vis traag kopschuddend richting kant. Dit moest groot zijn, alle druk op de lijn en geen beweging in de vis te forceren. Markjan verschafte zich een plekje langs de kant om de snoek uiteindelijk binnen te halen maar een trage grote kolk en de plug schoot uit zijn bek.
Heel frustrerend geen schim van de snoek gezien dus we zullen nooit weten hoe groot hij was.
Heel mooi dagje snoeken met een mooie kick aan het eind maar toch die onwetendheid houdt me nu al twee dagen bezig.
De komende tijd maar veel op die plek vissen.WoutReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01963 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign