Eerste kennismaking.
 Geplaatst op  12-12-2006  door Pieter
4475 keer bekekenZondag 10 December, vandaag ga ik met Youri op pad om op een grote rivier en aangrenzende plassen op snoekbaars te vissen. Youri is onze nieuwe reisgenoot voor onze Zweden trip komende mei, om daar weer een week op snoek te vissen. Na eerst een beetje kennis via de mail gemaakt te hebben gaan we nu de kennismaking met een visdag completeren. Na een rit van 140 km kom ik van de oprit waar ik met Youri afgesproken heb, hij is nog niet gearriveert dus bel ik hem even op om te checken hoe ver hij is. Een hartelijke goedenmorgen klinkt er aan de andere kant van de lijn en de mededeling dat hij met een vijf minuutjes aan kan komen. Gezamelijk rijden we richting de trailerhelling en niet veel later ligt de boot te water.


We besluiten om direct het talud vanaf de helling te proberen en onze shadjes huppelen al vrolijk rond boven de bodem. Youri stuurt de boot perfect langs het talud naar beneden en zo vissen we naar steeds dieper water. Direct krijg ik een tik op de hengel en niet veel later komt de eerste snoekbaars van elf meter diep aan het oppervlak. Youri is er blij mee want een vriend van hem had de dag ervoor slecht gevangen met slechts één snoekbaars. Even later is het weer raak en een mooie snoekbaars was vol op de shad gegaan en kon na weer rap onthaakt te zijn terug naar de diepte. Als ik dan even later mijn derde snoekbaars naar boven dril is mijn dag toch al mooi begonnen.


Youri besluit te wisselen van shad want hij had nog geen tikje gehad en deze tactiek leverde hem dan ook zijn eerste snoekbaars op. Als we even later een talud helemaal naar boven afvissen krijg ik weer een aanbeet. Een mooie dikke baars verschijnt aan het oppervlak en was helemaal over de shad heen geschoven. Terug stuurend over de stek levert mij mijn tweede dikke baars op en ook Youri vangt er nog één. We besluiten om nog wat stekken op deze plas aan te doen om daarna de rivier op te gaan.


Aan het eind van de plas waar hij over gaat in de rivier krijgt Youri weer een mooie aanbeet en na een leuke dril komt een snoek aan het oppervlak die een verticaal gevist shadje niet kon weerstaan. Even later is het weer raak voor Youri en deze keer is het een mooie snoekbaars die boven komt. Ik krijg ondanks dat ik nog wat verschillende shadjes uitprobeer verder gaan aanbeten op deze stek. Ook Youri zijn aanbeten blijven verder uit en we besluiten om de rivier op te gaan om te kijken of we daar wat kunnen vangen.


Bij de eerste stek aangekomen gaan onze shadjes weer overboord om hun dansjes weer vlak boven de bodem te kunnen doen. Eerst blijven de aanbeten uit maar Youri verzekerd dat dit toch een goede stek is en niet veel later krijg ik de eerste tik op de hengel maar mis ik deze vis. Weer even later een tik maar weer mis ik de vis en vermaan ik mezelf om toch wat scherper te vissen. Als ik dan even later een lekkere klap op de hengel krijg hoef ik niet eens meer te reageren want de vis hangt al. Hij breekt een paar keer lekker door de slip van de molen en ik zeg tegen Youri dat dit een mooie vis. Een kolk aan het oppervlak verraad inderdaad de aanwezigheid van een mooie vis maar hij besluit er nog één keer vandoor te gaan. Dan is het gebeurt en komt de vis aan het oppervlak, inderdaad een mooie snoekbaars met een lengte van 70cm exact. We doen nog wat verschillende stekken aan maar op veel plaatsen stroomt de rivier gewoon te hard om goed te kunnen vissen. Bij een ingang van een plas vang ik nog één klein snoekbaarsje en besluiten we terug te gaan naar de helling om daar het talud van vanmorgen nog een keer te proberen. Ook hier geen aanbeten meer en we besluiten dat we met elf vissen al met al geen slechte dag gehad hebben. Na het traileren van de boot nemen we afscheid en kunnen we terug kijken op een geslaagde eerste kennismaking.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02861 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign