Generale repetitie
 Geplaatst op  02-12-2006  door Jos
4179 keer bekekenZondag 3 december een dagje op bezoek bij Cantor. Kijken of de Friese wateren in combinatie met de Singing Lures vis opleveren. Vandaag (Zaterdag 2 december) met een beetje geluk wat tijd over. Tijd voor een generale repetitie. Samen met Jeffrey in de boot, op ons thuiswater. Van tevoren besloten om een mix te doen. Slepen met kunstaas en vissen met doodaas.


Na 10en uitgevaren. Het weer zag er veelbelovend uit. Donkere wolken maar nagenoeg geen regen, gecombineerd met een heerlijk windje dat een mooie kabbel op het water veroorzaakte. Na een half uur was het al raak op een jerk bait van Strike Pro (Buster Jerk). Een kleine snoek hapte gretig toe. De sloot waar wij doorheen voeren zat vol met jagende snoek. Helaas bleef het bij deze kleine dappere rakker.


Na een kleine kilometer een aanval van een grotere soortgenoot. Helaas bleef deze niet hangen. Gelijk met deze laatste aanval begon het stevig te regenen en besloten wij om met spoed naar een brug te varen, om daar onze dobbers los te laten. Bij deze brug aangekomen bleek dat de ene helft al was bezet door collega vissers. Wij meerden onze boot af aan de andere kant. Al snel lagen de dobbers in het water. De ene na de andere baars kwam op de kant. Na een klein half uur was plotseling mijn dobber verdwenen. Aanslaan en raak bleek het te zijn. Na een prima drill kon deze snoek geland worden. Voor mij de 2de van de dag. Deze had echter een mooier formaat. Na meting bleek hij 93 cm te zijn.


Het vervolg was wat raar. Over de brug hoorden wij diverse hulpdiensten uitrukken en tegelijk roken wij een brandgeur. Ergens in de omgeving was iemand minder gelukkig. Ik was door dit tafereel wat afgeleid en miste het ondergaan van de dobber en tegelijk (bleek later) het vangen van mijn 3de snoek. Jeffrey gooide onmiddellijk zijn dobber op dezelfde plek en zag na 5 minuten zijn poging beloond worden met een ondergaande dobber. Hij was op dat moment aan het vissen met een 5-20 grams hengel. Het spektakel wat volgde was super. Voor onze ogen ging een snoek een aantal maal aan de haal met zijn tuig. Na een mooie drill kon de vis uiteindelijk geland worden. Een mooie 80er kon op de foto.


Na deze vangst zijn wij richting een andere stek gegaan, waar ik een ondergaande dobber helaas niet kon omzetten in een vangst. Na hier een half uurtje voor anker gelegen te hebben besloten wij als toetje om naar een laatste brug te gaan. Dat bleek achteraf geen slechte keuze. Ik kon daar mijn 6de snoekbaars van het seizoen landen. Met 83 cm ene prima formaat Een mooie afsluiting van de dag en zeker een prima generale repetitie voor het Friese avontuur.


Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00926 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign