Niet voor de poes,
 Geplaatst op  29-11-2006  door Jos
4181 keer bekekenEind november en qua temperatuur lijkt het wel september. Een trui aan of je winterpak is een vraag die mij elke vis-sessie bezig houdt. Soms kleed ik mezelf te warm en dan weer te koud. Dat resulteerde afgelopen dagen in een flinke verkoudheid. Beter gezegd ik voelde mezelf slecht. Vissen of thuisblijven was de vraag. Telkens wint het vissen het. Misschien niet altijd even verstandig.


Zondag: Vroege dienst, dus eigenlijk geen tijd om te vissen. Om 16.00 uur thuis. Dan rest ruim een uur licht. Besloten om in een slootje in de buurt met licht kunstaas aan de gang te gaan. Jef koos voor Toppie, een jerk bait van Aad Dam. Geen slechte keus bleek later. Een mooie 60er greep hem in een ondiepe sloot. Ik koos voor een streamer van Spro. De kleine uitvoering die gevist kan worden op 1 van mijn baarshengels. Ook geen slechte keuze. Het kunstaas lag al een jaar ongebruikt in mijn koffer en wist voor mij een 60er te scoren. Ik twijfelde aan dit kunstaas, maar ben nu overtuigd van zijn vangkracht. Ik heb er gelijk 3 aangeschaft in diverse formaten. 1 heb ik gekocht in de hengelsportzaak waar Serge werkt, maar daarover later meer.


Maandag: Dag op pad met vismaat Mark. Het moest gebeuren. De vorige keer dat Mark mee ging, had ik 4 snoeken en 1 snoekbaars. Helaas bleef Mark toen blanco. Dit keer werd dat omgedraaid. Mark 1 snoek en Jos qua snoek blanco. Gelukkig scoorden wij er stevig op los met de baarzen. Dat verzacht de pijn.


Dinsdag: Mijn vrouw had een cursus hot stone massage in Breda. “Lieve schat ga je mee?, was haar vraag. Op zich niet verkeerd een dagje Breda. De hengel achterin en op zoek naar een paar mooie visstekken was het streven. Waar ik echter niet op gerekend had was mijn stevige verkoudheid, gecombineerd met spier/hoofdpijn. Niet de meest ideale omstandigheid. De ochtend begon met een flinke file. Bij elkaar opgeteld ruim 25 kilometer. Om 10 uur heb ik mijn vrouw afgezet bij haar cursus en ben ik naar de hengelsportwinkel gegaan, waar Serge werkt. Ik had mezelf voorgenomen om niets te kopen. Na afloop van mijn bezoek was ik 2 stuks kunstaas rijker hahahaha. The Pig (Amerikaanse Jerk Bait) en een middelgrote streamer van Spro. Op zich natuurlijk leuk een snoeken.net lid ontmoeten. Zeker toen hij mij de foto van zijn 1 meter 17 snoek had laten zien. Goh wat had ik ineens zin om te gaan vissen. Aan de waterkant aangekomen was mijn moed inmiddels alweer in de schoenen gezonken. Futloos stond ik met mijn Pike van Salmo te gooien. Gelukkig was een kleine snoek zich bewust van mijn algehele gemoedstoestand en vergreep zich aan mijn Pike. Een Brabantse snoek rijker. Kort na de vangst belde mijn vrouw. Zij waren met een oneven aantal en hadden behoefte aan een slachtoffer voor een hot stone massage. Normaal een moeilijke keuze, snoeken of een hotstone massage, maar in mijn toestand was de keuze snel gemaakt en spoedig lag ik tussen een 10-tal ontklede dames.


Woensdag: Lang geleden een afspraak gemaakt met collega Roger. Op zich al lastig, beiden een wisselrooster. Dit moest de dag worden. Roger was overtuigd van Sardientjes, dus de afspraak werd gemaakt om o.a.met Sardienen te gaan vissen. Ik had afgelopen maandag al een beetje gevoerd. Om 10.00 uur het ruime sop gekozen. Eerst een uur gesleept met diverse stukken kunstaas, helaas zonder resultaat. Na dit uur voor anker bij mijn privé brug. De ene na de andere baars werd al snel geland. Het duurde een half uur voordat mijn snoekdobber in de diepte verdween. Na een prima drill kon ik een mooie snoek landen. 96 cm na meting. Een mooie vangst zo aan het begin van de dag.


Nadat er nog een heleboel baarzen werden gevangen besloten wij om met Sardientjes te gaan vissen op 1 van mijn voerstekken. De dobber met Sardien lag nog geen 5 seconde in het water of mijn dobber liep al weg. Na een 8-tal tellen sloeg ik aan. Raak!!!. De drill die volgde was echter te kort. Nadat wij de grote snoek boven water zagen komen en genoten van mijn kromme hengel, was het plotseling over. De grote jongen schoot los. (losser 1 van de dag). Dit tafereel herhaalde zich de rest van de dag nog 2 maal (voor mij). Roger bleef snoekloos(jammer !!!!).Sterker nog, hij heeft geen stootje gehad. Ik bleef met een gemixt gevoel zitten. 1 mooie snoek en 3 lossers. (bah!!!). Maar goed,wel tevreden met die snoek, dat hou ik mezelf steeds voor.


Resume:
Vangsten: Ja.
Veel :Nee
Temperatuur: Te Hoog
Waar blijft de echte winter.
Plezier: Ja !!!!

Groet Jos
p.s.de poes is altijd aanwezig op de visstek. Met de vrije hand werd hij vastgehouden. Hij kon nooit de baars bijten. Het artistieke gevoel overwon het gezonde verstand en resulteerde in deze creatieve foto en titel van dit artikel.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01777 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign