Hengelsport en visbotenbeurs te Utrecht
 Geplaatst op  26-11-2006  door Pieter
4176 keer bekekenAfgelopen weekend waren er in de Veemarkthallen te Utrecht de vijfde Hengelsport en visboten beurs. Ook deze keer wisten de sportvissers weer masaal de beurs te vinden en was het dan ook een drukte van belang. Naast het roofvis gebeuren wat goed vertegenwoordig was, was er natuurlijk op ieder visgebied wel wat te zien en te kopen. De vele wanden met kunstaas en de rekken met de nieuwste kunstaas hengels deden een roofvisser dan ook echt watertanden. De stands van de reisorganisaties deden je wegdromen naar de mooiste visbestemmingen. Ook Sportvisserij Nederland was aanwezig met de antwoorden op de vele vragen over de nieuwe Vispas en de jeugd mocht hier ook weer onder begeleiding een tuigje maken. Ook op boten gebied was er veel te zien en stonden de vele aluminium boten weer te schitteren met veel pk geweld erachter. De groothandel was minder vertegenwoordig en wacht denk op volgend jaar als ze hun eigen beurs gaan organizeren.


Bij binnenkomst liepen we gelijk tegen de stand aan met alles op het gebied van elektromotoren en fishfinders. En dat hier de ontwikkeling wel heel erg hard gaat was wel duidelijk te zien, en ook op elektromotoren is de digitale wereld losgelaten. Verderop lopen we tegen een enorme waterbak aan waar de testvissers van Illex laten zien dat ook dit merk zijn plaats binnen de roofviswereld aan het veroveren is. En dat dit kunstaas leuke acties vertoond was duidelijk.


Shimano was de groothandel die duidelijk aanwezig was en stond dan ook mooi centraal opgesteld met een grote stand. Ook hier was veel nieuws te ontdekken, de nieuwste kunstaastassen zien er gelikt uit en hebben een goede opberg mogelijkheid voor veel kunstaas. De nieuwe serie kunstaas hengels hadden we al eens gezien maar stonden ook hier weer in alle soorten en maten. De molen en reel series zijn ernorm en voor iedere type visserij is er wel wat te vinden. Ook de nieuwe kledinglijn ziet er gelikt uit en is ook nog eens degenlijk voor de sportvisser die in ieder weertype vist.


Raven hengelsport had weer groots uitgepakt en trok dan ook deze keer weer veel bezoekers. Veel voordeel bij deze winkelier door zijn eigen merken hengelsport artiekelen. Wat voor ons roofvissers interesant is is de DLT lijn met roofvis artiekelen. Pluggen en shads die er degelijk uitzien en toch aanmerkelijk lager in prijs zijn, en als we goed kijken zijn het exacte kopieén van veel bestaande merken. Ook de roofvishengels hebben een complete lijn dus intersant voor de sportvisser met een niet te grote portemene.


Verder in de hal lopen we tegen de boten aan en ook hier weer veel mooie boten met alles erop en eraan. Wat er uit springt is de stands met de kano’s en deze zien we dan ook steeds vaker op het water. Het zijn compleet voor de hengelsport ingerichte kano’s met hengelsteunen, fishfinders en opberg mogenlijkheden voor materiaal. Het voordeel van deze boten is dat je ze makelijk op de auto kunt vervoeren en ze overal te water kunt laten. Gaan we nog wel vaker op het water tegenkomen denk ik.


Lahr hengelsport is ondertussen ook niet meer weg te denken in op de beurs in Utrecht en was ook deze keer weer vertegenwoordig. Een mooie grote stand met alles op het gebied van hengelsport. Wat er voor ons uitspringt is natuurlijk het vele kunstaas wat deze winkelier aanbied. Veel goed spul van de bekende merken voor een schappelijke prijs en dan ook nog wat kunstaas spul ertussen wat niet overal te krijgen is. Dat het weer een drukte van belang was op deze stand en het nogal dringen was aan de kunstaas tafel is dan ook niet zo verwonderlijk.


Ook Remco van de Berg was weer aanwezig met zijn schitterende schilderijen. Dat deze kunstschilder het onderwater leven prachtig op het doek kan zetten getuigen de vele schitterende schilderijen aan de wand van zijn stand. De mooiste snoeken en snoekbaarzen schilderd hij in hun natuurlijke omgeving maar iedere andere vis natuurlijk ook. Ook op verzoek kan men schilderijen laten maken van ieder natuurlijk object getuige een mooi schilderij van een hond gemaakt vanaf een foto.


Ook de mannen van strike pro waren natuurlijk weer aanwezig en deze timmeren dan ook ondertussen alweer lekker aan de weg. Deze jongens hebben in een paar jaar tijd een mooie kunstaaslijn opgezet met sinds kort ook een hengellijn. En dat dit kunstaas zich bewezen heeft kunnen we ondertussen dan ook overal op het net terug vinden. Nieuw in deze lijn zijn de kunstaasjes voor roofblei en ook deze plugjes zullen straks in het nieuwe roofblei seizoen wel weer van zich laten horen.


Dan tot slot de stand van Rentenaar met zijn ernorme wand met kunstaas met de vele pluggen en softbaits. Hier kun je werkelijk het kunstaas spul krijgen wat zijn vangstwaarde meer dan heeft bewezen. Maar Rentenaar staat ook bekend om het nieuwste kunstaas in huis te hebben waar anderen het niet aandurfen. Zoek je iets specifiek dan kun je hier dan ook slagen. Verder was de beurs ook deze keer weer een groot sucses en was er natuurlijk nog veel meer te zien en te doen. In dit verslag hebben we natuurlijk het roofvis gebeuren eruit gelicht omdat ons als roofvissers dit het meest aanspreekt.

Pieter NederlofReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01819 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign