De woensdagmiddag
 Geplaatst op  15-11-2006  door Jos
4178 keer bekekenIk kan het mezelf nog herinneren, woensdagmiddag vrij van school. Ik fietste dan naar de Barneveldsebeek met een paar vrienden en genoot van een heerlijke vismiddag in de natuur. Voorn, Baars en Grondel waren de vangsten. Nu ben ik vader en heb het geluk af en toe mijn kinderen op de vrije woensdagmiddag mee uit vissen te nemen. Voorn en Grondel hebben plaatsgemaakt voor Snoek en Snoekbaars. De Baars is gebleven (en hoe !!!!).


Om 12.00 uur was ik alvast naar de jachthaven gegaan. De boot lag om 13.00 uur opgetuigd klaar. Jeffrey en Kevin, konden gelijk plaatsnemen en snel werd koersgezet naar het grote meer. Met de fish finder had ik daar een aantal mooie taluds gezien die garant moesten staan voor mooie snoek. Al snel lagen de 3 dobbers in V-formatie achter de boot. Al roeiend werd de 1ste kilometer afgelegd.


Soms heeft de jongste (Kevin) thuis zin, maar in de boot ziet hij bomen en weides waar hij zich heerlijk kan uitleven. Na deze kilometer besloot ik voor mijn eigen rust te kiezen en de boot aan te meren bij een mooi eiland. Naast dit eiland ligt een prachtig talud waar ik 3 weken geleden een paar mooie snoeken wist te vangen. (o.a.de dubbel-strike). Kevin maakte gelijk gebruik van dit buitenkansje. Met een gewaagde sprong stond hij op het eiland. Zijn hengel had ik ingegooid, maar deze liet hij links liggen. Jeffrey wist wel het geduld op te brengen en liet zijn dobber ook te water. Na 10 minuten was plots 1 van de dobbers verdwenen. Ik pakte de hengel op en sloeg aan. Ik voelde gelijk contact met de vis. Een prima drill was het vervolg. Na de landing bleek de vis 91 cm te meten. “mooie vis pap”, hoorde ik Jeffrey zeggen. Kevin kwam snel naar de boot toen hij het tumult bemerkte. Enigszins beteuterd vroeg hij zich af of hij niet beter bij ons had kunnen blijven. (goed leermoment).


Na deze vangst bleef het stil en besloten wij om naar onze brug te gaan. Jeffrey wilde baarzen vangen en ik had zin in nog een snoek. Deze dromen gingen in vervulling, maar wel andersom.
Bij de brug aangekomen liet Jeffrey zijn dobber te water met een heel klein visje aan de haak. Ik liet mijn vistuig te water met een grotere aasvis. Voor ons was de bedoeling duidelijk, maar voor de vissen niet. Jeffrey ving aan zijn kleine aasvis een snoek van 93 cm en ik ving aan mijn grotere aasvis een baars van 46 cm. Jawel mijn nieuwe PR baars.


Op zich een geslaagde middag. Ik zie jullie denken, heeft Kevin niet gevist. Nou dat heeft hij wel gedaan. Een 40tal kleinere baarzen/voorns hebben een ontmoeting met hem gehad.


Op zich grappig om te vermelden. Op een gegeven moment werd ik gebeld op mijn mobiel. Garry (hoop dat ik het goed schrijf) van Berget viskamp uit Zweden aan de lijn. Hij vroeg of ik tijd had. Ja hoor ik sta lekker te vissen was mijn antwoord. Alle tijd dus. Maar halverwege het gesprek veranderde dat. Jeffrey kreeg de 93 snoek aan de lijn. Gesprek werd afgekapt. Ga hem straks maar terugbellen.

Groet JosReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01805 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign